Trixie Houten Hooiruif met snackvak en bodem 40 cm
Houten Hooiruif met snackvak en bodem 40 cm €23,99 €29,99

Houten Hooiruif met snackvak en bodem 40 cm

€29,99 €23,99
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
  • Klantenservice van 10:00 tot 17:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Houten Hooiruif met snackvak en bodem 40 cm

Eindelijk een hooiruif waar echt over nagedacht is! Deze hooiruif is van twee kanten te benaderen, waardoor de dieren zonder ruzie te maken ieders zijn eigen kant kan kiezen. Daarnaast geeft deze hooiruif extra ruimte voor lekkere veggies of andere snacks die aan de zijkant in de openingen geplaatst kunnen worden. Als kers op de taart staat de hooiruif op een platform die het meeste resthooi opvangt. Het kan van de hooiruif kan trouwens fungeren als uitkijk post, omdat de hooiruif zo stevig staat kunnen de dieren het dakje gerust gebruiken als zitplek. Deze hooiruif zorgt er ook voor dat het hooi op een hygiënische wijze gegeven kan worden, want van onder wordt het beschermd door het plateau, er kunnen dus geen poepjes of plasjes bij komen en van boven is het afgesloten.

 100% Natuurlijk en zeer ruim!
 Met afgesloten bodem voor opvang van hooirestjes
 Veilig met dak zodat de dieren niet in de hooiruif kunnen springen, maar wel lekker op het dakje kunnen zitten
 Met snack-openingen aan de zijkanten

Is deze hooiruif geschikt voor gebruik als basishooiruif?

Ja, absoluut! Deze hooiruif is wat ons betreft de perfecte basishooiruif. De ruif geeft namelijk voldoende ruimte aan de dieren en ook voldoende ruimte voor veel hooi. Het is een zeer ruime ruif, waar de dieren zeer comfortabel uit kunnen eten. Je hoeft ook minder vaak bij te vullen zoals bij een kleinere hooiruif. 

Wat is een goede spijlenafstand voor een hooiruif?

Een hooiruif van goede kwaliteit moet zo ontworpen zijn dat knaagdieren hun voorsnuit tussen de spijlen kunnen steken, maar niet hun hele hoofd. De geschikte spijlenafstand is afhankelijk van de diersoort en de grootte van het dier. Over het algemeen worden de volgende afstanden aanbevolen:

Cavia's: ongeveer 3 cm
Degoes: ongeveer 2,5 tot 3 cm
Chinchilla's: ongeveer 2,5 tot 3 cm
Dwergkonijnen: ongeveer 3 tot 3,5 cm
Middelgrote konijnen: tot ongeveer 4 cm
Grote konijnen: tot ongeveer 4,5 cm

Het is van groot belang dat de dieren hun kop niet door de spijlen kunnen steken, omdat ze anders bekneld kunnen raken. Anders is dat als de spijlen heel ver uit elkaar staan en de dieren met gemak heen en weer kunnen met hun hoofd. Als je merkt dat het hoofd van je knaagdier net door de spijlen past en mogelijk bekneld kan raken, is het raadzaam de hooiruif uit het verblijf te halen en er een te kiezen met een kleinere spijlenafstand.

Specificaties
Type Ruif: Basishooiruif
Materiaal: Hout
Afmetingen (ca): 40 x 30 x 22 cm
Spijlen: Afgerond
Afstand spijlen (ca): -
Afsluitbaar dak: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Trixie Houten Hooiruif met snackvak en bodem 40 cm
Reviews
6 / 10
Anne 01 Oktober 2023

De hooiruif zelf is prima, maar het in elkaar zetten is echt een hel. Het was fijn geweest als de gaten voorgeboord zouden zijn. Het is nauwelijks in elkaar te schroeven daardoor en daar baal ik van.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »