Kapok

€3,95
Op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

kapok voor hamsters en dwerghamsters als nestmateriaalJR Farm Kapok Nestmateriaal voor kleine knaagdieren!

Kapok is een peulvrucht van de grote Kapok boom, deze bomen kunnen wel 70 meter hoog worden. De vruchten van de boom zijn veilig verstopt in een harde schil en liggen in een bedje van zeer zachte vezeltjes. Juist deze vezeltjes zijn heel geschikt als lekker zacht en fijn nestmateriaal voor kleine knaagdieren.
 
Maar de kapok herbergt nog meer verassingen voor je knaagdier. Naast de zachte katoenachtige inhoud waar een heerlijk nest mee gemaakt kan worden, zitten er ook nog smakelijke zaadjes in die heerlijk zijn om op te eten.

Puur Natuur en duurzaam
Zacht en warm nestmateriaal
Zaadjes zijn rijk aan vitaminen en essentiële oliën

De kapok vezel is een zeer zachte, fijne en vooral breekbare vezel. Door zijn uiterlijk worden deze vezels veelal verward met hamsterwatten, maar dat is geheel onterecht. Qua uiterlijk lijken beide producten wellicht op elkaar, maar qua textuur, samenstelling en materiaal zijn het totaal andere producten die geen enkele eigenschap met elkaar gemeen hebben.

Kapok houdt het nestje droog

De kapok vezel is een water afstotende vezel die vocht buiten het nestje houdt. Op die manier is het nestje altijd lekker droog en zal de luchtvochtigheid niet snel te hoog zijn. Dit is erg prettig tijdens warme dagen. 

Lekker warm tijdens koude dagen

Kapok vezel is heerlijk warm. Als het om nestmateriaal is er geen enkel materiaal die deze kan evenaren als het gaat om warmte. Deze wordt heerlijk geïsoleerd en behoudt zijn temperatuur. De dieren ervaren dit als zeer aangenaam. Het is leuk om te weten dat kleine knaagdieren hun nest temperatuur zelf regelen. Als het te warm wordt dan verwijderen ze nestmateriaal uit het nest om zo te temperatuur te verlagen.

Gebruiksaanwijzing Kapok

Zelf aanbieden aan de dieren
De schil van de kapok is vrij hard en moet om die reden open gemaakt voor de dieren. In één kapok vrucht zit heel veel nestmateriaal. Dit lijkt op het eerste oog niet zo als de kapok wordt opengemaakt. De vezels zijn namelijk zeer compact om de zaden geperst. Hierdoor lijkt het vrij weinig, maar zodra de vezels eruit worden gehaald en hun volume aannemen dan is het erg veel! 

De dieren het werk laten doen
Het is ook mogelijk de helft van de kapok in schil aan de dieren aan te bieden. Ze zullen er graag mee aan de slag gaan en gretig de vezels uit de kapok halen om deze vervolgens in hun nestje aan te brengen. De zaadjes worden ondertussen opgegeten en meegenomen naar het nest.

Zaden in de kapok eten
De zaden die zich in de kapok bevinden zijn veilig om te eten voor de dieren. Deze kleine zaadjes zitten in hun eigen bescherm schilletje, welke op een professionele manier door de dieren wordt opengemaakt zodat de inhoud kan worden opgesmikkeld. Kleine knaagdieren zijn voornamelijk zaadeters waardoor deze zaadjes heel erg in de smaak vallen.

kleine knaagdierenKapok is eigenlijk alleen geschikt voor kleine knaagdieren die nestjes maken zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters en Gerbils. De zaadjes die in kapok te vinden zijn worden ook graag door de dieren gegeten. Voor de grotere knaagdieren heeft kapok eigenlijk geen functie.

jr farm knaagdier snacks en voeding voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud: 1 stuk
Samenstelling: 100% Kapok
Analyse: -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: -
JR Farm Kapok
Reviews
10 / 10
Kyra 08 Februari 2021

Mijn dwerghamster vindt hem geweldig! Plukt er elke dag wat van de pluizige vulling uit en heeft er veel plezier van. Ik moet hem wel zelf openbreken, want hij had zelf niet de intentie om de kapoknoot open te knagen.

8 / 10
Linda 01 Oktober 2020

Onze hamster vind het heerlijk zowel de pitjes als het wol.

10 / 10
Isa 01 Mei 2020

Een hartstikke fijn product. Hamster is er dol op!

10 / 10
Hester 01 December 2019

Mijn Russische dwerghamster ging er gelijk mee aan de slag. Een geweldige verrijking, en een zacht slaapholletje.

10 / 10
Glenn 01 Maart 2019

Super super super spul voor je hamster als nestje! Je hamster neemt echt alles mee, warm en ongeloof zacht! Ook echt goedkoop. Er zitten ook zwarte dingen in die heel goed zijn voor de vacht! Die ze op eten.

10 / 10
elsjedevisser 03 December 2018

Dit leek me nou echt zulk heerlijk nestmaterial voor mn hamster..zo lekker warm en zacht en het staat ook zo mooi natuurlijk...maar de fokster waar mijn hamster vandaan komt gebruikte nestmateriaal van papier en ook de winkel waar ik haar kocht gebruikte datzelfde papieren nestmateriaal. Dat is dus vertrouwd voor haar en heeft haar voorkeur dus hou ik het voortaan maar bij papieren nestmateriaal. Is ook heerlijk warm en zacht hoor.

10 / 10
Maja 10 November 2018

Ik vind Kapok erg leuk nestmateriaal voor mijn hamster. Hij gaat er ook echt mee aan de slag en is er gek op. Ik breek de kapok door de helft en leg de ene helft in het verblijf de andere bewaar ik altijd voor later. Het is zeker een aanrader ;)

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »