Trixie Kapok Nestmateriaal 100 gram
Kapok Nestmateriaal 100 gram €4,99

Kapok Nestmateriaal 100 gram

€4,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Kapok Nestmateriaal voor kleine knaagdieren!

Kapok is diervriendelijk nestmateriaal dat dankzij zijn dunne, gemakkelijk uit elkaar te trekken vezels ideaal gebruikt kan worden als nestmateriaal voor kleine knaagdieren. Kapok is extra zacht en warmtegevend, maar ook verteerbaar en stofvrij. In overeenstemming met het dierenwelzijn als bedoeld in § 18 (AT, Duitsland)

 100% Natuurlijke onbewerkte kapok
 Zachte en breekbare vezels
 Heerlijk zacht en warm

Het belangrijkste voordeel van kapokvezel is dat het veilig en niet-toxisch is voor mens en dier. Het is ook hypoallergeen, wat betekent dat het minder kans heeft om allergische reacties bij huisdieren te veroorzaken.

Kapok is een peulvrucht van de grote Kapok boom, deze bomen kunnen wel 70 meter hoog worden. De vruchten van de boom zijn veilig verstopt in een harde schil en liggen in een bedje van zeer zachte vezeltjes. Juist deze vezeltjes zijn heel geschikt als lekker zacht en fijn nestmateriaal voor kleine knaagdieren.
 
Maar de kapok herbergt nog meer verassingen voor je knaagdier. Naast de zachte katoenachtige inhoud waar een heerlijk nest mee gemaakt kan worden, zitten er ook nog smakelijke zaadjes in die heerlijk zijn om op te eten.

Puur Natuur en duurzaam
Zacht en warm nestmateriaal
Droog en schoon

De kapok vezel is een zeer zachte, fijne en vooral breekbare vezel. Door zijn uiterlijk worden deze vezels veelal verward met hamsterwatten, maar dat is geheel onterecht. Qua uiterlijk lijken beide producten wellicht op elkaar, maar qua textuur, samenstelling en materiaal zijn het totaal andere producten die geen enkele eigenschap met elkaar gemeen hebben.

Kapok houdt het nestje droog

De kapok vezel is een water afstotende vezel die vocht buiten het nestje houdt. Op die manier is het nestje altijd lekker droog en zal de luchtvochtigheid niet snel te hoog zijn. Dit is erg prettig tijdens warme dagen. 

Lekker warm tijdens koude dagen

Kapok vezel is heerlijk warm. Als het om nestmateriaal is er geen enkel materiaal die deze kan evenaren als het gaat om warmte. Deze wordt heerlijk geïsoleerd en behoudt zijn temperatuur. De dieren ervaren dit als zeer aangenaam. Het is leuk om te weten dat kleine knaagdieren hun nest temperatuur zelf regelen. Als het te warm wordt dan verwijderen ze nestmateriaal uit het nest om zo te temperatuur te verlagen.

Gebruiksaanwijzing Kapok

Deze kapok is al uit de schil gehaald en bevat geen zaadjes meer. Het volstaat om een plukje van de kapok in het verblijf te leggen. De dieren weten precies wat ze ermee moeten doen en zullen de plukjes meenemen naar hun nestje.

kleine knaagdierenKapok is eigenlijk alleen geschikt voor kleine knaagdieren die nestjes maken zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters en Gerbils. De zaadjes die in kapok te vinden zijn worden ook graag door de dieren gegeten. Voor de grotere knaagdieren heeft kapok eigenlijk geen functie.

kapok nestmateriaal voor knaagdieren zoals muis dwerghamster hamster gerbil

Specificaties
Inhoud: 100 gram
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: -
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren
Trixie Kapok Nestmateriaal 100 gram
Reviews
10 / 10
Rian 17 Juni 2022

Heerlijk nest materiaal, onze hamster is er dol op.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »