Trixie Metalen Hooi Ruif om op te hangen 20 cm met dakje
Metalen Hooi Ruif om op te hangen 20 cm met dakje €4,99

Metalen Hooi Ruif om op te hangen 20 cm met dakje

€4,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
  • Klantenservice van 10:00 tot 17:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Ontdek de handige Trixie Metalen Hooiruif om op te hangen, speciaal ontworpen voor knaagdieren en konijnen!

Met deze ruif van Trixie geef je jouw kleine huisdieren de perfecte plek om van vers hooi te genieten, terwijl je tegelijkertijd hun leefomgeving netjes en opgeruimd houdt. Deze metalen hooiruif is vervaardigd uit duurzaam en knaagvast gepoedercoat metaal, waardoor hij bestand is tegen de scherpe tandjes van knaagdieren. Je kunt de hooiruif eenvoudig in de kooi ophangen, waardoor je kostbare ruimte bespaart en de knaagdieren een comfortabele eetplek hebben.

Duurzaam en knaagvast metaal
Houdt het hooi schoon en droog
Ruimtebesparend ontwerp
Veilig tegen ongewenst springen

Het slimme ontwerp van de hooiruif zorgt ervoor dat het hooi schoon en droog blijft, waardoor verspilling wordt voorkomen. Je kunt er zeker van zijn dat je knaagdieren altijd toegang hebben tot vers en hygiënisch hooi, wat essentieel is voor hun gezondheid en welzijn.

Deze hooiruif is niet alleen praktisch, maar ook veelzijdig. Dankzij het formaat en het ontwerp is hij geschikt als basishooiruif voor verschillende knaagdiersoorten. Of je nu cavia's, konijnen of andere knaagdieren hebt, deze hooiruif voldoet aan hun behoeften en biedt een georganiseerde voerplek.

Wist je dat deze hooiruif voldoet aan de strenge eisen van de Dierenwelzijnswetgeving?

Deze hooiruif is ontworpen samen met de Duitse Dierenbescherming volgens de strengste dierenwelzijnsregelgeving? Het is echt zo! Deze hooiruif is namelijk ontworpen conform artikel 18 (AT) van de Duitse Dierenwelzijnswetgeving.

Wat is een goede spijlenafstand voor een hooiruif?

Een hooiruif van goede kwaliteit moet zo ontworpen zijn dat knaagdieren hun voorsnuit tussen de spijlen kunnen steken, maar niet hun hele hoofd. De geschikte spijlenafstand is afhankelijk van de diersoort en de grootte van het dier. Over het algemeen worden de volgende afstanden aanbevolen:

Cavia's: ongeveer 3 cm
Degoes: ongeveer 2,5 tot 3 cm
Chinchilla's: ongeveer 2,5 tot 3 cm
Dwergkonijnen: ongeveer 3 tot 3,5 cm
Middelgrote konijnen: tot ongeveer 4 cm
Grote konijnen: tot ongeveer 4,5 cm

Het is van groot belang dat de dieren hun kop niet door de spijlen kunnen steken, omdat ze anders bekneld kunnen raken. Anders is dat als de spijlen heel ver uit elkaar staan en de dieren met gemak heen en weer kunnen met hun hoofd. Als je merkt dat het hoofd van je knaagdier net door de spijlen past en mogelijk bekneld kan raken, is het raadzaam de hooiruif uit het verblijf te halen en er een te kiezen met een kleinere spijlenafstand.

Specificaties
Type Ruif: Basishooiruif
Materiaal: Metaal
Afmetingen (ca): 20 × 18 × 12 cm
Spijlen: Afgerond
Afstand spijlen (ca): 3,5 cm
Afsluitbaar dak: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Trixie Metalen Hooi Ruif om op te hangen 20 cm met dakje
Reviews
8 / 10
L. 01 Juli 2019

Goede kwaliteit, makkelijk in gebruik. Voor twee cavia's aan de kleine kant. Moet vaak bijgevuld worden of er moet een tweede ruif bij.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »