Trixie Huis Luka 14 cm
Huis Luka 14 cm €5,99 €6,99

Huis Luka 14 cm

€6,99 €5,99
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Huis Luka voor kleine knaagdieren!

Het Luka Huisje van Trixie is een leuk Hamsterscaping huisje voor kleine knaagdieren zoals Muisjes en Dwerghamsters. Het huisje is best veelzijdig. Zo is er een slaap gedeelte, een voer gedeelte en een leuke helling die de dieren helpt om op het huisje te komen. Het huisje heeft een ingebouwde voerbak aan de bovenzijde. Hier kunt u wat lekkers in verstoppen en op die manier is het altijd weer een verassing wat uw knagertje zal vinden op het dakje.

Gemaakt van onbehandeld schorshout
Geeft een knusse verstop/slaapplek
Open onderkant voor goede ventilatie
Met kleine inham om te gebruiken als voer of snack bakje
Het platte dak geeft een extra zitplaats

Is het Luka huisje geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! Het Trixie Luka huisje is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. Daarom is het ook zo leuk dat de Luka op de begane grond meteen een schuilplekje heeft met twee ingangen.

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Het huis heeft openingen met een diameter van c.a. 5 cm, dat is voor kleine dwerghamsters groot genoeg om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Wat is het voordeel van een plat dak?

Het platte dak van het Huis heeft als voordeel dat het een stabiele plek is om bijvoorbeeld een klein voer of drinkbakje op te plaatsen, maar het is ook een mooi plekje om bijvoorbeeld een snackje neer te leggen.

Kan dit huisje gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan wel, maar wij raden voor groepsdieren (Muis) altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Het Luka huisje is in die zin te klein om een groepje dieren in te laten slapen, maar het kan voor groepsdieren wel leuk gebruikt worden als extra schuilhuisje. 

Hoe kan ik het huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen het huis gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zal deze vrij schoon blijven, maar de dieren kunnen het huis ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Voor welke dieren is het Huis geschikt?

Het Luka Huis is een klein huisje dat geschikt is als slaap of schuilhuis voor Muisjes en Dwerghamsters

Mag dit huisje op de bodembedekking geplaatst worden?

Ja, deze mag zeker op de bodembedekking geplaatst worden! Het Luka Huisje is een zeer licht huisje met een open bodem, waardoor er geen gevaar op ondergraven is.

harsvrij

Specificaties
Afmetingen (ca): 14 × 14 × 7 cm
Openingen (ca): 4,5 x 5 cm (bxh)
Materiaal: Hout
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Trixie Huis Luka 14 cm
Reviews
10 / 10
Miranda 10 September 2021

Het is een goed huisje . Fay is er heel blij mee . Ze klimt er op en vind hem geweldig

10 / 10
Fabiënne 01 April 2021

Super huisje! Hamster is er blij mee

6 / 10
Nicole 01 Augustus 2020

Grappig huisje!

10 / 10
Marah 01 December 2018

Prima klein huisje voor de Russische dwerghamster!

6 / 10
Ilja 01 December 2018

Klein schattig huisje. Kan echt niet meer in dan een dwerghamster of muisje. Het voerbakje oogt op de foto groter dan dat deze in werkelijkheid is. Kan nauwelijks wat in, maar staat wel heel leuk. Soort van ‘doe het zelf’ huisje. Leuk, maar niet super degelijke kwaliteit. Wel goed in verhouding qua prijs.

10 / 10
Linda 01 December 2018

Prima huisje voor een dwerghamster of muis.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »