Hempflax Mini Hemp Hennep Bodembedekking 4 kg
Mini Hemp Hennep Bodembedekking 4 kg €5,95 €6,65

Mini Hemp Hennep Bodembedekking 4 kg

€6,65 €5,95
Op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
Productomschrijving

Hempflax Mini Hemp Hennep Bodembedekking 4 kg

Mini-Hemp bodembedekking is gemaakt van de fijne houtkern van de hennepvezel. Dankzij de natuurlijke sponswerking van hennepvezel worden vocht en geurtjes beter opgenomen. Ammoniak (uit urine) wordt door hennepstrooisel specifiek gebonden en geabsorbeerd. Hennepstrooisel is sterk isolerend en hierdoor comfortabele nestmateriaal dat aanzet tot natuurlijk nestelgedrag bij kleine knaagdieren.

Stofarm en natuurlijk
Zeer graafbaar
Mag in de groenafval

Hennep bodembedekking heeft een groter natuurlijk absorptievermogen dan bijvoorbeeld houtvezel, waardoor zowel vocht als onprettige geurtjes beter worden opgenomen. De verzadigde delen van hennep kleuren iets donker. Door alleen deze delen te vervangen met nieuwe bedding, gaat het geheel nog langer mee. 

Wist je dat?
De hennepplant CO2 opslaat tijdens de groei, wat een positief effect heeft op de CO2-balans

Hennepvezel bevat geen eiwitten en trekt daardoor geen ongedierte zoals insecten aan. Dit maakt hennepvezel heel geschikt voor gebruik in buitenverblijven. Deze bodembedekker is bijna geurloos, het ruikt niet naar hennep :)

Gebruiksaanwijzing Mini Hemp Hennep

Als bodembedekking voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
Breng een dikke laag van minimaal 20 cm aan in het verblijf en laat de dieren de rest doen. Ze zullen naar hartenlust gaan graven en de mooiste gangetjes maken! Een verschoonbeurt van een hamster kan soms wel tot drie maanden mee gaan.

Hamsterscaping voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
Mini Hemp is heel goed geschikt voor het hamsterscapen. Het is een graafbare bodembedekking waar de dieren heerlijk in kunnen graven en ravotten. Het is mogelijk de Mini Hemp nog meer stevigheid te geven door deze te mengen met een andere bodembedekking zoals bijvoorbeeld: hooi, katoen of Houtvezel, hierdoor blijven holletjes beter intact.

Als bodembedekking voor grotere knaagdieren (Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe)
Verspreidt een laag van c.a. 10 cm dik in het verblijf en stamp het licht aan tot een laag van minimaal 5 cm overblijft. Afhankelijk van het knaagdier verschonen zodra het gaat ruiken. Verwijder wekelijks alleen de vieze plek uit de kooi en laat de rest liggen. Vul de kooi daarna, voor zover nodig, weer aan. 
 
Bewaren
Bewaar de bodembedekking vooral droog en koel.

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Hennep
Liter: 48 Liter
Gewicht: 4 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Hempflax Mini Hemp Hennep Bodembedekking 4 kg
Knaagdier pakketten
+ Bodembedekking Schep
Reviews
9.1 / 10
(13)
8 / 10
Fee 10 Mei 2021

Fijn spul! Ruikt niet maar het tunnels blijven niet staan. Meestal stofvrij maar verschilt erg per pak

8 / 10
Merel 26 Oktober 2020

Prima! Niet heel stoffig, fijn spul. Erg mooi bij hamsterscaping

10 / 10
Danny 01 Oktober 2020

Doet wat het moet doen

2 / 10
Nina 12 April 2020

Heel stoffig, mijn hamster heeft er een oogontsteking aan overgehouden, doordat het stof in der oogje bleef zitten. Niet aan te raden, ook was het niet goed qua het graven en tunnels maken. Als het 0 sterren had kunnen hebben, was het dat zeker geweest

10 / 10
Silke 01 April 2020

Het was optijd en het is fijn

10 / 10
Emily 01 Maart 2020

Ik zocht een geschikte bodembedekking voor mijn ratjes. De Mini Hemp is meer dan geschikt omdat het stofvrij is en goed absorbeert.

Ik zal zeker dit opnieuw kopen zodra ik meer nodig heb

10 / 10
Ilse 14 November 2019

Super leuk voor hamsterscaping! Tunnels blijven (naar mijn idee) niet staan, dat is voor mij het enige nadeel. de bodembedekking zelf ruikt gewoon naar hout en volgensmij absorbeert het ook wel prima. Ziet er super leuk uit:)!!

10 / 10
Ciara 01 December 2018

Super fijn spul! Tunnels blijven goed staan en het absorbeert goed!!

10 / 10
Corina 01 September 2018

Heel prettige bodembedekking! Ziet er natuurlijk uit en is stofvrij. Ik meng het met Carefresh en hooi. Onze muizels kunnen er ook heerlijk in graven.

10 / 10
elsjedevisser 05 Augustus 2018

Zo tevreden over deze bodembedekker. Het ruikt ook zo heerlijk. Bij een tuincentrum heb ik een tijdje terug een grote baal gekocht voor maar 8.99..koopje dacht ik. Toen ik dat ging gebruiken kwam er zo n smerige stank uit het pak..haast een rotte vis lucht. En dan zit je met dat enorme pak wat evengoed op moet. Kennelijk zit er toch verschil tussen de ene hennepvezel en de andere. Ik hou het voortaan lekker weer bij deze. Het absorbeert fantastisch.

10 / 10
Thijmen 06 Juni 2018

Echt een fijne bodembedekking echt een aanrader!

10 / 10
klant 27 April 2014

Werkt prima! Neemt goed vocht op.
Weinig tot geen stof.
De hennep is geteeld zonder bestrijdingsmiddelen.
Na gebruik gaat het in de compostton en binnen 2-3 maanden is het verteerd.

10 / 10
klant 27 April 2014

Bevalt erg goed, toch minder last van geurtjes met deze bodembedekking als met zaagsel. Het ruikt minder gauw en dat is prettig

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »