Hempflax Mini Hemp Bodembedekking 4 kg
Mini Hemp Bodembedekking 4 kg €5,95 €6,65

Mini Hemp Bodembedekking 4 kg

€6,65 €5,95
Niet op voorraad
 • Zaterdag besteld, maandag in huis!
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Veilig en achteraf betalen
 • Leverbaar vanaf vrijdag
Productomschrijving

Mini Hemp Bodembedekking 4 kg

Hennepstrooisel voor in kooien van kleine huisdieren zoals konijnen, cavias en vogels. Mini-Hemp is ook perfect voor gebruik in de kattenbak. Mini-Hemp wordt gemaakt van de fijne houtkern van vezelhennep. Mini-Hemp bezorgt dieren een hygiënische en comfortabele leefomgeving. Dankzij de natuurlijke sponswerking van hennephout worden vocht en geurtjes beter opgenomen. Ammoniak wordt door hennepstrooisel specifiek gebonden en geabsorbeerd. Mini-Hemp is zeer gebruiksvriendelijk en kan aanzienlijk langer blijven liggen dan andere kooi- en bodemstrooisels.

Stofvrij In tegenstelling tot veel andere materialen zijn hennepstrooisels nagenoeg stofvrij. Fijn voor huisdieren én hun verzorgers, zeker wanneer er sprake is van luchtwegproblemen of allergieën.

Nestelgedrag Hennepstrooisel is sterk isolerend en een comfortabele nestmateriaal dat aanzet tot natuurlijk nestelgedrag en warme holletjes vormt om in te kruipen. Voor blije huisdieren!

Absorptie De hennepstrooisel heeft een veel groter natuurlijk absorptievermogen dan conventionele kooi- en bodemstrooisels, waardoor zowel vocht als onprettige geurtjes aanmerkelijk beter worden opgenomen.

Gebruiksvriendelijk Doordat vuile en verzadigde delen eenvoudig weggeschept kunnen worden, kan MiniHemp veel langer blijven liggen dan andere strooisels, wat het makkelijker en goedkoper maakt.

HEMPFLAX MINIHEMP is een excellent, 100% natuurlijk strooisel voor dierverblijven van kleine huisdieren. Het wordt volledig gemaakt van de houtkern van chemie vrij geteelde vezelhennep en bevat geen enkele chemische toevoeging.

Vezelhennep...

 • heeft bij de teelt geen chemicaliën nodig;
 • verbruikt zeer weinig water per kilo vezels voor verdere toepassing;
 • heeft sterke isolerende en vochtregulerende eigenschappen;
 • bevat geen eiwitten en trekt daardoor geen ongedierte zoals insecten aan;
 • slaat CO2 op tijdens de groei, wat een positief effect heeft op de CO2-balans;
 • draagt bij aan en vertegenwoordigt de gedachte van de circulaire economie.


Industriële vezelhennep is een jaarlijks hernieuwbare, natuurlijke bron van hoogwaardige, chemie vrije grondstoffen. Dierverzorgingsproducten van hennep zijn natuurlijk, gezond en uiterst comfortabel. Perfect voor een gezond en aangenaam leefklimaat voor onze dieren, met minimale milieubelasting.

FEITEN

 • 1 hectare landbouwgrond geeft 9 ton hennepstro per jaar (4x meer biomassa dan een hectare bos per jaar!)
 • 1 hectare vezelhennep slaat 15 ton CO2 op, elke oogst weer.
 • Teelt heeft geen bestrijdingsmiddelen nodig en verrijkt de bodem.


De dierverzorgingsproducten van HEMPFLAX zijn op duurzame wijze gemaakt zonder chemische toevoegingen. De strooisels zijn nagenoeg stofvrij, wat beduidend minder kans op allergische reacties en ademhalingsproblemen geeft. De natuurlijke antibacteriële werking van hennep houdt ziektes en infecties op afstand.

HEMPFLAX werkt met hart voor het milieu. We geloven in deze plant en telen onze eigen gewassen. Daarbij springen we uitermate zuinig om met grondstoffen en water. We houden onze ecologische
voetafdruk graag zo klein mogelijk. Omdat we dat simpelweg belangrijk vinden.

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Hennep
Liter: 48 Liter
Gewicht: 4 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Hempflax Mini Hemp Bodembedekking 4 kg
Reviews
8.8 / 10
(13)
8 / 10
Merel 26 Oktober 2020

Prima! Niet heel stoffig, fijn spul. Erg mooi bij hamsterscaping

10 / 10
Danny 01 Oktober 2020

Doet wat het moet doen

4 / 10
hareythehamster___ 28 Juli 2020

goed voor hamsterscapen, ziet er goed uit maar het is erg stoffig en het stinkt verschrikkelijk!

2 / 10
Nina 12 April 2020

Heel stoffig, mijn hamster heeft er een oogontsteking aan overgehouden, doordat het stof in der oogje bleef zitten. Niet aan te raden, ook was het niet goed qua het graven en tunnels maken. Als het 0 sterren had kunnen hebben, was het dat zeker geweest

10 / 10
Silke 01 April 2020

Het was optijd en het is fijn

10 / 10
Emily 01 Maart 2020

Ik zocht een geschikte bodembedekking voor mijn ratjes. De Mini Hemp is meer dan geschikt omdat het stofvrij is en goed absorbeert.

Ik zal zeker dit opnieuw kopen zodra ik meer nodig heb

10 / 10
Ilse 14 November 2019

Super leuk voor hamsterscaping! Tunnels blijven (naar mijn idee) niet staan, dat is voor mij het enige nadeel. de bodembedekking zelf ruikt gewoon naar hout en volgensmij absorbeert het ook wel prima. Ziet er super leuk uit:)!!

10 / 10
Ciara 01 December 2018

Super fijn spul! Tunnels blijven goed staan en het absorbeert goed!!

10 / 10
Corina 01 September 2018

Heel prettige bodembedekking! Ziet er natuurlijk uit en is stofvrij. Ik meng het met Carefresh en hooi. Onze muizels kunnen er ook heerlijk in graven.

10 / 10
elsjedevisser 05 Augustus 2018

Zo tevreden over deze bodembedekker. Het ruikt ook zo heerlijk. Bij een tuincentrum heb ik een tijdje terug een grote baal gekocht voor maar 8.99..koopje dacht ik. Toen ik dat ging gebruiken kwam er zo n smerige stank uit het pak..haast een rotte vis lucht. En dan zit je met dat enorme pak wat evengoed op moet. Kennelijk zit er toch verschil tussen de ene hennepvezel en de andere. Ik hou het voortaan lekker weer bij deze. Het absorbeert fantastisch.

10 / 10
Thijmen 06 Juni 2018

Echt een fijne bodembedekking echt een aanrader!

10 / 10
klant 27 April 2014

Werkt prima! Neemt goed vocht op.
Weinig tot geen stof.
De hennep is geteeld zonder bestrijdingsmiddelen.
Na gebruik gaat het in de compostton en binnen 2-3 maanden is het verteerd.

10 / 10
klant 27 April 2014

Bevalt erg goed, toch minder last van geurtjes met deze bodembedekking als met zaagsel. Het ruikt minder gauw en dat is prettig

Combideals
Hamsterscaping Bodembedekking Pakket 80
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »