Beaphar Mite Blocker Combi 500 gram
Mite Blocker Combi 500 gram €16,95 €17,95

Mite Blocker Combi 500 gram

€17,95 €16,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Beaphar Mijt Blocker Combi 500 gram

Mite Blocker Combi van Beaphar is speciaal ontwikkeld voor volièrevogels en hoenderachtigen zoals sierkippen, fazanten en kwartels en hun omgeving. Deze spray is ook voor knaagdieren geschikt als omgevingsspray om mijten te immobiliseren zodat ze niet in of bij het verblijf kunnen komen. Deze spray op basis van Dimethicon immobiliseert bloedluizen, mijten, luizen, vlooien, teken en andere parasieten. Mite Blocker Combi heeft een onmiddellijke werking en beschermt je dier en zijn omgeving.

 Immobiliseert bloedluizen en andere parasieten mechanisch
 Geschikt voor op het dier en in de omgeving
 Bevat geen chemische insecticiden of pesticiden

De specifieke formule van dit product respecteert het dier: - Bevat geen chemische insecticiden. - Bevat geen pesticiden. - Verrijkt met Aloë Vera. Dimethicon immobiliseert de gewrichten van parasieten op mechanische wijze, door contact met het product. Dit werkt in alle levensstadia van de parasieten: eitjes, larven en de volwassen stadia. Mite Blocker Combi van Beaphar is het ideale alternatief voor insecticiden. Het kan gebruikt worden in volières en kippenhokken, kooien en ook op vogels en hoenderachtigen zelf.

Gebruiksaanwijzing Beaphar Mijt Blocker Combi 500 gram

Goed schudden voor gebruik.

- Op het dier (vogel): Bespuit het verendek tegen de veerrichting in, van op een afstand van 10cm tot de veren lichtjes vochtig zijn.

- Omgeving (vogel/knaagdier): Haal de dieren, de drink- en voederbakjes uit de kooi en maak grondig schoon. Vernevel daarna de Mite Blocker Combi op de zitstokken, de bodem en alle hoeken en spleten waar parasieten zich kunnen schuilhouden. Breng een tweede laag aan. Na de behandeling kunnen de dieren en de drink- en voederbakjes onmiddellijk terug geplaatst worden. De behandeling kan om de 5 dagen herhaald worden.

Wat zijn mijten?

Mijten zijn heel erg klein en vrijwel niet met het blote oog zichtbaar. Er bestaan verschillende soorten mijten, de ene mijtsoort zorgt voor meer ongemak dan de andere. De klachten van jouw konijn, cavia of ander knaagdier hangen dus ook samen met het soort mijt waar het dier last van heeft. 

Jouw huisdier kan last krijgen van mijten door contact met ze in het hooi of stro. Wilde vogels, ratten en muizen kunnen mijten ook verspreiden. Mijten kunnen ook makkelijk door besmette dieren doorgegeven worden. Ze houden zich ook schuil in de bodembedekking en kieren en naden van het hok. Dus een goede hygiëne van het verblijf van je konijn, cavia of hamster is ook van groot belang om mijten te voorkomen. Wist je dat sommige mijten van je huisdier zelfs besmettelijk zijn voor mensen?

Welke soorten mijten zijn er?

Schurftmijt

Schurft komt regelmatig voor bij cavia’s en andere knaagdieren. Schurft wordt veroorzaakt door een mijt die zich letterlijk in de huid graaft. Dit veroorzaakt echt veel ongemak bij jouw cavia of knager:

- Extreme jeuk, die zelfs een toeval kan veroorzaken
- Veel krabben en bijten
- Verlies van vacht en kale plekken
- Onverwachte sprongen
- Korstjes met eventueel als gevolg bacteriële infecties
- Wondjes beginnen vaak rond de lippen en neus, later over de rest van het lichaam
- Vermageren en minder eetlust

Heeft jouw huisdier last van schurft, ben dan ook alert op je eigen huid. Schurft is namelijk ook besmettelijk voor mensen.

Vachtmijt

De Cheyletiella is de 'vachtmijt'. Deze mijtensoort veroorzaakt geen of nauwelijks jeuk. Over het algemeen is deze mijt niet erg besmettelijk voor mensen, eventueel zou hij bij de mens een lichte huidontsteking veroorzaken. Een besmetting bij jouw konijn, cavia of andere knager herken je aan de volgende symptomen:

- Schilfers in de vacht/roos
- Losse haren
- Kale plekken
- Eventueel donkere puntjes op de haren
- Geen of zeer milde jeuk

De vachtmijt is het beste vast te stellen door met een hele fijne kam (bijvoorbeeld vlooienkam) te kammen en dan onder een microscoop te bekijken. Bij een besmetting met vachtmijt zijn de mijten en eitjes dan zichtbaar. 

Mijten bij knaagdieren en konijnen

Zowel vachtmijten als schurftmijten kun je aanpakken met Beaphar Anti-Schurft voor konijnen en cavia’s. Deze effectieve spray gebruik je tegen de haarrichting in, zodat de vloeistof op de huid komt. Na 1 week herhaal je de behandeling. Kleinere knaagdieren kun je behandelen met Beaphar Anti-Parasiet. Een handige knijppipet die je toedient in de nek van het dier. Deze pipet is 4 weken werkzaam.

Overige tips voor het bestrijden van mijten

- Houd besmette dieren gescheiden van de andere, omdat mijten zeer besmettelijk zijn
- Behandel alle knaagdieren om herbesmetting te voorkomen
- Zorg ook voor een goede hygiëne. Verwijder een keer per week de volledige bodembedekking en - reinig het verblijf goed met bijvoorbeeld Beaphar Multireiniger
- Behandel ook het verblijf met Mite Blocker Combi; een product zonder insecticiden en zeer effectief tegen mijten
- Denk ook aan het schoonmaken/vervangen van speelgoed en huisjes in het verblijf, vooral in de naden en kieren van houten speelgoed/huisjes kunnen de mijten zitten en steeds jouw dier opnieuw besmetten

Met deze tips is jouw cavia, konijn, hamster of andere kleine knager vast weer snel topfit! Uiteraard zijn mijten niet de enige oorzaak die veranderingen aan de huid en vacht kunnen veroorzaken. Ook schimmel en luizen kunnen hiervan de oorzaak zijn. 

Wat zijn luizen

Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Luizen bij konijnen en knaagdieren herkennen

Luizen bij knaagdieren en konijnen drinken geen bloed. Luizen lopen over de huid en de haren en voeden zich daarbij met huidschilfers. Ze leggen hun eitjes op de haren, dat noemen we neten. Luizen bij je konijn of knaagdier kun je als volgt herkennen:

- Ruwere, borstelachtige vacht
- Schilfers in de vacht
- Meestal geen jeuk
- Soms gedraagt het dier zich onrustig
- Witte stipjes (neten) in de vacht, met goede ogen/loep zichtbaar
- Later stadium: kale plekken/korsten

Luizen bij konijnen en knaagdieren bestrijden

Luizen bij konijnen, cavia’s, hamsters en andere kleine knaagdieren kun je gemakkelijk en effectief bestrijden met Beaphar Anti-Parasiet. Kies de variant die is afgestemd op het gewicht van jouw huisdier en lees de bijsluiter voor de dosering. Deze knijppipet dien je toe in de nek van je dier en werkt dan vier weken. In de tussentijd is het wel belangrijk om ook onderstaande tips toe te passen zodat je dier na deze vier weken niet opnieuw besmet wordt.
 
Overige tips:

- Het is verstandig om al je knaagdieren en konijnen te behandelen, ook als het lijkt alsof ze geen luizen hebben. Zo voorkom je herbesmetting zo goed mogelijk.
- Een goede hygiëne van het verblijf is ook heel belangrijk. Maak het verblijf goed schoon met Beaphar Multireiniger en vervang minimaal 1 keer per week de bodembedekking.
- Daarnaast kun je het verblijf behandelen met Mite Blocker Combi dit product bevat geen insecticiden en zeer effectief tegen luizen.
- Vergeet niet het schoonmaken/vervangen van speelgoed en huisjes in het verblijf, vooral in de naden en kieren van houten speelgoed/huisjes kunnen de luizen zitten en steeds jouw konijn of knager steeds opnieuw besmetten.

Specificaties
Inhoud: 500 ml
Geschikt voor: volièrevogels en hoenderachtigen zoals sierkippen, fazanten en kwartels en hun omgeving
Bijzonderheden: Dimethicon immobiliseert bloedluizen, mijten, luizen, vlooien, teken en andere parasieten.
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren
Beaphar Mite Blocker Combi 500 gram
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »