Beaphar Anti-Schimmel Spray 50 ml
Anti-Schimmel Spray 50 ml €11,95 €12,95

Anti-Schimmel Spray 50 ml

€12,95 €11,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Beaphar Anti-Schimmel Spray voor knaagdieren & konijnen!

Beaphar Anti-Schimmel is een huidspray voor Cavia's, Konijnen, Ratten en Muizen ter bestrijding van schimmelinfecties, ook wel ringworm genoemd. De spray op basis van Miconazole is een breedspectrum anti-schimmelproduct en bestrijd snel en effectief schimmels op de huid.

Op basis van zeer effectieve werkzame stof Miconazole
Ter bestrijding van schimmels

Ringworm is vaak eerst zichtbaar op het hoofd van het dier, met daarna verdere verspreiding naar andere plekken van het lichaam. Aangetaste plekken zijn rond, rood en vaak bedekt met witte vlokkige huidschilfers. Bij ringworm genezen de plekken van binnenuit waardoor een ringvormige plek ontstaat. Besmetting vindt plaats door direct contact via voorwerpen (bij. borstel). Ringworminfecties zijn overdraagbaar op mensen. Tijdig behandelen helpt om overdracht op de mens te voorkomen. Bij Konijnen en Cavia's veroorzaakt deze ziekte geen of milde jeuk (bij de mens wel veel jeuk!). Schimmelinfecties treden vaak op bij een verminderde weerstand, of wanneer de huisvesting niet optimaal is (bijvoorbeeld te vochtig).

Ringworm of Schurft?

De symptomen lijken op elkaar maar ringworm wordt veroorzaakt door een schimmel en schurft door een mijt. Bij een besmetting met ringworm heeft het dier geen of milde jeuk, bij schurft juist extreme jeuk. Dit komt door dat de mijten zich in de huid graven om daar eieren te leggen. De heftige jeuk resulteert in veelvuldig krabben en bijten. Dat leidt in eerste instantie tot het verlies van de vacht en kale plekken en later tot korsten en eventueel tot bacteriële infecties. Wondjes beginnen meestal eert op de lippen en de neus, later verspreid het zich naar het hoofd, de nek en de rest van het lichaam. Schurft is zeer besmettelijk voor andere dieren en voor de mens. Een andere soort mijt is Cheyletiella een zogenaamde "vachtmijt". Deze mijten leven op de oppervlakte van de huid. Zij veroorzaken geen of milde jeuk. De verschijnselen zijn schilfers in de vacht (roos). Deze ziekte kan milde huidontsteking bij de mens veroorzaken, maar is in het algemeen niet erg besmettelijk voor de mens. Om schurft en vachtmijt te behandelen kunt u Beaphar Anti Schurft gebruiken.

Symptomen schimmels bij knaagdieren

! Rode huid
! Ovale plekken met haarverlies en soms korstvorming e/o wondjes. Met name zichtbaar bij oren, ogen en de bek en soms op de rug. Op de poten komen deze symptomen praktisch niet voor
! Soms komt jeuk voor.

Gebruiksaanwijzing

1x sprayen = 0,2 ml Anti-Schimmel

Weg uw dier en spray 1ml per kg lichaamsgewicht (5 pompjes per kg lichaamsgewicht).
Behandel1 - 2x daags op een afstand van 5 tot 10 cm.
Gebruik de spray tot de huid geneest, echter niet langer dan 14 dagen.

Lichaamsgewicht in kg

Aantal keer sprayen

0,5 - 1,0 kg : 5x
1,0 - 1,5 kg : 7x
1,5 - 3,0 kg : 9x
> 3,0 kg : 15x

 

Bewaren

Specificaties
Inhoud: 50 ml
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Beaphar Anti-Schimmel Spray 50 ml
Reviews
10 / 10
Nel 01 Juli 2019

Mijn konijntje had een soort roos op zijn rug bij zijn kopje. Ik heb deze spray 2x ingespoten met een tussentijd van een week en de soort roos (schimmel?) was weg.

10 / 10
Trudy 07 Juni 2019

Super goed geholpen cavia is er van af

10 / 10
Klant 14 Mei 2014

Goede ervaringen met de Beaphar spray voor de behandeling van schurftmijt en antischimmel.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »