Beaphar Anti-schurft 75 ml voor Knaagdieren & Konijnen!
Anti-schurft 75 ml voor Knaagdieren & Konijnen! €13,95

Anti-schurft 75 ml voor Knaagdieren & Konijnen!

€13,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Beaphar Anti-schurft 75 ml voor Knaagdieren & Konijnen!

Anti-Schurft 75ml is ter bestrijding van (schurft)mijt. De eerste tekenen van een (schurft)mijt infectie zijn roodkleuring van de huid en heftige jeuk. De huid zwelt en er ontstaan open wonden en korstjes rond ogen en oren. Deze wonden kunnen geïnfecteerd raken, met veel pijn als gevolg. Een (schurft)mijtinfectie is zeer besmettelijk. Deze infectie ontstaat vrij gemakkelijk bij een verlaagde weerstand door een verzwakt afweersysteem. Een te hoge omgevingstemperatuur, slechte ventilatie, onhygiënische huisvesting en voedingstekorten vergroten dan ook het risico op een (schurft)mijtinfectie.

Tegen wormen, Luizen, Mijten
4 weken werkzaam

Werkzame stof: Ivermectine 0,02%

Gebruiksaanwijzing Beaphar Anti-schurft 75 ml

Gebruiksaanwijzing en dosering: Bescherm tijdens sprayen de kop van het dier. Spray vanaf 30cm afstand van achter naar voren. Spray tegen de haarrichting in, zodat de vloeistof op de huid komt.

Volwassen cavia’s: 2-3 spray nevels (±2-3ml)
Jonge cavia’s (4-9 weken)
Ratten: 1 spray nevel (±1ml)
Konijnen ouder dan 4 weken: 2 spray nevels (±2ml) per kg lichaamsgewicht

De behandeling na 1 week herhalen. Aangetaste plekken op de kop met een doordrenkt watje behandelen. Voorkom dat het middel hierbij in de bek, ogen of neus komt. Tips: Plaats zieke dieren apart en behandel alle aanwezige knagers om herbesmetting te voorkomen. Verwijder de bodembedekking en reinig het verblijf met veel water en zeep. Zorg voor en goede voeding, hygiëne en huisvesting om herhaling te voorkomen.

Niet gebruiken bij

- zieke of zwakke dieren en tijdens dracht en lactatie
- andere dieren, in het bijzonder bij hondensoorten zoals collies, shelties en bobtails
- jonge, nog zogende dieren
- overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel

Wat zijn mijten?

Mijten zijn heel erg klein en vrijwel niet met het blote oog zichtbaar. Er bestaan verschillende soorten mijten, de ene mijtsoort zorgt voor meer ongemak dan de andere. De klachten van jouw konijn, cavia of ander knaagdier hangen dus ook samen met het soort mijt waar het dier last van heeft. 

Jouw huisdier kan last krijgen van mijten door contact met ze in het hooi of stro. Wilde vogels, ratten en muizen kunnen mijten ook verspreiden. Mijten kunnen ook makkelijk door besmette dieren doorgegeven worden. Ze houden zich ook schuil in de bodembedekking en kieren en naden van het hok. Dus een goede hygiëne van het verblijf van je konijn, cavia of hamster is ook van groot belang om mijten te voorkomen. Wist je dat sommige mijten van je huisdier zelfs besmettelijk zijn voor mensen?

Welke soorten mijten zijn er?

Schurftmijt

Schurft komt regelmatig voor bij cavia’s en andere knaagdieren. Schurft wordt veroorzaakt door een mijt die zich letterlijk in de huid graaft. Dit veroorzaakt echt veel ongemak bij jouw cavia of knager:

- Extreme jeuk, die zelfs een toeval kan veroorzaken
- Veel krabben en bijten
- Verlies van vacht en kale plekken
- Onverwachte sprongen
- Korstjes met eventueel als gevolg bacteriële infecties
- Wondjes beginnen vaak rond de lippen en neus, later over de rest van het lichaam
- Vermageren en minder eetlust

Heeft jouw huisdier last van schurft, ben dan ook alert op je eigen huid. Schurft is namelijk ook besmettelijk voor mensen.

Vachtmijt

De Cheyletiella is de 'vachtmijt'. Deze mijtensoort veroorzaakt geen of nauwelijks jeuk. Over het algemeen is deze mijt niet erg besmettelijk voor mensen, eventueel zou hij bij de mens een lichte huidontsteking veroorzaken. Een besmetting bij jouw konijn, cavia of andere knager herken je aan de volgende symptomen:

- Schilfers in de vacht/roos
- Losse haren
- Kale plekken
- Eventueel donkere puntjes op de haren
- Geen of zeer milde jeuk

De vachtmijt is het beste vast te stellen door met een hele fijne kam (bijvoorbeeld vlooienkam) te kammen en dan onder een microscoop te bekijken. Bij een besmetting met vachtmijt zijn de mijten en eitjes dan zichtbaar. 

Mijten bij knaagdieren en konijnen

Zowel vachtmijten als schurftmijten kun je aanpakken met Beaphar Anti-Schurft voor konijnen en cavia’s. Deze effectieve spray gebruik je tegen de haarrichting in, zodat de vloeistof op de huid komt. Na 1 week herhaal je de behandeling. Kleinere knaagdieren kun je behandelen met Beaphar Anti-Parasiet. Een handige knijppipet die je toedient in de nek van het dier. Deze pipet is 4 weken werkzaam.

Overige tips voor het bestrijden van mijten

- Houd besmette dieren gescheiden van de andere, omdat mijten zeer besmettelijk zijn
- Behandel alle knaagdieren om herbesmetting te voorkomen
- Zorg ook voor een goede hygiëne. Verwijder een keer per week de volledige bodembedekking en - reinig het verblijf goed met bijvoorbeeld Beaphar Multireiniger
- Behandel ook het verblijf met Mite Blocker Combi; een product zonder insecticiden en zeer effectief tegen mijten
- Denk ook aan het schoonmaken/vervangen van speelgoed en huisjes in het verblijf, vooral in de naden en kieren van houten speelgoed/huisjes kunnen de mijten zitten en steeds jouw dier opnieuw besmetten

Met deze tips is jouw cavia, konijn, hamster of andere kleine knager vast weer snel topfit! Uiteraard zijn mijten niet de enige oorzaak die veranderingen aan de huid en vacht kunnen veroorzaken. Ook schimmel en luizen kunnen hiervan de oorzaak zijn. 

 

Bewaren

Specificaties
Inhoud: 75 ml
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Zie omschrijving
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren. Bij twijfel over de gezondheid, medicatie of de behandeling van uw dier dient u altijd een dierenarts te raadplegen
Beaphar Anti-schurft 75 ml voor Knaagdieren & Konijnen!
Reviews
10 / 10
Barbara 01 Juni 2018

Werkt echt goed, konijn is bijna volledig hersteld.

10 / 10
Marjanne 21 Oktober 2015

Dit kocht ik na jullie advies. Enkele hamsters hadden jeuk en een roborovski zelfs een kale plek. Al na één behandeling zag ik verbetering, nog eens herhaald en nu is de jeuk over en de roborovski heeft weer een mooi vachtje zonder kale plekken. Natuurlijk ook de kooi en spulletjes heel goed schoongemaakt en houten spulletjes enkele minuutjes in de oven op 180°C.

10 / 10
Klant 14 Mei 2014

Goede ervaringen met de Beaphar anti-schurft

10 / 10
klant 27 April 2014

Heel goed middel! Ik gebruik het regelmatig voor mijn hamsters. In de meeste gevallen hoef ik ze maar 1x te behandelen en dan is het goed. Je ziet direct effect, de huid wordt lichter en rustiger en na een paar dagen is alles weer goed.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »