Beaphar Anti-schurft 75 ml
Anti-schurft 75 ml €10,99 €12,95

Anti-schurft 75 ml

€12,95 €10,99
Nu 4 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Beaphar Anti-schurft 75 ml

Diergeneesmiddel ter bestrijding van schurftmijt bij Cavia's en andere knaagdieren. Anti-Schurft is een middel tegen schurftmijt.  De eerste tekenen van mijtinfectie is roodkleuring van de huid en heftige jeuk. De huid zwelt en er ontstaan wonden en korstjes rond de ogen en oren. In deze wonden kunnen weer infecties optreden waardoor de pijn bij het dier toeneemt. Het dier gaat minder eten en drinken. Anti Schurft is een doeltreffend product ter bestrijding van schurftmijt.

Tegen wormen, Luizen, Mijten
4 weken werkzaam

Wat zijn mijten?

Mijten zijn heel erg klein en vrijwel niet met het blote oog zichtbaar. Er bestaan verschillende soorten mijten, de ene mijtsoort zorgt voor meer ongemak dan de andere. De klachten van jouw konijn, cavia of ander knaagdier hangen dus ook samen met het soort mijt waar het dier last van heeft. 

Jouw huisdier kan last krijgen van mijten door contact met ze in het hooi of stro. Wilde vogels, ratten en muizen kunnen mijten ook verspreiden. Mijten kunnen ook makkelijk door besmette dieren doorgegeven worden. Ze houden zich ook schuil in de bodembedekking en kieren en naden van het hok. Dus een goede hygiëne van het verblijf van je konijn, cavia of hamster is ook van groot belang om mijten te voorkomen. Wist je dat sommige mijten van je huisdier zelfs besmettelijk zijn voor mensen?

Welke soorten mijten zijn er?

Schurftmijt

Schurft komt regelmatig voor bij cavia’s en andere knaagdieren. Schurft wordt veroorzaakt door een mijt die zich letterlijk in de huid graaft. Dit veroorzaakt echt veel ongemak bij jouw cavia of knager:

- Extreme jeuk, die zelfs een toeval kan veroorzaken
- Veel krabben en bijten
- Verlies van vacht en kale plekken
- Onverwachte sprongen
- Korstjes met eventueel als gevolg bacteriële infecties
- Wondjes beginnen vaak rond de lippen en neus, later over de rest van het lichaam
- Vermageren en minder eetlust

Heeft jouw huisdier last van schurft, ben dan ook alert op je eigen huid. Schurft is namelijk ook besmettelijk voor mensen.

Vachtmijt

De Cheyletiella is de 'vachtmijt'. Deze mijtensoort veroorzaakt geen of nauwelijks jeuk. Over het algemeen is deze mijt niet erg besmettelijk voor mensen, eventueel zou hij bij de mens een lichte huidontsteking veroorzaken. Een besmetting bij jouw konijn, cavia of andere knager herken je aan de volgende symptomen:

- Schilfers in de vacht/roos
- Losse haren
- Kale plekken
- Eventueel donkere puntjes op de haren
- Geen of zeer milde jeuk

De vachtmijt is het beste vast te stellen door met een hele fijne kam (bijvoorbeeld vlooienkam) te kammen en dan onder een microscoop te bekijken. Bij een besmetting met vachtmijt zijn de mijten en eitjes dan zichtbaar. 

Mijten bij knaagdieren en konijnen

Zowel vachtmijten als schurftmijten kun je aanpakken met Beaphar Anti-Schurft voor konijnen en cavia’s. Deze effectieve spray gebruik je tegen de haarrichting in, zodat de vloeistof op de huid komt. Na 1 week herhaal je de behandeling. Kleinere knaagdieren kun je behandelen met Beaphar Anti-Parasiet. Een handige knijppipet die je toedient in de nek van het dier. Deze pipet is 4 weken werkzaam.

Overige tips voor het bestrijden van mijten

- Houd besmette dieren gescheiden van de andere, omdat mijten zeer besmettelijk zijn
- Behandel alle knaagdieren om herbesmetting te voorkomen
- Zorg ook voor een goede hygiëne. Verwijder een keer per week de volledige bodembedekking en - reinig het verblijf goed met bijvoorbeeld Beaphar Multireiniger
- Behandel ook het verblijf met Mite Blocker Combi; een product zonder insecticiden en zeer effectief tegen mijten
- Denk ook aan het schoonmaken/vervangen van speelgoed en huisjes in het verblijf, vooral in de naden en kieren van houten speelgoed/huisjes kunnen de mijten zitten en steeds jouw dier opnieuw besmetten

Met deze tips is jouw cavia, konijn, hamster of andere kleine knager vast weer snel topfit! Uiteraard zijn mijten niet de enige oorzaak die veranderingen aan de huid en vacht kunnen veroorzaken. Ook schimmel en luizen kunnen hiervan de oorzaak zijn. 

Wat zijn luizen

Luizen zijn groter dan mijten en dus met goede ogen, of een loep zichtbaar in de vacht. Ze zijn grijs en enkele millimeters groot. Ze bewegen een stuk trager dan bijvoorbeeld vlooien. Als jouw konijn, cavia, hamster of andere kleine knager luizen heeft, hoef je niet bang te zijn dat je er zelf ook last van krijgt. De luizen van dieren gaan niet over op mensen. Als je meerdere (soorten) knaagdieren bij elkaar houdt, is het wel verstandig ze allemaal te behandelen.

Luizen bij konijnen en knaagdieren herkennen

Luizen bij knaagdieren en konijnen drinken geen bloed. Luizen lopen over de huid en de haren en voeden zich daarbij met huidschilfers. Ze leggen hun eitjes op de haren, dat noemen we neten. Luizen bij je konijn of knaagdier kun je als volgt herkennen:

- Ruwere, borstelachtige vacht
- Schilfers in de vacht
- Meestal geen jeuk
- Soms gedraagt het dier zich onrustig
- Witte stipjes (neten) in de vacht, met goede ogen/loep zichtbaar
- Later stadium: kale plekken/korsten

Luizen bij konijnen en knaagdieren bestrijden

Luizen bij konijnen, cavia’s, hamsters en andere kleine knaagdieren kun je gemakkelijk en effectief bestrijden met Beaphar Anti-Parasiet. Kies de variant die is afgestemd op het gewicht van jouw huisdier en lees de bijsluiter voor de dosering. Deze knijppipet dien je toe in de nek van je dier en werkt dan vier weken. In de tussentijd is het wel belangrijk om ook onderstaande tips toe te passen zodat je dier na deze vier weken niet opnieuw besmet wordt.
 
Overige tips:

- Het is verstandig om al je knaagdieren en konijnen te behandelen, ook als het lijkt alsof ze geen luizen hebben. Zo voorkom je herbesmetting zo goed mogelijk.
- Een goede hygiëne van het verblijf is ook heel belangrijk. Maak het verblijf goed schoon met Beaphar Multireiniger en vervang minimaal 1 keer per week de bodembedekking.
- Daarnaast kun je het verblijf behandelen met Mite Blocker Combi dit product bevat geen insecticiden en zeer effectief tegen luizen.
- Vergeet niet het schoonmaken/vervangen van speelgoed en huisjes in het verblijf, vooral in de naden en kieren van houten speelgoed/huisjes kunnen de luizen zitten en steeds jouw konijn of knager steeds opnieuw besmetten.

Bewaren

Specificaties
Inhoud (ca): 75 ml
Samenstelling: Werkzame stof: ivermectine 0,02%
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Konijnen, Cavia's, Hamsters, Ratten en Muizen
Bijzonderheden: -
Beaphar Anti-schurft 75 ml
Reviews
10 / 10
Barbara 01 Juni 2018

Werkt echt goed, konijn is bijna volledig hersteld.

10 / 10
Marjanne 21 Oktober 2015

Dit kocht ik na jullie advies. Enkele hamsters hadden jeuk en een roborovski zelfs een kale plek. Al na één behandeling zag ik verbetering, nog eens herhaald en nu is de jeuk over en de roborovski heeft weer een mooi vachtje zonder kale plekken. Natuurlijk ook de kooi en spulletjes heel goed schoongemaakt en houten spulletjes enkele minuutjes in de oven op 180°C.

10 / 10
Klant 14 Mei 2014

Goede ervaringen met de Beaphar anti-schurft

10 / 10
klant 27 April 2014

Heel goed middel! Ik gebruik het regelmatig voor mijn hamsters. In de meeste gevallen hoef ik ze maar 1x te behandelen en dan is het goed. Je ziet direct effect, de huid wordt lichter en rustiger en na een paar dagen is alles weer goed.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »