Trixie PURE NATURE Hooiruif met Hooi
PURE NATURE Hooiruif met Hooi €12,99 €13,49

PURE NATURE Hooiruif met Hooi

€13,49 €12,99
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie PURE NATURE Hooiruif met Hooi voor Knaagdieren en Konijnen!

Ontdek de Trixie Pure Nature Hooiruif met hooi, een handige en smakelijke toevoeging aan het verblijf van jouw knaagdier! Deze ruif biedt niet alleen knapperig hooi, maar bevat ook heerlijke snacks zoals goudsbloem bloesem en stukjes maïskolf, waardoor het een echte traktatie is voor je harige vriend.

Gemaakt van onbehandeld schorshout
Extra uitdaging in het verblijf
Gaat verveling tegen
Met toevoeging van heerlijke goudsbloem bloesem en stukjes maïskolf

De hooiruif is gemaakt van natuurlijk onbehandeld hout, waardoor het niet alleen duurzaam is, maar ook een charmante toevoeging aan het verblijf. Je kunt de ruif eenvoudig plaatsen, en hij blijft stevig staan zodat de knagertjes er comfortabel van kan genieten.

Wat deze hooiruif echt bijzonder maakt, is de extra uitdaging die het biedt. Door het hooi en de snacks in de ruif te plaatsen, wordt jouw knaagdier gestimuleerd om actief te zijn en zijn natuurlijke eetgedrag na te bootsen. Dit helpt verveling tegen te gaan en zorgt voor een gezonde mentale en fysieke stimulatie.

Met de toevoeging van heerlijke goudsbloem bloesem en stukjes maïskolf, wordt het etenstijd voor jouw knaagdier een ware traktatie. Deze smakelijke toevoegingen zorgen voor variatie in het dieet en dragen bij aan de algehele tevredenheid en gezondheid van jouw huisdier.

De hooiruif heeft een spijlenafstand van 3 cm, waardoor het geschikt is als basishooiruif voor verschillende knaagdiersoorten.

Is deze Hooiruif geschikt voor Chinchilla's en Degoes?

Ja de hooiruif zelf is zeker geschikt voor Chinchilla's en Degoes, maar de snacks die zijn bijgevoegd helaas niet. Mais heeft een hoge energiewaarde die helaas te hoog is voor Chinchilla's en Degoes, maar als je de mais verwijderd of vervang door een andere lekkere snack dan is kan het feest ook voor deze dieren beginnen!

Waarom is deze hooiruif ook geschikt voor Muizen?

Deze grappige hooiruif heet een hele leuk opstelling, waardoor muizen het kunnen gebruiken als klimtoestel. Daarnaast kunnen de muisjes knabbelen aan het hooi, de bloemen ertussenuit eten en het hooi zelfs als nestmateriaal gebruiken. Natuurlijk niet te vergeten de maiskolfjes waar muizen dol op zijn!

Wat is een goede spijlenafstand voor een hooiruif?

Een hooiruif van goede kwaliteit moet zo ontworpen zijn dat knaagdieren hun voorsnuit tussen de spijlen kunnen steken, maar niet hun hele hoofd. De geschikte spijlenafstand is afhankelijk van de diersoort en de grootte van het dier. Over het algemeen worden de volgende afstanden aanbevolen:

Cavia's: ongeveer 3 cm
Degoes: ongeveer 2,5 tot 3 cm
Chinchilla's: ongeveer 2,5 tot 3 cm
Dwergkonijnen: ongeveer 3 tot 3,5 cm
Middelgrote konijnen: tot ongeveer 4 cm
Grote konijnen: tot ongeveer 4,5 cm

Het is van groot belang dat de dieren hun kop niet door de spijlen kunnen steken, omdat ze anders bekneld kunnen raken. Anders is dat als de spijlen heel ver uit elkaar staan en de dieren met gemak heen en weer kunnen met hun hoofd. Als je merkt dat het hoofd van je knaagdier net door de spijlen past en mogelijk bekneld kan raken, is het raadzaam de hooiruif uit het verblijf te halen en er een te kiezen met een kleinere spijlenafstand.

Specificaties
Type Ruif: Aanvullende Ruif
Materiaal: -
Afmetingen (ca): 17 × 17 × 20 cm
Spijlen: Afgerond
Afstand spijlen (ca): -
Afsluitbaar dak: n.v.t.
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Trixie PURE NATURE Hooiruif met Hooi
Reviews
6 / 10
Sylvana 01 Mei 2020

Ze waren erg enthousiast maar toen de mais eraf gekloven was en ze aan het hooi begonnen viel de rest op de grond. De buitenzijde doen ze verder niets mee. Misschien dit hout wat aantrekkelijker maken zodat ze daar ook op kunnen knagen. En de mais aan beide zijdes plaatsen. Ze vonden het wel lekker

10 / 10
Robine 22 Juli 2019

Mijn konijn vond het heel leuk helaas heeft ze het helemaal gesloopt.

10 / 10
Loes 01 September 2018

Leuk produkt. Er staat er een in de kooi daar knagende aan en ik doe er hooi in. En er staat er een op de grond daar knaagt het konijn aan

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »