Supreme Fibafirst Konijn 2 kg
Fibafirst Konijn 2 kg €20,99 €24,00

Fibafirst Konijn 2 kg

€24,00 €20,99
Op voorraad
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Supreme Fibafirst Konijn

Supreme Petfoods heeft een nieuwe generatie voeding ontwikkeld die voldoet aan de voedingsbehoeften en die het algehele welzijn van konijnen bevordert en tegemoet komt aan de bezorgdheid van de huidige huisdiereigenaren. Door het unieke uiterlijk en textuur oogt, voelt en ruikt het natuurlijk voor het dier en voorziet het in zijn natuurlijke voedingsgedrag.

Wist je dat?
Konijnen die binnen gehouden worden kunnen een vitamine D tekort ontwikkelen, gelukkig bevat deze voeding voldoende vitamine D om een tekort te voorkomen.

Nog een aantal kenmerken van FibaFirst voor je konijn

Voeding met het hoogste vezelgehalte
Zonder toegevoegde suikers
Onze vezels zijn 100% werkzaam
Bootst het natuurlijke voedingsgedrag na
Verbetert de leefomgeving
Bevordert tand op tand slijtage
Stimuleert het natuurlijke gedrag

Voedingsadvies Supreme Fibafirst Konijn

Veel voedingen voor kleine dieren bevatten melasse (stroop) of andere suikerhoudende ingrediënten. Deze extra suiker in de voeding kan leiden tot te veel eten en overgewicht. Het kan ook gebitsproblemen veroorzaken.

De overgang naar Fibafirst moet geleidelijk gebeuren over een periode van 4-6 weken. Mix in het begin een klein beetje Fibafirst door de huidige voeding en verminder geleidelijk de huidige voeding en breidt de Fibafirst uit. Een snelle verandering van voeding kan spijsverteringsstoornissen veroorzaken, ook als er wordt overgegaan naar een beter voeding, dus wees voorzichtig!

Als het dier gewend is aan een voeding met suiker, kan de overgang naar een natuurlijke voeding langer duren, houdt echter vol, omdat dit op de lange termijn de gezondheid van het dier ten goede komt.

Een gemiddeld volwassen konijn (2,5kg) heeft 75 gram Fibafirst per dag nodig (of 30 gram per kg lichaamsgewicht per dag). Fibafirst kan vrij worden gevoed, maar het gewicht moet wel regelmatig gecontroleerd worden. Fibafirst altijd geven in combinatie met water & hooi.

Wist u dat?

 • Vezels essentieel zijn voor veel belangrijke processen in het lichaam van kleine huisdieren
  Het gebit van konijnen continu doorgroeit.
 • Konijnen een enorme hoeveelheid eten in relatie tot de grootte van hun maag.
 • Konijnen eigenlijk 2 soorten keutels produceren, één soort dienen ze weer op te eten om de maximale hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen die ze nodig hebben.


Wat te doen als ze de voeding niet lekker vinden?

Dieren zijn net als mensen "gewoontedieren" en een verandering in de voeding heeft tijd nodig. Wees geduldig en volhardend, omdat het de gezondheid op de lange termijn ten goede komt.

Supreme Fibafirst heeft grotere brokjes dan de meeste voedingen, dus zorg er voor dat u ze voldoende geeft en voer ze altijd bij met zoveel mogelijk hooi als ze kunnen eten evenals voldoende vers water!

Specificaties
Inhoud (ca): 2 kg
Samenstelling: Timothy hooi, alfalfa stengels, tarwemeel, sojameel, erwten, sint-jansbroodmeel, alfalfa-eiwitextract, vlokken van haver, lijnzaad, sojaolie
Analyse: Ruw eiwit: 14% Ruwe celstof: 30% Ruw vet: 3,5% Ruwe as: 7,5% Calcium: 0,8% Fosfor: 0,4% Natrium: 0,4% Vitamine A: 15000 IE Vitamine D3: 1500 IE Vitamine E: 60 mg IJzersulfaat monohydraat 152 mg Calciumjodaat watervrij 1,5 mg Kopersulfaat pentahydraat 20 m
Bevordert Foerageren: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, konijn
Type: Aanvullend diervoeder
Bijzonderheden: -
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren
Supreme Fibafirst Konijn 2 kg
Reviews
10 / 10
Dagmar 09 April 2023

Mijn konijnen zijn er dol op! Gezonder dan een snack met suiker.

 • + Konijnen vinden het lekker
 • + Gezonder dan snacks met suiker
 • - Duurder geworden

10 / 10
Linsey 01 September 2018

Hele fijne sticks, onze konijnen zijn er wild van. En vooral fijn dat er niet allemaal rotzooi aan is toegevoegd. Gewoon puur product.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »