Gedroogde Korenbloem Blauw
Gedroogde Korenbloem Blauw €3,99 €4,99

Gedroogde Korenbloem Blauw

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
  • Klantenservice van 10:00 tot 17:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Korenbloem Blauw

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersBlauwe korenbloem Bloesems zijn van de hoogste kwaliteit. Op een zorgvuldige manier gedroogd zodat uw knaagdier van de beste kwaliteit korenbloem kan genieten. Van de korenbloem wordt voornamelijk de bloem gebruikt voor medicinale aanwendingen.

In deze bloem zitten: slijmstoffen, looistoffen, metallo-anthocyanen zoals cyanine, de bitterstoffen centaurine en enicine, was, anorganische zouten, pelargonine en cichroiine. Korenbloem werkt ontstekingsremmend, en dat is goed voor allerlei gezondheidsproblemen.

Geschiedenis van de Korenbloem
Omdat de blauwe kleur van de korenbloem aan gezonde, helderblauwe ogen doet denken, werd de korenbloem vroeger vaak beschreven bij oogproblemen. Daarnaast werd deze gebruikt bij ontstoken slijmvliezen, met name in de mond- keelholte, maar ook in het maag- darmkanaal.

Bewaren van kruiden

Het is belangrijk om kruiden op een donkere, droge en goed geventileerde plek te bewaren. Vocht is slecht voor de kwaliteit van kruiden. Als er vocht bij kruiden komt kunnen deze gaan schimmelen.

 

Op een respectvolle manier oogsten

knaagdier kruidenWij vinden het belangrijk dat onze kruiden op een, voor de natuur, respectvolle manier worden geoogst. Dat wil zeggen dat de natuur niet vertrapt wordt, de dieren die binnen deze natuur leven geen last ondervinden en de oogstplaatsen niet uitgedund worden. Oogstplaatsen moeten tot rust kunnen komen. Ook houden we rekening met beschermde plantensoorten, deze mogen niet aangetast worden. 
Door de manier van zaaien en oogsten ondersteunen wij de vlinder en bijen populatie.

Drogen van kruiden

Een gedroogd kruid kan het hele jaar door gebruikt worden. Zodra alle vocht verdampt is, is er geen kans meer op schimmel en rotting. Dit is ook de reden waarom wij adviseren de kruiden niet in plastic te verpakken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er vocht bij het plastic in komen en zo voor schimmel en rotting zorgen. Bacteriën hebben vrij spel als de omgeving vochtig is. Een goed gedroogd kruid bevat normaal gesproken niet meer dan 10% vocht.

Voordat onze kruiden worden gedroogd worden deze schoongemaakt. Dat wil zeggen vrij gemaakt van aarde, grond, mos en overtollige plantendelen. Dit gebeurd direct na het oogsten van de plant. Vervolgens kan het droogproces beginnen.

De bloemen moeten in het donker gedroogd worden, terwijl wortels juist beter in de open lucht drogen. Zo heeft elk plantendeel zijn eigen voorkeur voor voor een droogproces. Daar houden wij rekening mee zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.

kruiden voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 40 gram
Samenstelling: 100% Eersteklas natuurlijk gedroogde Korenbloem Bloemen
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Gedroogde Korenbloem Blauw
Reviews
10 / 10
Corrianne 09 Mei 2022

Super mooi blauw, staat erg leuk in mijn scape.

10 / 10
elsjedevisser 06 Augustus 2018

Staat leuk in het hok en mijn dwerghamstertje vindt deze bloemetjes ook nog eens heel lekker.

10 / 10
elsjedevisser 06 Augustus 2018

Staat leuk in het hok en mijn dwerghamstertje vindt deze bloemetjes ook nog eens heel lekker.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »