Rodipet ʄʋʀɬɨɴɡ Graniet Meerkamer Huis Goldi LARGE
ʄʋʀɬɨɴɡ Graniet Meerkamer Huis Goldi LARGE €39,95

ʄʋʀɬɨɴɡ Graniet Meerkamer Huis Goldi LARGE

€39,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Rodipet ʄʋʀɬɨɴɡ Graniet Meerkamerhuis Goldi LARGE

De huizen van de ʄʋʀɬɨɴɡ-serie kunnen worden ingegraven in de bodembedekking tot 13 cm hoog en ondersteunen zo de natuurlijke, ondergrondse manier van leven van de hamster. De twee kamers worden op verschillende manieren gebruikt om te zorgen voor een evenwichtige leefomgeving. Elke pelsneus heeft zijn eigen individuele voorkeuren. Na verloop van tijd heeft elke kamer een vaste rol in het leven van uw knaagdier!

Inclusief GRATIS gedroogd mos
 Gemaakt van natuurlijk berkenhout
Afneembaar dak voor eenvoudige controle van het nest en de voedselvoorraden
Verkoelend effect in de zomer dankzij de graniet steen
Geruwde graniet steen helpt bij het slijten van de nagels
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met het granieten dak. In de zomer biedt de granieten koelsteen een aangename verkoeling.

❤ TIP ❤ Mos werkt als een spons. Verzadigd met water houdt het de verfrissende vloeistof urenlang vast, geeft het langzaam en continu af, waardoor de fijne haarvaten van de granieten platen lang vochtig en koel blijven. Tijdens het verdampen verlaagt een natuurkundig fenomeen automatisch de omgeving: heerlijk klimaat!

mos voor knaagdieren

❤ TIP ❤ De huizen van de ʄʋʀɬɨɴɡ-serie kunnen worden ingedeeld in functionele en mooie kleine dorpjes. Bouw je eigen kleine ʄʋʀɬɨɴɡton uit meerdere huizen en de ʄʋʀɬɨɴɡ taverne! De ʄʋʀɬɨɴɡ huisjes zijn makkelijk stapelbaar dankzij de slimme plattegronden met de dakramen op de juiste plekken.

Graniet Meerkamer Huis Goldi goudhamster

Is het Meerkamerhuis geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! Het Meerkamerhuis is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Zoals in het wild geeft het meerkamerhuis de dieren de beschikking over meerdere kamers, waar ze hun bijvoorbeeld hun nestje en voorraadkamer kunnen aanleggen. Daarnaast zijn kleine knaagdieren prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. 

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Waarom een meerkamerhuis voor kleine knaagdieren?

Kleine knaagdieren zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters en Gerbils. vinden het fijn om een voedselvoorraad aan te leggen dicht bij hun nest. In het wild leven de dieren in holen en hebben ze een speciale kamer voor de verzamelde voeding, dat noemen we de voorraadkamer. De meerkamerhuizen bootsen hierdoor de natuurlijke leefomgeving van de dieren na en geven de knaagdieren de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere kamers.

Voor groepsdieren (Muis, Gerbil) hebben de meerkamerhuizen nog een extra voordeel, het kunnen vermijden van elkaar bij een onenigheid of ruzie. Hoewel groepsdieren graag bij elkaar zijn, kunnen er af en toe toch meningsverschillen voorkomen waardoor de dieren elkaars aanwezigheid minder prettig vinden. Voor deze momenten zijn meerdere kamers ideaal en kunnen de dieren zich in hun eigen kamer terugtrekken. 

Waarom een ​​afneembaar dak?

Dankzij een afneembaar dakje kun je een kijkje in het huisje nemen zonder het nestje te verstoren. Je kunt dan even kijken of er oudere voedselvoorraden liggen die verwijderd moeten worden, vooral verse groente zijn zeer bederfelijk. Met een afneembaar dak is dit snel gedaan en worden de kleine knaagdieren niet gestoord doordat je niet het hele huis hoeft op te tillen. Bovendien kan het nest ongestoord worden geïnspecteerd als er nakomelingen zijn.

Wat is het voordeel van het platte dak?

Het platte dak van het Huis heeft als voordeel dat het een stabiele plek is om bijvoorbeeld een klein voer of drinkbakje op te plaatsen, maar het is ook een mooi plekje om bijvoorbeeld een snackje neer te leggen of het looprad te plaatsen en in de zomer kan er een koelsteen neergelegd worden.

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Ja hoor, zeker! Het Meerkamerhuis heeft openingen met een diameter van c.a. 7 cm, dat is voor Dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) en Hamsters (Syrische Hamster/Goudhamster) groot genoeg om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Hoe kan ik het houten huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen het huis gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zal deze vrij schoon blijven, maar de dieren kunnen het huis ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Kan dit meerkamerhuis gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan zeker! Voor groepsdieren (Muis, Gerbil) raden wij altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis als deze aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke natuurlijke behoefte. 

Voor welke knaagdieren is het Meerkamerhuis geschikt?

Het Meerkamerhuis is een ruim huis met meerdere kamers dat geschikt is als slaap of schuilhuis voor Muisjes, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils.

Duitse Topkwaliteit

Onze houten knaagdier producten zijn handgemaakt met veel liefde voor de dieren. Geen splinters of houtlijmresten. Spijkers, nietjes of gelijkaardige potentiële bronnen van gevaar worden over het algemeen vermeden bij Rodipet® producten. Voor levering wordt elk stuk afzonderlijk door ons gecontroleerd.

We gebruiken formaldehydeharsvrij Fins berkenhout. Het is bijzonder ademend, veilig voor knaagdieren en zorgt voor een gezonde leefomgeving. Gemaakt in Duitsland.

harsvrij en spijker en nietjesvrij

Specificaties
Afmetingen (ca): 39 x 23 x 13 cm
Openingen (ca): ø 7 cm
Materiaal: Berkenhout
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: -
Rodipet ʄʋʀɬɨɴɡ Graniet Meerkamer Huis Goldi LARGE
Reviews
10 / 10
Jolie 30 September 2022

Sinds de hamster in zijn kooi dit huisje heeft is het (dwangmatig) knagen aan tralies (elke avond wel een kwartiiertje) afgelopen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »