Pet Remedy

1
Sorteren op:

Pet Remedy voor knaagdieren & konijnen!

Hoe Pet Remedy werkt

Pet Remedy werkt samen met de natuurlijke kalmeringsmechanismen van het huisdier door GABA (gamma-aminoboterzuur) na te bootsen, wat een natuurlijk kalmerend middel is dat aanwezig is in alle zoogdieren, reptielen en vogels.

Dus wanneer een huisdier gestrest of angstig wordt, helpen de actieve stoffen van Pet Remedy de opgewonden zenuwcellen voor de gek te houden door ze te laten denken dat ze een boodschap van de hersenen krijgen om kalm te worden. Daarom begint het meteen te helpen.

Uitgelegd door Dr. Flo Watt MRCPsych (Consultant Psychiatrist)

De formulering is voornamelijk gebaseerd op Valeriaanolie (uit Oost-Europa), met kleine toevoegingen van Vetiver (uit Indonesië), Zoete Basilicum (uit Europa) en Muskaatsalie (uit Frankrijk) essentiële oliën.

Veel Valeriaanpreparaten zijn te krachtig en kunnen verdoven in plaats van kalmeren. Pet Remedy heeft een lage concentratie en de verdamper geeft een constante langzame afgifte, wat zeer vriendelijk en zacht is voor het metabolisme. Hetzelfde geldt voor de kalmerende sprays en doekjes die op waterbasis zijn.

Valeriaan absolute olie

Valeriaan is een overblijvend kruid met korte wortelstokken, aromatische veerachtige bladeren en trossen van kleine roze of witte bloemen. Er zijn wereldwijd meer dan 260 verschillende soorten Valeriaan, maar slechts enkele hebben kalmerende eigenschappen, en we behalen optimale resultaten voor Pet Remedy uit Valeriana officinalis. Deze soort is inheems in Europa, Noord-Amerika en het noordelijke deel van Azië.

Valeriaan absolute olie wordt verkregen door koude extractie uit de wortelstokken van de plant Valeriana officinalis en wordt al eeuwenlang gebruikt als een effectief en veilig kalmerend middel.

Bekende verbindingen die in valeriaan zijn gedetecteerd en kunnen bijdragen aan de werking ervan zijn:

  • Sesquiterpenen (aanwezig in de vluchtige olie): isovaleriaanzuur, valeriaanzuur, valerenal en valerenol
  • Gamma-aminoboterzuur (GABA)
  • Iridoiden, waaronder valepotriaten: isovaltraat en valtraat
  • Alkaloïden: actinidine, chatinine, shyanthine, valeriaanine en valerine
  • Isovaleramide: kan ontstaan tijdens het extractieproces
  • Flavanonen: hesperidine, 6-methylapigenine en linarine.

We halen onze absolute olie uit Europa, waar onze valeriaanplanten biologisch worden geteeld en alleen varkensmest als meststof wordt gebruikt.

Andere essentiële oliën die in de Pet Remedy-formulering worden gebruikt:

Vetiver

Vetiver (Chrysopogon zizanioides) is een taaig, aromatisch gras en de essentiële olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de wortels van dit gras, dat behoort tot dezelfde botanische familie als citroengras, citronella en palmarosa. Deze plant wordt al sinds de oudheid gewaardeerd om zijn kalmerende eigenschappen.

Het wordt verkregen uit gewassen, gehakte, gedroogde en geweekte wortels en wortelstokken door stoomdestillatie. De geur is zeer aards. De belangrijkste chemische componenten zijn benzoëzuur, vetiverol, furfural, a- en b-vetivon, vetiven en vetivenylvetivinaat. We halen Vetiver uit Haïti en Java.

Zoete Basilicum

Zoete Basilicum (Ocimum basilicum) is een aromatisch kruid met weelderige groene bladeren. De essentiële olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren en de bloeiende toppen. Zoete Basilicum essentiële olie bevat verschillende chemische verbindingen, waaronder a-pineen, kamfeen, b-pineen, myrceen, limoneen, cis-ocimeen, kamfer, linalool, methylchavicol, y-terpineol, citronellol, geraniol, methylcinnamaat en eugenol. Het wordt vaak gebruikt in aromatherapie vanwege het kalmerende effect. We halen Zoete Basilicum uit Europa en Egypte.

Muskaatsalie

Muskaatsalie (Salvia Sclaria) is een tweejarig kruid, inheems in het Middellandse Zeegebied en delen van Europa. Muskaatsalie-essentiële olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de knoppen en bladeren van de Muskaatsalieplant. Dit kruid is door de geschiedenis heen zeer geprezen als geneeskrachtige plant, vooral vanwege de kalmerende eigenschappen. Bekende chemische verbindingen in Muskaatsalie-essentiële olie zijn esters, sesquiterpenen, di-terpenen en monoterpenen. We halen onze Muskaatsalie-essentiële olie uit Frankrijk.

Pet Remedy

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »