JR Farm Amarant
Amarant €3,99 €4,99

Amarant

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

JR Farm Amarant voor knaagdieren!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersPrachtige in de zon gerijpte amarant voor knaagdieren en konijnen! Vooral kleine knaagdieren beleven veel plezier aan het open peuzelen van de zaadjes. Het geeft de dieren niet alleen essentiële aanvullende voedingsstoffen maar ook nog eens uitdaging en knabbelplezier. De zaden bevatten goede vetten die kunnen helpen bij het behouden van een gezonde vacht en huid.

Puur Natuur
Rijk aan vezels en essentiële oliën
Ondersteunt de spijsvertering, huid en vacht
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Amarant bevat veel proteïnen, mineralen, saponinen, vezels, onverzadigde vetzuren, vele vitaminen uit het B-complex, vitamine A en vitamine C. Het bevat maar liefst 18 verschillende belangrijke aminozuren. De zaden zitten vol lynse, het eiwit dat ook in soja zit, maar ook magnesium, kalium, zink, fosfor en vitamine B en E.

Is Amarant geschikt voor Hamsterscaping?

Jazeker! Amarant is geweldig om bij hamsterscaping te gebruiken. Bij hamsterscaping draait het om de benadering van het natuurlijke gedrag van de dieren. Kleine knaagdieren zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils en Ratten zijn echte zaadeters (granivoren), door het aanbieden van zaadrijk oogst zoals de Amarant wordt het natuurlijke gedrag van de dieren aangesproken. Dieren die hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen zijn happy en zitten goed in hun vel, het is dus zeer belangrijk voor de gezondheid van het dier. 

Vinden alle Knaagdieren en Konijnen de Amarant Oogst lekker?

Ja hoor zeker! De Amarant Oogst valt onder de oogst met zaden, dat is weer anders dan oogst met bladeren of oogst met kruiden. De oogst met zaden is als voeding het beste geschikt voor de Granivore (zaad etende) knaagdieren, zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil en rat. 

Geeft amarant uitdaging aan knaagdieren?

Ja, zeker weten! Amarant zorgt voor veel uitdaging omdat de dieren de zaadjes zelf moeten oogsten van de plant. De zaadjes worden immers niet los aangeboden maar moeten echt van het plantje afgehaald worden en dat geeft extra verrijking wat we ook wel voerverrijking noemen.

Hoe moet ik de Amarant aanbieden?

Er zijn heel veel manieren om de Amarant aan te bieden, ook een beetje afhankelijk van de doelstelling. Je kunt de Amarant eenvoudig op de bodembedekking leggen, maar wil je dat je dier moeite moet doen, dan kun je de amarant rechtop in de bodembedekking plaatsen, bij een laag van minimaal 20 cm is dat prima te doen.

Het is ook mogelijk om deze aan de tralies van het verblijf te bevestigen met een snack klem.
Het is ook mogelijk om de amarant aan glas te bevestigen door middel van een zuignap klem.

Hoe eten knaagdieren de Amarant?

Alle knaagdieren eten de amarant op hun eigen manier, sommige knaagdieren houden het vast met hun handjes en andere knabbelen het er zo af. De Amarant heeft kleine stekeltjes die wij goed kunnen voelen, onze dieren hebben hier geen last van.

Kunnen dieren dik worden van Amarant?

Hoewel de Amarant zaadjes vetrijk zijn, gaat het hier wel om gezonde vetten die essentieel zijn voor de gezondheid van de dieren, het is dus geen extreme dikmaker. 

Hoe wordt de Amarant Oogst bij ons bewaard?

Het is leuk om te weten dat wij deze oogst rechtstreeks van de fabrikant ontvangen en daardoor een zeer goede versheid kunnen bieden. In ons magazijn wordt de oogst koel, droog en UV-vrij bewaard. Dit laatste is belangrijk om afbraak van voedingsstoffen door UV licht te voorkomen. Wij raden daarom aan om de oogst altijd donker, koel en droog te bewaren.

Geschiedenis van de Amarant
In het klassieke Griekenland gebruikte men de bloemen van de amarant vanwege de houdbaarheid als grafversiering, als symbool van onsterfelijkheid. In de volksgeneeskunde wordt deze plant als middel tegen diarree. 

jr farm knaagdier snacks en voeding voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 30 gram
Samenstelling: 100% Amarant
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat
Bijzonderheden: -
JR Farm Amarant
Reviews
10 / 10
Bente 01 November 2019

Hamsters zijn er dol op! Staat ook nog eens leuk in het verblijf, maar het blijft niet lang staan door al het geknabbel er aan : )

6 / 10
Romy 02 April 2019

Mijn hamster vind het helaas niks. Wel super service. Top webshop!!

10 / 10
Kimberly 01 Februari 2019

Je krijgt veel van het product en me hamster vindt het geweldig

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »