Beaphar Care Plus Chinchilla Badzand 1,3 kg
Care Plus Chinchilla Badzand 1,3 kg €7,95

Care Plus Chinchilla Badzand 1,3 kg

€7,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Beaphar Xtra Vital Chinchilla Badzand voor Knaagdieren!

Beaphar Care+ Badzand is speciaal ontwikkeld voor kleine steppe- en woestijnbewoners. De bijzonder fijne korrel en fluweelachtige structuur verzorgt de vacht en bevrijdt deze van huidschilfers, vuil en vet. Ook voor de nagelverzorging is hoogwaardig badzand onmisbaar. De knaagdieren kunnen zo op een natuurlijke wijze de nageltjes slijten.

Het badzand van Beaphar Care+ heeft verschillende voordelen. Ten eerste verwijdert het overtollige vetten en vocht uit de vacht van chinchilla's, waardoor de vacht schoon en gezond blijft. Het absorbeert deze ongewenste stoffen, waardoor de vacht in topconditie blijft.

100% Natuurlijk Sepioliet
Verwijderd overtollige vetten en vocht uit de vacht
Grotere korrel die makkelijker tussen de haren vandaan komt
Minder stoffig dankzij de iets grotere korrel

Dit badzand is samengesteld uit 100% natuurlijk sepioliet, een mineraal met uitstekende absorberende eigenschappen. Het verwijdert overtollige vetten en vocht uit de vacht, waardoor de vacht van je chinchilla of andere knaagdieren in topconditie blijft. De grotere korrelstructuur zorgt ervoor dat het zand gemakkelijk tussen de haren vandaan komt en minder stof veroorzaakt, wat zowel jou als je huisdier ten goede komt.

Daarnaast zorgt het badzand ervoor dat de nagels van knaagdieren op een natuurlijke wijze kunnen slijten. Het schurende effect van het zand helpt bij het afslijten van de nagels, wat belangrijk is voor de nagelverzorging van deze dieren.

De structuur van Beaphar Care+ badzand is grover van samenstelling zodat het gemakkelijk tussen de haren vandaan komt en minder stof tot stand brengt. Het beste kan badzand op een vast tijdstip gedurende circa een kwartier ter beschikking worden gesteld. De chinchilla zal dit dagelijks bad erg prettig vinden.

Beaphar Care+ badzand is ook zeer geschikt voor Muizen, Hamsters en Gerbils. Zand heeft een schurende en reinigende werking, dit houdt de vacht mooi en schoon. Daarnaast werkt het zand verkoelend wat fijn is tijdens warmere dagen.

Wat is Sepioliet?

Sepioliet is een mineraal dat behoort tot de kleimineralen. Sepioliet wordt vaak gebruikt als badzand voor hamsters en andere knaagdieren omdat het de eigenschappen van hun natuurlijke leefomgeving nabootst. Sepioliet is namelijk een natuurlijk mineraal dat wordt gevormd door de afzetting van kleiachtig sediment. Het heeft een fijne, korrelige structuur die lijkt op de bodems waarin hamsters in het wild graven en tunnels maken. Dankzij de aanwezigheid van deze klei blijven de tunnels in het wild intact. 

Sepioliet wordt doorgaans gewonnen door middel van mijnbouwtechnieken, waarbij de sepiolietafzettingen uit de grond worden ontgonnen. Na de winning ondergaan deze sepiolietafzettingen een proces van verwerking en zuivering. Zo wordt sepioliet bijvoorbeeld ook gewonnen uit de woestijn in Syrië (oorspronkelijke leefgebied van de Syrische Hamster). Sepioliet wordt ook in Mongolië gewonnen. Mongolië heeft aanzienlijke sepiolietreserves en staat bekend om de aanwezigheid van hoogwaardige sepiolietafzettingen. Het mineraal wordt voornamelijk gewonnen in de zuidelijke regio's van Mongolië (oorspronkelijke leefgebied van de Mongoolse Gerbil)

Sepioliet heeft de eigenschap om vocht en vet op te nemen, waardoor het geschikt is als badzand voor knaagdieren. Het helpt om de vacht van het dier te reinigen en overtollige oliën te absorberen. Daarnaast kan sepioliet ook helpen bij het verminderen van geurtjes.

Wat is de gebruiksaanwijzing Beaphar Care+ Chinchilla Badzand?

Het Beaphar Care+ Chinchilla Badzand dient beschikbaar te zijn in ruime zandbakken of in afgebakende gebieden in het verblijf. Dit moet wekelijks worden schoongemaakt met bijvoorbeeld een zeef. Het badzand is ook geschikt als toiletzand. Dit moet 2-3 keer per week worden vervangen.

Geef je knaagdier dagelijks gedurende minimaal een kwartier toegang tot dit badzand, op een vast tijdstip dat jij bepaalt. Je zult zien dat je dwerghamster, hamster, gerbil, chinchilla of degoe geniet van dit verwenmoment en zich daarna schoon en fris voelt.

Voor welke knaagdieren is het Beaphar Chinchillazand geschikt?

Het Beaphar Chinchillazand is geschikt voor de volgende (knaag)dieren: Dwerghamster & Hamster, Gerbil, Chinchilla en Degoe

chinchillazand badzand gerbil knaagdier

Bewaren

Specificaties
Materiaal: Chinchillazand Sepioliet
Liter (ca): 2 Liter
Gewicht (ca): 1,3 kg
Geschikt voor: Knaagdieren, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Beaphar Care Plus Chinchilla Badzand 1,3 kg
Reviews
9.6 / 10
(11)
10 / 10
Suzy 09 Mei 2023

My chinchilla loves it

10 / 10
Sophie 26 Maart 2023

Ziet eruit als prima zand. Nog niet gebruikt maar de verpakking vind ik handig.

  • + Handige verpakking

10 / 10
M 22 November 2022

Fijn zand, stuurt niet

10 / 10
Linda 04 April 2022

Fijn badzand,iets grover van structuur maar dat vind ik juist wel fijn.

  • - Geen

10 / 10
Audrey 01 December 2020

Na verschillende soorten zand te hebben geprobeerd voor mijn Chin , is deze de beste. Met andere soorten had hij veel haarverlies en zag zijn vacht minder goed uit. Deze geniet hij enorm en ziet zijn vacht nu weer mooi en gezond uit! Echt een aanrader.

10 / 10
anjo 01 Februari 2020

Goed zand mijn hamster vind het geweldig gaat er lkr in rollen

10 / 10
chloe 01 Juli 2019

Mijn dwerghamstertjes zijn er dol op en krijgen mooie schone en fluffige vachtjes ervan.

8 / 10
Celine 07 April 2019

Super leuk, mijn hamster vind het heel erg leuk om erin te spelen!

8 / 10
Tania 02 April 2019

Gemakkelijk uitgierbaar door het in een fles zit

10 / 10
Ilja 03 Juni 2018

Fijn zand voor mijn Russische Dwerghamster (en over een weekje ook voor mijn gerbils :). Ik vind de verpakking ook heel handig. Je kunt het gewoon in het bakje ‘schenken’.

10 / 10
klant 27 April 2014

Deze heb ik laatst ook in de kooi gezet voor m'n hamster. Hij vond het heel leuk en ging er meteen in rollen. Zo mooi om te zien hoe ze erin rollen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »