Trixie Keramiekhuis
Keramiekhuis €5,99 €6,99

Keramiekhuis

€6,99 €5,99
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Keramiekhuis voor kleine knaagdieren!

koel voor knaagdieren tijdens warme dagenHet keramiekhuis ondersteunt op warme dagen de regulering van de lichaamstemperatuur. De zomers kunnen soms erg warm worden, het is daarom goed om kleine knaagdieren een plek in het verblijf te geven waar ze kunnen afkoelen. Een groot voordeel aan een keramiek huisje is de dichte vorm. De dieren kunnen zich erin terug trekken, afkoelen en behouden een gevoel van veiligheid.

Afkoeling tijdens warme dagen
Afneembaar dak
Knusse slaapplaats

Keramiek is koel in de zomer en warm in de winter!

Gek genoeg is keramiek in de winter weer juist lekker warm als de dieren er hun nestje in maken. Dat komt door de zeer goede isolerende werking van keramiek. Niet voor niets worden tegenwoordig ook huizen gebouwd met keramiek stenen vanwege hun superieure isolatie in zowel winter als zomer.

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met een koelhuis. In de zomer biedt een koelhuis een aangename verkoeling.

Waarom een ​​afneembaar dak?

Dankzij een afneembaar dakje kun je een kijkje in het huisje nemen zonder het nestje te verstoren. Je kunt dan even kijken of er oudere voedselvoorraden liggen die weg moeten, vooral verse groente zijn zeer bederfelijk. Met een afneembaar dak is dit snel gedaan en worden de kleine knaagdieren niet gestoord doordat je niet het hele huis hoeft op te tillen. Bovendien kan het nest ongestoord worden geïnspecteerd als er nakomelingen zijn.

Wat is keramiek?

Keramiek is geglazuurde aardewerk. Het verschil tussen terracotta en keramiek is dat keramiek geglazuurd is en terracotta is niet geglazuurd. Door de glazuurlaag is keramiek: sterk, waterbestendig, isolerend en eenvoudig te reinigen. Het grootste voordeel voor ons is dat urine niet kan intrekken in het materiaal. Eventuele plasjes kunnen zo afgenomen worden, omdat deze in intrekken.

*De keramiek kan oneffenheden vertonen

Specificaties
Afmetingen (ca): ø 12 × 10 cm | ø 16 x 12 cm
Openingen (ca): ø 5 cm | 6,5 x 7 cm
Materiaal: Keramiek (Geglazuurd)
Open Bodem: Nee
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: *De keramiek kan oneffenheden vertonen.
Trixie Keramiekhuis
Reviews
10 / 10
Julie 06 Mei 2021

Mooi ruim huisje voor de hamster, goed met de warme temperaturen. Handig dat de bovenkant er vanaf kan.

10 / 10
Conny 01 Oktober 2020

Het is een mooi afgewerkt huisje, at vooral fijn is in de zomer, omdat het huisje lekker koel blijft. Mijn hamster vind het ook leuk om bovenop het huisje te zitten

10 / 10
Yacintha 01 September 2020

Het (grijze) huis(je) is ruim en groot. Mijn hamster bergt daar zijn voorraad op incl. knabbelstaaf met gemak. Doordat de deksel los op het huisje zit, kan het makkelijk schoon gemaakt worden. Dit huis(je) is prima geschikt voor een syr.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »