Trixie Spijkervrij Meerkamerhuis 4 kamers voor Knaagdieren
Spijkervrij Meerkamerhuis 4 kamers voor Knaagdieren €16,95 €19,95

Spijkervrij Meerkamerhuis 4 kamers voor Knaagdieren

€19,95 €16,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Meerkamerhuis met 4 Kamers: Een Natuurlijke Leefomgeving voor Kleine Knaagdieren!

Het meerkamerhuis heeft maar liefst 4 kamers en bootst de natuurlijke leefomgeving na van kleine knaagdieren! Het huis is gemaakt van onbehandeld natuurhout, heeft een open bodem en een afneembaar dak om naar binnen gluren mogelijk te maken voor het baasje. Dankzij de open onderkant ventileert het huisje optimaal waardoor het ook tijdens warme dagen ideaal is voor de dieren.

Dit meerkamerhuis is echt bijzonder, en hier is waarom:

Natuurlijk Onbehandeld Hout: Ons huis is gemaakt van onbehandeld natuurhout, wat betekent dat het veilig is voor jouw knaagdieren en bijdraagt aan hun welzijn. De dieren kunnen er veilig aan knabbelen.
Natuurlijke Leefomgeving: In het wild leven de meeste knaagdieren in ondergrondse holen met verschillende kamers en gangen. Dit meerkamerhuisje imiteert deze natuurlijke omgeving, met 4 kamers waar je harige vrienden kunnen slapen, eten en spelen.
Spijkervrij: Veiligheid staat voorop, en daarom is dit huisje volledig spijkervrij. Het is geschikt voor diverse knaagdieren, waaronder Hamsters en Gerbils, zodat ze zich helemaal op hun gemak voelen.
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping! Dit huisje is niet alleen een schuilplaats, maar ook een speelplaats voor creatieve knaagdieren. Je kunt het platte dakje gebruiken als een plateau voor extra ruimte of als een stabiele ondergrond voor voeder- en drinkbakjes.

Het Meerkamerhuis met 4 Kamers is een waar paradijs voor jouw kleine knaagdieren. Dit huis bootst de natuurlijke leefomgeving van kleine knaagdieren na, waardoor ze zich geborgen en gelukkig zullen voelen. Gemaakt van onbehandeld natuurhout, met een open bodem en een afneembaar dak, is dit huisje een geweldige aanvulling op hun verblijf.

In het wild leven de meeste knaagdieren in ondergrondse holen waar ze meerdere gangen en kamers hebben voor verschillende doeleinden. De meeste dieren hebben in ieder geval een slaapkamer en een voorraadkamer. Om de dieren dit in gevangenschap ook te bieden is een meerkamerhuisje zeer geschikt. Dieren zullen zich op hun gemak voelen in een dergelijk huisje en daardoor zullen ze zich ook sneller op hun gemak in het verblijf voelen. 

Het meerkamerhuis is eenvoudig in elkaar te zetten dankzij het click-systeem. Het platte dakje kan uitstekend gebruikt worden als plateautje of als stabiele ondergrond voor een voer- of waterbakje. 

Geef jouw knaagdieren een thuis dat hun natuurlijke instincten aanspreekt en hun welzijn bevordert. Het Meerkamerhuis met 4 Kamers is een eenvoudige en leuke manier om jouw huisdieren te verwennen en hen een omgeving te bieden waarin ze zich veilig en op hun gemak voelen.

Harsvrij en spijkervrij voor knaagdieren en konijnen

Is het Meerkamerhuis geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! Het Meerkamerhuis is zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Zoals in het wild geeft het meerkamerhuis de dieren de beschikking over meerdere kamers, waar ze hun bijvoorbeeld hun nestje en voorraadkamer kunnen aanleggen. Daarnaast zijn kleine knaagdieren prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. 

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Waarom een meerkamerhuis voor kleine knaagdieren?

Kleine knaagdieren zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils, Rat en Degoes. vinden het fijn om een voedselvoorraad aan te leggen dicht bij hun nest. In het wild leven de dieren in holen en hebben ze een speciale kamer voor de verzamelde voeding, dat noemen we de voorraadkamer. De meerkamerhuizen bootsen hierdoor de natuurlijke leefomgeving van de dieren na en geven de knaagdieren de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere kamers.

Voor groepsdieren (Muis, Gerbil, Rat, Degoe) hebben de meerkamerhuizen nog een extra voordeel, het kunnen vermijden van elkaar bij een onenigheid of ruzie. Hoewel groepsdieren graag bij elkaar zijn, kunnen er af en toe toch meningsverschillen voorkomen waardoor de dieren elkaars aanwezigheid minder prettig vinden. Voor deze momenten zijn meerdere kamers ideaal en kunnen de dieren zich in hun eigen kamer terugtrekken. 

Waarom een ​​afneembaar dak?

Dankzij een afneembaar dakje kun je een kijkje in het huisje nemen zonder het nestje te verstoren. Je kunt dan even kijken of er oudere voedselvoorraden liggen die verwijderd moeten worden, vooral verse groente zijn zeer bederfelijk. Met een afneembaar dak is dit snel gedaan en worden de kleine knaagdieren niet gestoord doordat je niet het hele huis hoeft op te tillen. Bovendien kan het nest ongestoord worden geïnspecteerd als er nakomelingen zijn.

Wat is het voordeel van het platte dak?

Het platte dak van het Huis heeft als voordeel dat het een stabiele plek is om bijvoorbeeld een klein voer of drinkbakje op te plaatsen, maar het is ook een mooi plekje om bijvoorbeeld een snackje neer te leggen of het looprad te plaatsen en in de zomer kan er een koelsteen neergelegd worden.

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Ja hoor, zeker! Het Meerkamerhuis heeft ruimte openingen, dat is voor Dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) en Hamsters (Syrische Hamster/Goudhamster) groot genoeg om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Hoe kan ik het houten huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen het huis gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zal deze vrij schoon blijven, maar de dieren kunnen het huis ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Kan dit meerkamerhuis gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan zeker! Voor groepsdieren (Muis, Gerbil, Degoe) raden wij altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis als deze aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke natuurlijke behoefte. 

Voor welke knaagdieren is het Meerkamerhuis geschikt?

Het Meerkamerhuis is een ruim huis met meerdere kamers dat geschikt is als slaap of schuilhuis voor Muisjes, Dwerghamsters, Hamsters, Gerbils, Rat, Degoes.

Specificaties
Afmetingen (ca): 25 × 25 x 10 cm | 30 x 30 x 12 cm
Openingen (ca): ø 6 cm | ø 8 cm
Materiaal: Hout
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Degoe
Bijzonderheden: -
Trixie Spijkervrij Meerkamerhuis 4 kamers voor Knaagdieren
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »