Kleisteen
Kleisteen €3,99 €3,49
€3,49 €3,99
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Kleisteen Natuurlijk knaagmateriaal voor Knaagdieren en Konijnen

De kleisteen is een 100% natuurlijk product voor knaagdieren en konijnen. Deze bestaat afhankelijk van de soort uit 84% - 87% natuurlijke klei en tarwevlokken. De kleistenen zijn verkrijgbaar met drie verschillende toppings: gedroogde wortel, gedroogde peterselie en bloesem mix.

Verzorgt het gebit 
Voorziet van natuurlijke mineralen en sporen elementen
Geen toevoegingen

De kleisteen is niet te vergelijken met de traditionele knaagsteen, daar deze 100% natuurlijk is. Daarnaast gebruiken knaagdieren en konijnen kleistenen ook in het wild om enerzijds hun tanden te slijten en anderzijds aan hun mineraalbehoefte te voorzien.

Het is goed om te weten dat de kleistenen niet zijn verrijkt met suiker of fruitsuiker. Dit zorgt ervoor dat de dieren de kleisteen enkel naar behoefte gaan gebruiken. De geringe topping aan de bovenzijde van de kleisteen stimuleert de dieren om te knagen, dit zorgt voor extra en goede tandslijtage, maar bevordert over eten niet. De toppings zijn daarnaast zeer bewust en gezond.

Symptomen mineraalgebrek bij knaagdieren en konijnen

! Likken aan muren
! Eten van zand
! Gebitsproblemen
! Overmatig haaruitval

Gebruiksaanwijzing kleisteen

De kleisteen kan in het verblijf gelegd worden en mag door de dieren naar behoefte gebruikt worden. Merkt u dat uw dier zeer veel in één keer probeert te eten, neemt u de steen dan uit het verblijf. Het kan zijn dat uw dier een mineraal te kort heeft dat het probeert te herstellen, maar het is goed om dit geleidelijk te doen. In dat geval is het goed om de steen af en toe onder toezicht in het verblijf te leggen. De meeste dieren zullen echter met enthousiasme de topping eraf knagen en de steen verder naar behoefte en niet overmatig gebruiken.

De steen is geschikt voor alle knaagdieren en konijnen, maar wij hebben de cavia toch buiten gesloten daar deze dieren vaak problemen met de blaas en nieren hebben. Is uw cavia 100% gezond dan kan de kleisteen gebruikt worden zoals hierboven beschreven. 

Specificaties
Inhoud (ca): 100 gram | 7 cm
Samenstelling: 84% - 87% natuurlijke klei en tarwevlokken, 13/16% Bloesem mix, 13/16% gedroogde wortel, 13/16% peterselie
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Type: Aanvullend diervoeder
Bijzonderheden: -
Disclaimer: Niet voor voedselproducerende dieren
Kleisteen
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »