Trixie Knaagdier Warmte & Koel kussen 26 cm
Knaagdier Warmte & Koel kussen 26 cm €16,95 €18,99

Knaagdier Warmte & Koel kussen 26 cm

€18,99 €16,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Knaagdier Warmte & Koel Pod

De Trixie Knaagdier Warmte & Koel kussen is eigenlijk geen kussen maar een soort Icepod die zowel warm als koud kan worden gemaakt. Door de pod in de magnetron te doen wordt deze warm en in de diepvries wordt deze koud als een Iceopd twee in één!

Lekker warm tijdens koude dagen
Zacht overtrekje 
Geeft urenlang warmte af
Ondersteunt de regulering van de lichaamstemperatuur

Warm in de winter

Dankzij het Trixie warmtekussen blijven knaagdieren en konijnen lekker warm tijdens koude dagen. Het warmtekussen is eigenlijk een soort pod die in de magnetron kan worden opgewarmd. De pod geeft vervolgens urenlang warmte af. Het zachte overtrekje zorgt voor een comfortabele ligging voor de dieren.

Tip door het warmtekussen onder de waterbak te leggen, wordt bevriezing van het drinkwater voorkomen.

Koud in de zomer

Door deze pod in de diepvries te doen wordt deze koud als een Icepod en blijft langere tijd heerlijke verkoeling geven aan de dieren. Knaagdieren kunnen het snel warm krijgen door hun vacht, sommige dieren zoals Konijnen kunnen slecht tegen de warmte. Het is daarom goed om ze de mogelijkheid te geven om af te koelen. De dieren zullen met warmte lekker op of naast de pod gaan liggen. 

De pod heeft een diameter van 26 cm en is gemaakt van een stevig materiaal en blijft urenlang warm of koel. Deze is met name geschikt voor de grotere knaagdieren en konijnen. De pod is kouder dan andere koelelementen, zoals koelstenen, en blijft ook langer koud. Dit is met name ideaal voor groteren knaagdieren, meerdere knaagdieren of dieren met een dikkere vacht. 

Knaagdieren koelen af door over iets koels heen te lopen of erop te gaan liggen. Het oppervlak moet dus groot genoeg zijn voor het dier. De pod is ontworpen om op of naast te gaan liggen. We zien in de praktijk dat bijvoorbeeld groepsdieren zoals konijnen ieders aan één kant van de pod gaan liggen en naarmate de pod opwarmt de dieren erop gaan liggen. Dit laatste kan een signaal zijn dat de pod weer in de vriezer moet. 

Gebruiksaanwijzing Trixie Warmte & Koel Pod

Leg de pod 3 - 4 uur in de vriezer en hij is klaar voor gebruik.

De pod is gemaakt van hard kunststof en in principe geschikt voor alle dieren. Vanwege zijn grootte adviseren wij deze met name voor grotere knaagdieren en konijnen. Omdat de pod is gemaakt van hard kunststof raden wij aan deze alleen onder toezicht te gebruiken bij dieren die eraan kunnen gaan knagen.

Het is handig om minimaal twee Icepods te hebben. Als eentje in de diepvries moet dan kan de andere bij de dieren neergelegd worden en zo kunnen ze omgewisseld worden en blijven de dieren een koel plekje houden.

Let goed op bij groepsdieren dat niet de meest dominante dieren de zeggenschap over het koelelement krijgen, leg zo nodig nog eentje extra erbij zodat er geen ruzie in de groep ontstaat. 

Voor Chinchilla's is altijd een hoesje nodig. Zonder hoesje kan de vacht van de Chinchilla nat worden door condensvorming. Gelukkig wordt de Icepod geleverd met hoesje en dat is heel handig!

Specificaties
Afmeting (ca): ⌀ 26 cm
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: Alleen onder toezicht aanbieden
Trixie Knaagdier Warmte & Koel kussen 26 cm
Reviews
10 / 10
Emmanuelle Charlot 11 November 2022

Very nice to keep your small pets warm. Easy to use, just pop them in the microwave for a few minutes. I would say if your pet uses the disc consistently then the disc keeps its heat for about 4/5h, but if they don't use it a lot then it can stay warm for about 7h. Only downside is that these discs are rigid so they aren't very comfortable, I but a small blanket on top but you have to be careful not to put a whole pillow on top or a thick blanket otherwise your pet won't benefit from the heat much. Also the sleeve these come with isn't of good quality, one of the two I got ripped after the first use. Annoying but an easy fix. For reference, my 5yo female guinea pig who is 930g fits completely on one of these, my 4yo male who is 1.120kg sticks out a bit with his hind legs/head. Definitely good for colder days!

10 / 10
Hester G. Otten 20 September 2022

Tot nu toe een keer geprobeerd en 't functioneert voor warmte. 'n Uitkomst voor de knaagdiertjes; ze gaan er tegenaan liggen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »