Gedroogde Peterseliestengels
Gedroogde Peterseliestengels €2,99 €3,99

Gedroogde Peterseliestengels

€3,99 €2,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Gedroogde Peterseliestengels

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe Peterseliestengels zijn van de hoogste kwaliteit. Op een zorgvuldige manier gedroogd zodat uw knaagdier van de beste kwaliteit Peterseliestengels kan genieten. Peterselie staat bekend om zijn hoge gehalte aan vitamine C. De hoge ruwe vezelwaarde zorgt voor optimale spijsvertering en bevordert het welzijn. Voor cavia's zijn de peterseliestengels van extra toegevoegde waarde vanwege de vitamine c. Cavia's kunnen zelf namelijk geen vitamine c aanmaken. Peterselie heeft als belangrijkste eigenschap dat het de spijsvertering bevorderd en eetlust opwekkend is. Daarnaast stimuleert het de melkproductie bij zogende dieren.

Bewaren van kruiden

Het is belangrijk om kruiden op een donkere, droge en goed geventileerde plek te bewaren. Vocht is slecht voor de kwaliteit van kruiden. Als er vocht bij kruiden komt kunnen deze gaan schimmelen. 

 

Op een respectvolle manier oogsten

knaagdier kruidenWij vinden het belangrijk dat onze kruiden op een, voor de natuur, respectvolle manier worden geoogst. Dat wil zeggen dat de natuur niet vertrapt wordt, de dieren die binnen deze natuur leven geen last ondervinden en de oogstplaatsen niet uitgedund worden. Oogstplaatsen moeten tot rust kunnen komen. Ook houden we rekening met beschermde plantensoorten, deze mogen niet aangetast worden. 
Door de manier van zaaien en oogsten ondersteunen wij de vlinder en bijen populatie.

Drogen van kruiden

Een gedroogd kruid kan het hele jaar door gebruikt worden. Zodra alle vocht verdampt is, is er geen kans meer op schimmel en rotting. Dit is ook de reden waarom wij adviseren de kruiden niet in plastic te verpakken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er vocht bij het plastic in komen en zo voor schimmel en rotting zorgen. Bacteriën hebben vrij spel als de omgeving vochtig is. Een goed gedroogd kruid bevat normaal gesproken niet meer dan 10% vocht.

Voordat onze kruiden worden gedroogd worden deze schoongemaakt. Dat wil zeggen vrij gemaakt van aarde, grond, mos en overtollige plantendelen. Dit gebeurd direct na het oogsten van de plant. Vervolgens kan het droogproces beginnen.

De bloemen moeten in het donker gedroogd worden, terwijl wortels juist beter in de open lucht drogen. Zo heeft elk plantendeel zijn eigen voorkeur voor voor een droogproces. Daar houden wij rekening mee zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.

kruiden voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 150 gram | 300 gram
Samenstelling: 100% Natuurlijke Peterselie Stengels
Analyse: Ruwe eiwit 14% ruw vet 2,4% ruwe vezel 11,9% ruwe as 13,1%.
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Alle Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Gedroogde Peterseliestengels
Reviews
10 / 10
Anja 26 Maart 2023

Ze vinden het erg lekker. Er wordt goed van gegeten.

  • + Gemakkelijk strooibaar
  • - -

10 / 10
Anja 21 Februari 2023

Mijn konijnen zijn er dol op en is eetlust opwekkend, dus ik zorg dat ik altijd wat achter de hand hou....

10 / 10
Evita 01 December 2020

Het is een mooie grote portie. Onze cavia's zijn verzot op peterselie en krijgen er geen genoeg van

10 / 10
Trudy 01 November 2019

Super lekker vind ze t mag in grotere verpakking

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »