Elmato Houten Hooiruif Alpe
Houten Hooiruif Alpe €14,95 €16,95

Houten Hooiruif Alpe

€16,95 €14,95
Nu 4 artikelen nog op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Houten Hooiruif Alpe

Een stabiele houten hooiruif waar u elke dag vers hooi voor uw cavia of konijn in kunt doen. De hooiruif is afsluitbaar vanaf de bovenkant. De hooiruif is gemaakt van onbehandeld natuurhout. Een groot voordeel van deze hooiruif is dat deze laag op de grond staat, waardoor ook cavia's er goed bij kunnen. De bovenkant van de ruif kan eenvoudig gebruikt worden als uitzichtplateau, vooral konijnen vinden dat leuk!

Gemaakt van multiplex Hout
Afneembaar dakje voor eenvoudige bijvulling
Plat dakje geeft extra zitruimte

Deze hooiruif is geschikt om te gebruiken als basishooiruif. 

Een passende ruif

Verticale spijlen: Een goede hooiruif moet zo zijn gemaakt dat de dieren met hun voorsnuit gedeelte tussen de spijlen kunnen komen, maar dit werkt meestal alleen bijzonder goed bij verticale spijlen (want de meeste dierenneuzen zijn niet zo breed, maar wel hoog/lang). De dieren mogen hun kop er echter niet doorheen kunnen steken, anders kan hun kop bekneld raken tussen de steunen.Ziet u dat het hoofd van uw dier door de spijlen kan neem de ruif dan uit het verblijf en kies een ruif met een kleinere spijlen afstand.

Hoe breed de spijlen afstand moet zijn, hangt af van de diersoort, grofweg zijn de volgende afstanden gebruikelijk voor de volgende diersoorten:

Degoes: 2,5 a 3 cm
Chinchilla's c.a. 2,5 - 3 cm
Cavia: c.a. 3 cm
Dwergkonijnen: c.a. 3 - 3,5 cm
Middelgrote konijnen tot c.a. 4 cm
Grote Konijnen: tot c.a. 4,5 cm

Bewaren

Specificaties
Afmeting: 30 x 17 x 20 cm | afstand spijlen: 4 cm
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: -
Elmato Houten Hooiruif Alpe
Reviews
8 / 10
Anoniem 09 Juni 2020

Groot hooiruif waar voldoende hooi in past voor meerdere cavia's, makkelijk bij te vullen omdat de bovenkant er af kan. Enige waar je op moet letten is dat jonge en kleine cavia's tussen de spijlen door kunnen.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »