Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad voor Knaagdieren!
Aluminium Looprad voor Knaagdieren! €149,95 €169,95

Aluminium Looprad voor Knaagdieren!

€169,95 €149,95
Nu 4 artikelen nog op voorraad
 • Persoonlijk & deskundig advies
 • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

DRD Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad voor knaagdieren!

Het DRD Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad is een 100% stil, knaagvast en soepel looprad voor knaagdieren. Het looprad is gemaakt van 1e klas hoogwaardig aluminium, vakkundig afgewerkt en heeft maar liefst twee hoogwaardige kogellagers.

Het loopvlak heeft een lichte en prettige structuur, voor goede grip. Het oppervlak is verder glad, zodat het eenvoudig te reinigen is.

De standaard is groot en zeer stabiel. Ook is het mogelijk om de standaard door middel van een schroef vast te zetten in een houten bodem. Dit kan handig zijn als het looprad op een houten plateau bevestigd moet worden.

Het aluminium looprad heeft een bijzonder lange levensduur. De kogellagers zijn ook los verkrijgbaar. In principe gaat het looprad een leven lang mee.

Het looprad heeft een bijzonder hoge en zware kwaliteit en is niet te vergelijken met standaard loopradjes. Met name een absolute uitkomst voor Gerbils, Degoes en Chinchilla's!

Aluminium Loopradjes v/s Houten loopradjes

We kijken naar de aanschafkosten van loopradjes in een tijdsbestek van 2 jaar. Bij een hamster gaan we er vanuit dat een looprad en levensduur heeft van maximaal 6 maanden. Bij een Gerbil geven we een houten looprad maximaal 2 maanden en voor een Chinchilla is een houten looprad in zijn geheel af te raden en zou het toch gebruikt worden dan lopen de vervangkosten de spuigaten uit, gezien de levensverwachting van een chinchilla. Dit zelfde geldt eigenlijk ook voor de Degoes.

Afmetingen per looprad

Aluminium Looprad 20 cm

Loopvlak: Ø 20,50 x 7,60 cm (DxB)
Totaal: 23 x 10 x 28 cm (LxBxH)
Gewicht: 1,5 kg

Aluminium Looprad 28 cm

Loopvlak: Ø 27,5 x 11,6 cm (DxB)
Totaal: 30 x 15 x 36 cm (LxBxH)
Gewicht: 3 kg

Aluminium Looprad 33 cm

Loopvlak: Ø 33,5 x 11,6 cm (DxB)
Totaal: 36 x 12,2 x 42 cm (LxBxH)
Gewicht: 3,5 kg

Aluminium Looprad 37 cm

Loopvlak: Ø 37,5 x 11,6 cm (DxB)
Totaal: 40 x 15 x 45 cm (LxBxH)
Gewicht: 4 kg

Aluminium Looprad 46 cm

Loopvlak: Ø 46,5 x 15,6 cm (DxB)
Totaal: 49 x 20 x 55 cm (LxBxH)
Gewicht: 6,5 kg

Reiniging van het Aluminium Looprad

Aluminium roest niet, maar moet wel op een zachte manier gereinigd worden. De reiniging is zeer eenvoudig door het gladde oppervlak. De loopradjes hebben een zachte reiniging nodig. Het beste is deze te reinigen met een bio aluminium reiniger. Licht insprayen, even laten zitten en vervolgens met een licht vochtige zachte doek afnemen. Nooit onder water houden, de kogellagers zijn niet waterdicht. Als er water bij de kogellagers komt worden deze stroef.

Gebruik Looprad

De dieren kunnen meteen in het looprad rennen. Plaats het looprad op een stabiele ondergrond. Wij raden aan het gebruik de eerste tijd in de gaten te houden bij dieren die in groepen leven. Zodra het ene dier rent moet er geen mogelijkheid zijn dat het andere dier onder het looprad kruipt of erboven op klimt. Dieren die ruzie maken om een looprad kunnen het beste twee of meer loopradjes krijgen om ruzie in een groep te voorkomen. 

banner Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad - Looprad geschikt voor muizen, hamsters, gerbils, chinchilla's en degoes | Duurzaam en geruisloos ontwerp voor comfortabele beweging | Ideaal loopwiel voor kleine knaagdieren

Specificaties
Diameter (ca): Zie artikel omschrijving
Afmetingen (ca): Zie artikel omschrijving
Materiaal: Hoogwaardig Aluminium
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster,Gerbil, Rat, Chinchilla, Degoe, Eekhoorn
Bijzonderheden: Kogellager mag niet nat worden | Gebruik onder toezicht
Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad voor Knaagdieren!
Reviews
9.8 / 10
(27)
10 / 10
Maja Dewulf 10 November 2023

Beste looprad die ik heb voor mijn campbelli dwerghamster. Hij is een super gelukkig mee maar ik als baasje ook. 100% geluidsstil, echt zijn geld waard . Nadeel is de prijs is hoog maar echt wel zijn geld waard vergeleken met dat je meer dan 10 houten radjes kan kopen . Echt een aanrader.

10 / 10
Marius Glöckner 08 November 2023

Onze Degoes zijn helemaal gelukkig met dit looprad. Is misschien wel duur in de aanschaf, maar iedere maand 1 van hout kopen is ook geen optie ><. Snelle levering helemaal naar Duitsland, hiervoor onze dank!

10 / 10
Stg. Caviaopvang 't Kuufke 15 Oktober 2023

Super degelijk looprad. Niet kapot te krijgen. Wel prijzig in aanschaf maar snel terug verdient tegenover andere loopwielen.

 • + Degelijk
 • + Zwaar
 • + Goed te reinigen
 • - Prijzig

10 / 10
R. Fokkink 10 Oktober 2023

Dit aluminium rad draait heel stil en soepel. Het enige wat ik af en toe hoor is wanneer er wat bodembedekking in het rad ligt. Zeer aan te raden wanneer je op zoek bent naar een stil loopwiel.

 • + Het rad zelf is zeer stil
 • + Stevig
 • + Makkelijk schoon te maken
 • + Draait soepel
 • - Maakt wel wat lawaai wanneer er bodembedekking in het loopwiel ligt

10 / 10
Thomas 06 Oktober 2023

quiet, runs very well, degus love it.

8 / 10
Anja 29 September 2023

Ze bijten er niet meer op maar maakt wel lawaai en is zwaar.

 • + Mijn radje wordt niet meer opgegeten.
 • - Lawaai en zwaar.

10 / 10
Mariska 28 September 2023

Goeie molens! Heb er inmiddels 3 voor mijn degoes (28), stevige zware molens. En vooral veilig voor mijn jonge degoes.

10 / 10
D.M. 17 Augustus 2023

Ik heb het looprad vandaag ontvangen en hij voelt erg stevig en draait echt geruisloos! (Ik heb inmiddels alle loopradjes wel gehad die er bestaan maar geen eentje is zo stil als deze) Hij staat ook stabiel door het gewicht (ik heb hem op een houten plateau gezet) dus hij beweegt ook niet tijdens het rennen tegen het glas van mijn gerbilarium. Het enige wat ik wel hoor zijn de nageltjes maar dat is alleen als ze beginnen met rennen, als ze eenmaal een vaartje hebben hoor ik gelukkig niks meer. Ik heb (tegen het advies in) de 20/23cm gekocht voor mijn gerbils en deze vind ik ruim genoeg. De gerbils hoor ik ook niet klagen, die zijn weer kilometers aan het maken :-)

10 / 10
A. Lagerweij 17 April 2023

Als het renwiel draait is het heel stil, hoort alleen maar de pootjes van in ons geval de chinchilla. Echter als er een keutel in ligt kan die er niet uit en hoor je de hele tijd geratel van keutels die erin liggen. Door een opstaand randje vallen die er niet snel uit… dat is enige minpuntje maar verder hoor je niks van het rad zelf

10 / 10
Rutgher 17 April 2023

Het enige loopwiel op de markt geschikt voor Degoes!

 • + Onverwoestbaar
 • - geen

10 / 10
Tirsa 27 Maart 2023

Voldoet aan verwachting. Is stil, stevig en gaat vast heel lang mee.

 • - Prijzig

10 / 10
Rudy Thieleman 28 Februari 2023

jullie zijn zeker aan te raden ik heb het wiel de zondag besteld en de maandag had ik het al gekregen en mijn chinchilla's zijn er dol op nu hebben ze te minste een stevig wiel want ik had er onlangs bij een andere winkel waar je direct er 2 van moest bestellen en heb ze stuk thuis gekregen wel van harde plastic maar het zegwoord zegt altijd goed koop is duur koop maar bij jullie is het heel goed verpakt en het wiel in aluminium is zeker heel erg aan te raden het is TOP

10 / 10
Els 12 November 2022

Het is een heel prijzig wiel, maar wat ben ik er blij mee! Compleet stil kan natuurlijk niet, maar het is zo zacht dat het nauwelijks opvalt. Mijn chinchilla's rennen er dag en nacht in. Het is duidelijk van goede kwaliteit, ik denk dat het nog jaren mee gaat!

10 / 10
ratteneigenaar 23 September 2022

Dit is het enige goede wiel. We hebben alle andere wielen geprobeerd maar dit is het wiel dat stabiel is en stil. De ratjes zijn helemaal gek op dit wiel en toch kunnen we er doorheen slapen! En het is ook meteen duidelijk dat dit heel erg lang mee zal gaan. Bovendien zijn ze er in allerlei maten. Wij hebben voor de ratten een maatje 37. Dat had neit gehoeven maar als ik zie hoe gelukkig ze zijn dan is het het meer dan waard.

 • + zeer stil
 • + duurzaam
 • + makkelijk schoon te vegen
 • - lager mag niet nat worden

10 / 10
Adelien 31 Augustus 2022

Heel stil en niet te slopen. Top wiel voor mijn gerbils.

 • + Stevig
 • + Stil
 • - Prijzig

10 / 10
Peter 09 Augustus 2022

Looprad is vrij prijzig.maar het geld zeker waard. 2degoes rennen de hele dag en geen enkele geluid of sloopsporen

 • + Geweldig degoes zijn er blij mee.
 • - Aan de prijs

10 / 10
MK 29 Juli 2022

All right, fast delivery. Thanks. Alles bestens und schnell geliefert. Danke.

 • + Good and fast.

10 / 10
Marianka de Voogd 07 Mei 2022

Prachtig groot looprad, geschikt voor bv Chinchilla's. Heel stil, ik hoor alleen de voetjes van de Chinchilla's gaan. Mooi afgewerkt, zware kwaliteit en knaagproof ;) Ik heb vanwege de prijs wel even moeten nadenken maar het is het wel waard, hier gaan ze jarenlang veel plezier van hebben!

 • + Kwaliteit is top
 • + Maakt geen geluid tijdens het rennen
 • + Grootste maat is ideaal voor Chinchilla's
 • + Kan staan of opgehangen worden
 • + Vanwege het aluminium; knaagproof
 • - Prijs, ik heb er wel even over moeten denken...

10 / 10
Silke De Langhe 24 Januari 2022

Ik schrijf zeer zelden reviews, maar dit looprad verdient er één. Ik schrok eerst van de prijs, maar gebaseerd op de goede reviews wilde ik het er toch op wagen. Ik dacht dat het een heel stil rad zou zijn en ik dan hopelijk door het geluid heen ging kunnen slapen. Maar het is nog veel beter: dit rad maakt GEEN geluid. Ik kan het nog steeds niet geloven. Het blijkt zijn prijs meer dan waard.

10 / 10
Ruud Runhardt 29 Mei 2021

Wij hebben het rad van 33cm gekocht voor onze 4 jonge degoe's. Ze waren er meteen heel erg blij mee en blijven hollen. Vrijwel geluidloos en zo te horen ook goed voor het onderhoud van hun nageltjes :) Ook waren we heel blij met de snelle levering. Prijzig, maar iedere euro waard. Zeker met diertjes die 8 jaar oud kunnen worden.

10 / 10
Anna 23 December 2020

Zwaar, stevig en absoluut degoeproof! Wat een fijn ding is dit.

8 / 10
Fernand 18 December 2020

Het aluminium looprad is een fijne oplossing voor het nutteloze zoeken naar niets. En het is zeer geruisloos. Bedankt voor de tips die gegeven waren.

10 / 10
Franka 01 December 2020

Perfect ik wou dwt ik het eerder had ontdekt

10 / 10
bjorn 04 Augustus 2020

Zeer duurzaam , en het grootste rad lijkt perfect voor chinchilla's

10 / 10
Kers 16 Mei 2020

Wat een mooie kwaliteit en prachtig rad. 100% geluidloos. Beweegd zeer vloeiend en rustig. Heb hem voor mijn 2 ratjes. Die waren er binnen 10 min aan gewend en ging er direct in rennen. Erg mooi product. Ik heb de 33 cm versie gekocht en die is prima qua maat voor een ratje. Staat zeer stabiel.

8 / 10
kelly 01 Mei 2020

Gemakkelijk te onderhouden, fijn in gebruik. Maakt geen geluid. Beestjes moeten even wennen, omdat het aluminium een gladder oppervlak is om op te lopen. Zeker aan te raden!

10 / 10
Renske 02 Maart 2020

Prachtig looprad; mooi materiaal, superstil! Eindelijk een degelijke kwaliteit en een geschikte maat voor mijn chinchilla's. Ze hebben een paar weken nodig gehad om te wennen aan het materiaal en de beweging, maar nu sjezen ze vrolijk op volle vaart door het rad! Even slikken bij de prijs, maar dat istie uiteindelijk echt waard! Opknagen kan bij deze niet en ze gaan er heel veel plezier van hebben!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »