Rodipet Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen
Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen €5,95

Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen

€5,95
Nu 2 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Rodipet Hennep Mat voor knaagdieren en konijnen!

De natuurlijke hennepvezels bieden knaagdieren de mogelijkheid om korte stukjes vezel uit het tapijt te trekken en daarmee zachte slaapnesten te bouwen. De hennep mat is ideaal als bedekking van de bodem of op een plateau te gebruiken. Daarnaast kan de hennep mat uitkomst bieden voor dieren die bijvoorbeeld herstellende zijn na een operatie of een wondje hebben. Dankzij de goede absorptie van de hennepmat blijft de bodem van het verblijf altijd schoon en droog.

Absorbeert plasjes & geurtjes
100% Natuurlijke en volledig composteerbaar
✔ Reinigt de tanden als de dieren eraan knabbelen
✔ Activity toy
✔ Nestmateriaal

Gebruiksaanwijzing Hennep Mat

Als bodembedekking voor grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla)
De Hennep Mat is ideaal te gebruiken als bodembedekker voor grotere knaagdieren. Bij voorkeur als de dieren zindelijk zijn en hun behoefte zoveel mogelijk in het toilet doen. Voor dieren die helemaal niet zindelijk zijn en die heel veel op één plek plassen kan de Hennep Mat ook gebruikt worden in combinatie met de zindelijkheidsmat

Voor zindelijkheidstraining van grotere knaagdieren (Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla)
De Hennep Mat kan eventueel eenvoudig op maat geknipt worden en op de bodem gelegd worden. De dieren kunnen hierdoor ook zindelijk gemaakt worden. Plaats een toilet in de hoek en gooi alle keuteltjes in het toilet, na een poosje zullen de dieren zelf naar het toilet gaan om daar hun behoefte te doen in plaats van op de mat. De mat gaat vrij lang mee en houd urine en luchtjes goed vast. Zodra de mat verzadigd is en gaat ruiken dient deze vervangen te worden voor een nieuwe.

Als bodembedekking voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
Als bodembedekking is deze deken niet geschikt voor kleine knaagdieren, deze hebben een dikke laag graafbare bodembedekking nodig.

Als Snuffelmat voor knaagdieren en konijnen
De hennepmat is ook erg leuk te gebruiken als snuffelmat. Pak hiervoor enkele kleine snoepjes die je in de mat duwt en laat de dieren zoeken. Hierdoor wordt het natuurlijke gedrag van de dieren gestimuleerd, namelijk het foerageren (zoeken naar voedsel).

Als Nestmateriaal voor kleine knaagdieren (Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil)
De hennep mat is ook heel geschikt als nestmateriaal. Vooral hamsters kunnen hier erg leuk mee aan de slag gaan. Knip een stukje van de hennep mat af en leg deze in het verblijf. De hamsters zullen het snel meenemen naar hun nestje en helemaal verpluizen totdat er een nestje ontstaat. Erg leuk om te zien en ook nog eens extra bezigheid voor de dieren!

Tegen parasieten
De Hennep mat als natuurlijke afstoter van parasieten: Dieren die op een hennep mat worden gehouden, zijn beter beschermd tegen parasieten. De natuurlijke stoffen van de hennep verdrijven parasieten. 

hennepmat konijn

Specificaties
Materiaal: Hennep
Afmetingen (ca): 20 x 40 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe | Vogel, Fret
Bijzonderheden: -
Rodipet Hennep Mat voor Knaagdieren & Konijnen
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Knaagdierwinkel
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »