Bunny Nature CaviaDroom Basic 1,5 kg Caviavoer
CaviaDroom Basic 1,5 kg Caviavoer €12,99 €13,99

CaviaDroom Basic 1,5 kg Caviavoer

€13,99 €12,99
Nu 2 artikelen nog op voorraad
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Bunny CaviaDroom Basic Caviavoer

Caviavoer van Bunny Nature CaviaDroom Basic is een volledige voeding voor cavia's vanaf de leeftijd van 5 maanden. De voedingsbehoefte van cavia's en de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken stonden centraal bij de ontwikkeling van Bunny CaviaDroom Basic.

Let op! De vorm van de brokjes is tijdelijk van vorm veranderd naar een staafje. De receptuur is hetzelfde gebleven.

Cavia‘s komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. In de vrije natuur leven ze van veel verschillende planten. ze zijn net zoals konijnen, chinchilla‘s en degoes, gespecialiseerd in het verorberen van groene planten. Wij hebben grondig onderzocht wat cavia‘s in de vrije natuur op hun menu hebben staan en dat in hun basisvoer verwerkt. Naast de vele waardevolle grondstoffen vormen de Zuid-Amerikaanse planten van de CaviaDroom-producten het optimale basisvoer.

"Deze voeding is geschikt voor diabetes gevoelige Cavia's"

De samenstelling is optimaal op de natuurlijke voedingsbehoefte van cavia's afgestemd. De aanwezige inhoudsstoffen zijn gebaseerd op de natuurlijke omgeving van cavia's. Bunny heeft echt gekeken naar de oorspronkelijke voeding van cavia's zoals deze in de natuurlijk is.

Verhouding ruwvezel-zetmeel: 3,5 : 1

Biodivers: 42 verschillende planten van onbehandelde weilanden
✔ Hoger aandeel van gestabiliseerde vitamine C: Houdbare vitamine C - voor de volledige en blijvende behoeftevoorziening
✔ Gebalanceerde Long-Life-receptuur: Alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd, 3-Vezel-Mix, 3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora
✔ Met planten uit het oorsprongsland van de cavia's: Quinoa, Amarant, Aroniabessen & maca

Is deze Bunny Nature Caviavoer een speciale voeding voor Cavia's?

Ja, dit is een alles-in-één brok speciaal ontwikkeld om voedingstekorten door selectief eten te voorkomen. Dieren die heel selectief eten of die voedingstekorten vertonen kunnen het beste een alles-in-één brok krijgen zodat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Elk brokje heeft immers dezelfde samenstelling waardoor er geen voedingstekorten kunnen ontstaan.

Is Bunny Nature CaviaDroom volledig Caviavoer?

Ja, het is een volledige hoofdvoeding voor Cavia's, omdat het voer een uitgebreide analyse bevat mag het als hoofdvoer gegeven worden.

Voedingsadvies Bunny Caviavoeding

Vul de voerbak met CaviaDroom BASIC en wacht tot al het voer is opgegeten, vóór het weer opnieuw te vullen. Geef dagelijks hoogwaardig bunny hooi en vers, handwarm water. Op de leeftijd van 5 jaar, overstappen op CaviaDroom SENIOR.

Samenstelling Bunny Nature Caviavoer

Aanplant van blijvend grasland (doddegras, zwenkgras, grote vossenstaart, engels raaigras, roodzwenkgras, veldbeemdgras, kropaar, honinggras, eenjarig beemdgras, wit struisgras, reukgras, kweek, smeel, rietgras, witte klaver, rode klaver, paardebloembladeren, duizendbladkruid, smalle weegbree, karwij, fluitenkruid, moerasspirea, gewone hoornbloem, walstro, heidebloem-ereprijs, heggewikke, smeerwortel, akkervederdistel, hondsdraf, madeliefjes, gamanderereprijs, vrouwenmantel, grote pimpernel, smalbladige wikke, knolsteenbreek, voorjaarsvingerkruid, akkerereprijs, vroegeling, herfstpaardenbloem, rood struisgras, sleutelbloem, kleine klaver), doddegras, haferzemelen, zonnebloemextractieschroot, hele maisplant, wortelpulp, lijnzaadextractieschroot, koolzaadfextractiechroot, wortels, bierbostel, lignocellulose, paprika, lijnzaad, biergist, quinoa, amarant, aroniabessenpulp, macawortel

De Bunny Nature Geluksformule

Gelukkig zijn begint met de juiste, evenwichtige voeding. Dat is het startpunt. Knaagdieren die afgestemde voeding krijgen, zijn gelukkig en gezond. En knaagdieren die zich geen zorgen moeten maken over hun volgende maaltijd, zijn bijzonder gelukkig en gezond. Dat brengt ons meteen tot de Bunny Nature geluksformule. De Bunny recepturen is altijd gebaseerd op de absolute belangen van de knaagdieren. Bunny weet dat het wegens nutritionele redenen noodzakelijk is om het voer ad libitum ter beschikking te stellen voor de dieren. zo kunnen ze telkens hun behoeften vervullen zonder zich te overeten of overgewicht te krijgen. Bunny Nature biedt met de unieke bunny recepturen optimaal uitgebalanceerd voer, de meest hoogwaardige ingrediënten en een bijzonder gecontroleerde productie...om de nutritionele behoeften van uw knaagdier te dekken. zoals de natuur ons aantoont. En dat gebeurt natuurlijk zonder het gebruik van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, toegevoegde suikers, kleurstoffen & aroma‘s.

Bunny over Cavia's

Cavia's zijn kleine, folivore/herbivore (plantenetende) zoogdieren en behoren tot de orde van de knaagdieren. Ze zijn overwegend in de schemering en 's nachts actief, zeer gezellig en leven in de natuur in sociale groepen. Ook als ze als huisdier gehouden worden, moeten ze met minstens een van hun soortgenoten samen worden gehouden. Cavia's hebben een levensverwachting van ongeveer 6 tot 8 jaar en bereiken een romplengte van ca. 30 cm en een gewicht van 450 tot 1.000 g.

Cavia's komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en hebben zich van Colombia tot Argentinië verspreid. Ze bouwen geen eigen hol, maar creëren wegen en holtes in dichte vegetatie. Om voeding op te nemen, kiezen ze liever gebieden met een lage begroeiing. Daar vinden ze vooral grassen die vele belangrijke voedingsstoffen bevatten.

Cavia's hebben heel eigen nutritionele behoeften. Vooral het spijsverteringsstelsel is belangrijk voor een gezond en vitaal leven.

Cavia Tanden
Er bevinden zich in de boven- en onderkaak telkens twee snijtanden, die net zoals de kiezen levenslang blijven groeien. Dat betekent:

a) de positie van de tanden moet juist zijn zodat tandslijtage mogelijk is en de tanden niet ongecontrolleerd groeien
b) de keuze van het voer is een belangrijke factor voor de optimale slijtage van de snijtanden en kiezen. Een hoog vezelgehalte is noodzakelijk!

De Cavia Maag
De maag is een zogenaamde volpropmaag. Hun maag is weinig gespierd en kan daarom niet zelfstandig de voedingsbrei naar het volgende gedeelte van de darm transporteren. De navolgende voedingsporties nemen die taak over. Het soortspecifieke voer moet bij optimale voedingsverstrekking op de energiebehoefte van volwassen cavia's en de behoeften van groeiende dieren afgestemd zijn.

De Blindedarm
De grote blindedarm is de zogenaamde gistkamer. Naar daar gaan de fijne voedingsvezels, die door speciale bacteriën in eiwitten, vitamine B complex en vitamine K worden omgezet. Daar ontstaan de blindedarmkeutels die door cavia's terug worden opgenomen.

Vitaminen
Cavia's kunnen zelf geen vitamine C aanmaken. Bij een toegift via het drinkwater wordt vitamine C onder invloed van licht en zuurstof snel afgebroken. Toediening van gestabiliseerd vitamine C via het voer is dus levensnoodzakelijk. De dagelijkse behoefte van een volwassen cavia bedraagt ongeveer 10 mg per kilogram lichaamsgewicht

Cavia Calciumbehoefte
Calcium is een belangrijk mineraal. In het lichaam bevindt calcium zich hoofdzakelijk in de botten en de tanden. De calciumtoevoer via voeding is dus erg belangrijk om het dier gezond te houden.

Weliswaar kan een verhoogd calciumgehalte bij volwassen cavia's tot blaasgruis of zelfs tot blaasstenen leiden. Dat is ondertussen jammer genoeg geen zeldzaamheid meer. Daarom is de keuze van de juiste componenten belangrijk.

 • Optimaal calciumgehalte in het basisvoer
  jonge dieren: 0,9%*
 • volwassen dieren: 0,6%


*Jonge dieren hebben vanwege hun onvoltooide groei een hoger calciumgehalte nodig in vergelijking met volwassen cavia's.

Ruw vezels voor Cavia's

Ruwe vezels: Ruwe vezels zijn erg belangrijk voor de gezondheid. Zij ondersteunen de vertering, de blindedarm en met hun ruwe vezelstructuur de tandslijtage.

Zetmeel: Zetmeel is hoofdzakelijk een energieleverancier en moet beperkt in het voer aanwezig zijn.

Een verschuiving van de verhouding ruwe vezels-zetmeel kan op lange termijn tot gezondheidsschade leiden: 

 • Te weinig ruwe vezels leidt tot darmtraagheid, verandering van de darmflora en verstoorde werking van de blindedarm.
 • Te veel zetmeel leidt tot vreetpauzes, veranderingen van de darmflora, zwellingen, diarree, gisting, adipositas.
  Als u met deze argumenten rekening houdt, dan wordt het duidelijk waarom de dierenarts minimaal een ruwe vezels-zetmeelverhouding van 3:1 aanbeveelt.


Hoe weet ik eigenlijk hoeveel zetmeel mijn voer bevat?
Daarbij is de samenstelling erg nuttig: hele graankorrels (met zetmeelhoudend meellichaam), veldbonen, aardappelen of erwten zijn een aanwijzing dat er met een hoger zetmeelgehalte moet rekening worden gehouden.

bunny nature knaagdiervoer

Specificaties
Inhoud (ca): 1,5 kg
Samenstelling: Aanplant van blijvend grasland (doddegras, zwenkgras, grote vossenstaart, engels raaigras, roodzwenkgras, veldbeemdgras, kropaar, honinggras, eenjarig beemdgras, wit struisgras, reukgras, kweek, smeel, rietgras, witte klaver, rode klaver, paardebloemb
Analyse: Ruwe proteïne 13% · Ruwe oliën en vetten 2,5% · Ruwe celstof 21% · Sterkte 6% · As 8,5% · Calcium 0,6% · Fosfor 0,4%
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Cavia
Bijzonderheden: Volledige diervoeder
Bunny Nature CaviaDroom Basic 1,5 kg Caviavoer
Reviews
8 / 10
Patricia 24 April 2022

Prima brok, helaas willen de heren hier het niet eten,en ben ik genoodzaakt om weer over te gaan op een andere brok.

10 / 10
Dorien 11 Februari 2021

Grote harde brokken: ideaal knaagmateriaal voor de cavia. Ik vind dit enorm goed omdat die kleinere pellets een soort welvaartsbrokjes zijn, beetje kauwen en weg. Deze brokken dagen uit, ze moeten echt moeite doen en liggen er lang op te knauwen. Lekker vinden ze deze brokken ook nog.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »