Beeztees Koelhuis Graniet Cico
Koelhuis Graniet Cico €12,95 €15,95

Koelhuis Graniet Cico

€15,95 €12,95
Op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Koelhuis Graniet Cico voor knaagdieren!

koel voor knaagdieren tijdens warme dagenHet Koelhuis Graniet Cico is een veelzijdig huisje dat verkoeling geeft in de zomer. De 15 cm variant is een Meerkamerhuis. De 26 cm variant is een ruim eenkamer huis. Het dak is bedekt met een graniet steen, deze zorgt voor verkoeling tijdens warme dagen. Graniet heeft verkoelende eigenschappen omdat het koud blijft. Vooral handig voor in de zomer als de temperaturen oplopen. Tijdens warme dagen kunnen knaagdieren lekker op het dak gaan liggen en zo afkoelen. In de winter kan de steen omgedraaid worden en helpen bij het slijten van de nageltjes. De achterkant van de steen is namelijk vrij ruw.

Ondersteunt de regulering van de lichaamstemperatuur
Geeft verkoeling tijdens warme dagen
Blijft koel van binnen dankzij de koelsteen
Veilig gevoel door twee uitgangen

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met het granieten dak. In de zomer biedt de granieten koelsteen een aangename verkoeling.

❤ TIP ❤ Mos werkt als een spons. Verzadigd met water houdt het de verfrissende vloeistof urenlang vast, geeft het langzaam en continu af, waardoor de fijne haarvaten van de granieten platen lang vochtig en koel blijven. Tijdens het verdampen verlaagt een natuurkundig fenomeen automatisch de omgeving: heerlijk klimaat!

Zijn de huizen geschikt voor Hamsterscaping?

Ja, zeker weten! De Cico huizen zijn zeer geschikt voor Hamsterscaping! Bij Hamsterscaping draait het vooral om een natuurlijke inrichting die is afgestemd op de natuurlijke behoefte van de dieren. Zoals in het wild geeft een meerkamerhuis* de dieren de beschikking over meerdere kamers. Een van deze behoeften is het kunnen schuilen. Kleine knaagdieren zijn namelijk prooidieren die graag willen vluchten en zich verstoppen. Dat doen ze niet alleen als ze ergens van schrikken, maar ook in het algemeen willen ze graag meerdere schuilplaatsen hebben. 

❤ TIP ❤
Wij vinden het altijd erg mooi om een stukje gedroogd mos op het dakje of plateautje te leggen, dat geeft een zeer mooie natuurlijke uitstraling aan het huisje en past perfect in een
natuurlijke inrichting!

Waarom een meerkamerhuis* voor kleine knaagdieren?

Kleine knaagdieren zoals Muizen en Dwerghamsters vinden het fijn om een voedselvoorraad aan te leggen dicht bij hun nest. In het wild leven de dieren in holen en hebben ze een speciale kamer voor de verzamelde voeding, dat noemen we de voorraadkamer. De meerkamerhuizen bootsen hierdoor de natuurlijke leefomgeving van de dieren na en geven de knaagdieren de mogelijkheid om gebruik te maken van meerdere kamers.

Voor groepsdieren (Muis) hebben de meerkamerhuizen nog een extra voordeel, het kunnen vermijden van elkaar bij een onenigheid of ruzie. Hoewel groepsdieren graag bij elkaar zijn, kunnen er af en toe toch meningsverschillen voorkomen waardoor de dieren elkaars aanwezigheid minder prettig vinden. Voor deze momenten zijn meerdere kamers ideaal en kunnen de dieren zich in hun eigen kamer terugtrekken. 

Waarom een ​​afneembaar dak?

Dankzij een afneembaar dakje kun je een kijkje in het huisje nemen zonder het nestje te verstoren. Je kunt dan even kijken of er oudere voedselvoorraden liggen die weg moeten, vooral verse groente zijn zeer bederfelijk. Met een afneembaar dak is dit snel gedaan en worden de kleine knaagdieren niet gestoord doordat je niet het hele huis hoeft op te tillen. Bovendien kan het nest ongestoord worden geïnspecteerd als er nakomelingen zijn.

❤ TIP ❤ De steen heeft een vrij ruwe onderkant. In de winter hebben de knaagdieren geen verkoeling nodig, maar kunnen de steen alsnog gebruiken om hun nageltjes te slijten.

Wat is het voordeel van het platte dak?

Het platte dak van het Huis heeft als voordeel dat het een stabiele plek is om bijvoorbeeld een klein voer of drinkbakje op te plaatsen, maar het is ook een mooi plekje om bijvoorbeeld een snackje neer te leggen.

Voor welke dieren is het huis geschikt?

Het 15 cm huisje is een klein huisje dat enkel geschikt is voor kleine knaagdieren zoals: Muisjes en Dwerghamsters.  Het 26 cm huis is een stuk groter en is geschikt voor zowel Muizen als Dwerghamsters, maar ook voor Syrische Hamsters (Goudhamsters), Gerbils en Ratten.

Kunnen deze huisjes gebruikt worden voor groepsdieren?

Ja dat kan zeker! Voor groepsdieren (Muis) raden wij altijd aan om minimaal één groot huis in het verblijf te plaatsen waar alle dieren samen in passen. Groepsdieren willen graag samen zijn en vaak ook samen schuilen en samen slapen. Door de dieren minimaal één groot huis als deze aan te bieden voldoen we aan deze belangrijke natuurlijke behoefte. 

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Het kleinere huis heeft een opening met een diameter van c.a. 4 cm, dat is voor Dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) en Hamsters (Syrische Hamster/Goudhamster) helaas te klein om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het grotere huis heeft een opening met een diameter van c.a. 7 cm, deze is wel groot genoeg voor Dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) en Hamsters (Syrische Hamster/Goudhamster). Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, kan de hamster niet met volle wangzakken in het huis of moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Hoe kan ik het houten huis het beste schoonmaken?

Een houten huis kan op een eenvoudige manier schoongemaakt worden, afhankelijk van het gebruik van de dieren. De dieren kunnen het huis gebruiken als schuilhuisjes, in dat geval zal deze vrij schoon blijven, maar de dieren kunnen het huis ook gaan gebruiken als voedselvoorraad opslag of als slaap huisje en als je echt pech hebt ook als toilet, maar dat gebeurt gelukkig niet zo vaak. Mochten de dieren toch een plasje achterlaten, wat bij Muisjes vaak gebeurt dan raden wij een urine spray aan. Deze breekt de urine van de dieren af en reinigt op deze manier het hout.

Mag dit huisje bij kleine knaagdieren op de bodembedekking geplaatst worden?

Ja, deze mag zeker op de bodembedekking geplaatst worden! Het Huisje is een zeer licht huisje met een open bodem, waardoor er geen gevaar op ondergraven is.

Kunnen de nagels slijten dankzij de koelsteen?

Ja dat kan wel, door de onderkant van de koelsteen. De granietsteen heeft namelijk een vrij ruwe onderkant. In de winter hebben de knaagdieren geen verkoeling nodig, draai de steen in de winter om en laat de dieren er overheen lopen zodat de nageltjes kunnen slijten.

Mag de koelsteen in de koelkast of in de diepvries?

Hoewel de stenen vaak wel in de koelkast kunnen, is dat niet het geval met de diepvries. Als er een te groot temperatuurverschil ontstaat kan de koelsteen barsten. Wij raden daarom af de steen in de koeling te plaatsen. De steen koelt vanzelf weer af zodra de dieren er even vanaf gaan.

Hoe moet de steen schoongemaakt worden?

De steen kan eenvoudig met een sopje en water afgenomen worden.

* Het 15 cm huis is een meerkamerhuis

Specificaties
Afmetingen (ca): 15 x 13 x 9 cm | 26 x 18 x 16 cm
Openingen (ca): ø 4 cm | ø 9 cm
Materiaal: Hout, Graniet
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Degoe
Bijzonderheden: * Het 15 cm huis is een meerkamerhuis
Beeztees Koelhuis Graniet Cico
Reviews
10 / 10
Nicoline 26 Juli 2022

Leuk klein lief huisje je kan het overal neerzetten. Hamster heeft met de warmte heel veel op het granieten dak gelegen lang uit en heel tevreden. In het huisje heeft hij een heerlijke slaapplaats gemaakt. Een aanrader

6 / 10
Bianca 24 Mei 2022

Mooi huisje met koele stenen dak Makkelijk in elkaar te zetten

  • + Je kan het tussen stuk eruit laten waardoor er een grotere ruimte ontstaat
  • - Het hout splintert en het had wel een leuk kleurtje

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »