Knaagdier Kruidenier Gedroogde Rode Klaver Bloemen voor Knaagdieren & Konijnen
Gedroogde Rode Klaver Bloemen voor Knaagdieren & Konijnen €1,50

Gedroogde Rode Klaver Bloemen voor Knaagdieren & Konijnen

€1,50
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Gedroogde Rode Klaver Bloemen

De Rode Klaver Bloemen zijn geliefd bij Cavia's, Konijnen, Chinchilla's en Degoes. De Rode Klaver is niet alleen lekker geurend, maar ook nog eens smakelijk en gezond voor de dieren. In het wild eten veel konijnen bijvoorbeeld ook klaver.

100% Natuurlijk
Ondersteund een goede spijsvertering en gezondheid
Heerlijk geurend en lekker

Is Rode Klaver gezond?

Rode klaver is heel gezond. Ook voor mensen worden steeds meer gezondheidsproducten verrijkt met Rode Klaver. Voor onze dieren zijn met name de vezels, vitaminen en mineralen van belang die zich in klaver bevinden. Daarnaast slijten de tandjes goed als de dieren op de vezels kauwen.

Hoe kan Rode Klaver gegeven worden?

Voor de Herbivore knaagdieren en konijnen zoals Cavia's, Konijnen, Chinchilla's en Degoes kan de Rode Klaver door het hooi gemengd worden. Dit kan ook helpen bij dieren die het hooi bijvoorbeeld niet zo graag eten. Rode Klaver is dan een mooie verrijking.

Los geven kan ook. De dieren zullen de Rode Klaver dan naar behoefte gaan eten. 

Bewaren van kruiden

Het is belangrijk om kruiden op een donkere, droge en goed geventileerde plek te bewaren. Vocht is slecht voor de kwaliteit van kruiden. Als er vocht bij kruiden komt kunnen deze gaan schimmelen.

Op een respectvolle manier oogsten

knaagdier kruidenWij vinden het belangrijk dat onze kruiden op een, voor de natuur, respectvolle manier worden geoogst. Dat wil zeggen dat de natuur niet vertrapt wordt, de dieren die binnen deze natuur leven geen last ondervinden en de oogstplaatsen niet uitgedund worden. Oogstplaatsen moeten tot rust kunnen komen. Ook houden we rekening met beschermde plantensoorten, deze mogen niet aangetast worden. 
Door de manier van zaaien en oogsten ondersteunen wij de vlinder en bijen populatie.

Drogen van kruiden

Een gedroogd kruid kan het hele jaar door gebruikt worden. Zodra alle vocht verdampt is, is er geen kans meer op schimmel en rotting. Dit is ook de reden waarom wij adviseren de kruiden niet in plastic te verpakken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er vocht bij het plastic in komen en zo voor schimmel en rotting zorgen. Bacteriën hebben vrij spel als de omgeving vochtig is. Een goed gedroogd kruid bevat normaal gesproken niet meer dan 10% vocht.

Voordat onze kruiden worden gedroogd worden deze schoongemaakt. Dat wil zeggen vrij gemaakt van aarde, grond, mos en overtollige plantendelen. Dit gebeurd direct na het oogsten van de plant. Vervolgens kan het droogproces beginnen.

De bloemen moeten in het donker gedroogd worden, terwijl wortels juist beter in de open lucht drogen. Zo heeft elk plantendeel zijn eigen voorkeur voor voor een droogproces. Daar houden wij rekening mee zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.

kruiden voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 50 gram
Samenstelling: Rode Klaver
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Knaagdier Kruidenier Gedroogde Rode Klaver Bloemen voor Knaagdieren & Konijnen
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »