Gedroogde Kaasjeskruid Bladeren
Gedroogde Kaasjeskruid Bladeren €3,99 €4,49

Gedroogde Kaasjeskruid Bladeren

€4,49 €3,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Gedroogde Kaasjeskruid Bladeren

Kaasjeskruid bladeren zijn geliefd bij knaagdieren en konijnen. Naast dat de bladeren zeer smaakvol zijn, zijn ze ook nog eens gezond en bevatten ze veel gezonde vezels die de spijsvertering van de dieren helpen ondersteunen. Ook het kauwen op het blad helpt de tandjes te slijten.

100% Natuurlijk
Ondersteund een goede spijsvertering en gezondheid
Rijk aan vezels

Zijn Kaasjeskruid Bladeren gezond?

Kaasjeskruid is heel gezond. Voor onze dieren zijn met name de vezels, vitaminen en mineralen van belang die zich in het blad bevinden. Daarnaast slijten de tandjes goed als de dieren op de vezels kauwen.

Hoe kan Kaasjeskruid gegeven worden?

Voor de Herbivore knaagdieren en konijnen zoals Cavia's, Konijnen, Chinchilla's en Degoes kan het blad door het hooi gemengd worden. Dit kan ook helpen bij dieren die het hooi bijvoorbeeld niet zo graag eten. Kaasjeskruid is dan een mooie verrijking. Los geven kan ook. De dieren zullen de bladeren dan naar behoefte gaan eten. 

Bewaren van kruiden

Het is belangrijk om kruiden op een donkere, droge en goed geventileerde plek te bewaren. Vocht is slecht voor de kwaliteit van kruiden. Als er vocht bij kruiden komt kunnen deze gaan schimmelen.

Op een respectvolle manier oogsten

knaagdier kruidenWij vinden het belangrijk dat onze kruiden op een, voor de natuur, respectvolle manier worden geoogst. Dat wil zeggen dat de natuur niet vertrapt wordt, de dieren die binnen deze natuur leven geen last ondervinden en de oogstplaatsen niet uitgedund worden. Oogstplaatsen moeten tot rust kunnen komen. Ook houden we rekening met beschermde plantensoorten, deze mogen niet aangetast worden. 
Door de manier van zaaien en oogsten ondersteunen wij de vlinder en bijen populatie.

Drogen van kruiden

Een gedroogd kruid kan het hele jaar door gebruikt worden. Zodra alle vocht verdampt is, is er geen kans meer op schimmel en rotting. Dit is ook de reden waarom wij adviseren de kruiden niet in plastic te verpakken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er vocht bij het plastic in komen en zo voor schimmel en rotting zorgen. Bacteriën hebben vrij spel als de omgeving vochtig is. Een goed gedroogd kruid bevat normaal gesproken niet meer dan 10% vocht.

Voordat onze kruiden worden gedroogd worden deze schoongemaakt. Dat wil zeggen vrij gemaakt van aarde, grond, mos en overtollige plantendelen. Dit gebeurd direct na het oogsten van de plant. Vervolgens kan het droogproces beginnen.

De bloemen moeten in het donker gedroogd worden, terwijl wortels juist beter in de open lucht drogen. Zo heeft elk plantendeel zijn eigen voorkeur voor voor een droogproces. Daar houden wij rekening mee zodat we de beste kwaliteit kunnen garanderen.

kruiden voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 100 gram
Samenstelling: 100% Kaasjeskruid Blad
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: -
Gedroogde Kaasjeskruid Bladeren
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »