Knaagdierwinkel® Aluminium-Laufrad für Nagetiere!
Aluminium-Laufrad für Nagetiere! €109,95 €135,95

Aluminium-Laufrad für Nagetiere!

€135,95 €109,95
Auf Lager
 • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
 • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
 • Für 17 Uhr bestellt morgen zu Hause
Haben Sie eine Frage?

Haben Sie eine Frage?

Haben Sie eine Frage zu diesem Produkt? Sprechen Sie uns gerne an, wir helfen Ihnen gerne weiter!

Produktbeschreibung

DRD Knaagdierwinkel® Aluminium- Laufrad für Nagetiere!

Das DRD Knaagdierwinkel® Aluminium-Laufrad ist ein 100 % geräuschloses, knabberbeständiges und leichtgängiges Laufrad für Nagetiere. Das Laufrad ist aus erstklassigem, hochwertigem Aluminium gefertigt, fachmännisch verarbeitet und verfügt über gleich zwei hochwertige Kugellager.

Die Lauffläche hat eine leichte und angenehme Struktur für guten Grip. Die Oberfläche ist zudem glatt und somit leicht zu reinigen.

Der Ständer ist groß und sehr stabil. Es besteht auch die Möglichkeit, den Ständer mittels einer Schraube in einem Holzsockel zu befestigen. Dies kann nützlich sein, wenn das Laufrad auf einer Holzplattform montiert werden muss.

Das Aluminium-Laufrad hat eine besonders lange Lebensdauer. Die Kugellager sind auch einzeln erhältlich. Im Prinzip hält das Heimtrainer ein Leben lang.

Das Heimtrainer hat eine besonders hochwertige und schwere Qualität und ist nicht mit herkömmlichen Heimtrainern zu vergleichen. Besonders eine absolute Lösung für Rennmäuse, Degus und Chinchillas!

Laufräder aus Aluminium vs. Laufräder aus Holz

Wir betrachten die Anschaffungskosten von Heimtrainern über einen Zeitraum von 2 Jahren. Bei einem Hamster gehen wir davon aus, dass ein Laufrad eine Lebensdauer von maximal 6 Monaten hat. Für eine Rennmaus geben wir ein hölzernes Laufrad für maximal 2 Monate und für eine Chinchilla ist ein hölzernes Laufrad überhaupt nicht zu empfehlen und wenn es trotzdem verwendet würde, wären die Ersatzkosten angesichts der Lebenserwartung eines Chinchillas exorbitant. Das Gleiche gilt tatsächlich auch für den Degus.

Maße pro Laufrad

Aluminium-Laufrad 20 cm

Trittfläche: Ø 20,50 x 7,60 cm (TxB)
Gesamt: 23 x 10 x 28 cm (LxBxH)
Gewicht: 1,5 kg

Aluminium-Laufrad 28 cm

Trittfläche: Ø 27,5 x 11,6 cm (TxB)
Gesamt: 30 x 15 x 36 cm (LxBxH)
Gewicht: 3kg

Aluminium-Laufrad 33 cm

Trittfläche: Ø 33,5 x 11,6 cm (TxB)
Gesamt: 36 x 12,2 x 42 cm (LxBxH)
Gewicht: 3,5 kg

Aluminium-Laufrad 37 cm

Trittfläche: Ø 37,5 x 11,6 cm (TxB)
Gesamt: 40 x 15 x 45 cm (LxBxH)
Gewicht: 4kg

Aluminium-Laufrad 46 cm

Trittfläche: Ø 46,5 x 15,6 cm (TxB)
Gesamt: 49 x 20 x 55 cm (LxBxH)
Gewicht: 6,5 kg

Reinigen des Aluminium-Laufrads

Aluminium rostet nicht, muss aber schonend gereinigt werden. Durch die glatte Oberfläche ist die Reinigung sehr einfach. Die Laufräder benötigen eine schonende Reinigung. Diesen reinigen Sie am besten mit einem Bio-Aluminiumreiniger. Leicht aufsprühen, eine Weile einwirken lassen und dann mit einem leicht feuchten, weichen Tuch abwischen. Niemals unter Wasser legen, die Kugellager sind nicht wasserdicht. Gelangt Wasser an die Kugellager, werden diese steif.

Verwenden Sie ein Heimtrainer

Die Tiere können sofort auf dem Laufrad laufen. Stellen Sie das Heimtrainer auf eine stabile Oberfläche. Bei Tieren, die zum ersten Mal in Gruppen leben, empfehlen wir eine Überwachung der Anwendung. Sobald ein Tier läuft, darf keine Möglichkeit bestehen, dass das andere Tier unter das Laufrad kriecht oder darauf klettert. Tieren, die sich um ein Laufrad streiten, gibt man am besten zwei oder mehr Laufräder, um Streitigkeiten in der Gruppe vorzubeugen.

Eigenschaften
Diameter (ca): Siehe Artikelbeschreibung
Maße (ca): Siehe Artikelbeschreibung
Material: Hochwertiges Aluminium
Passend für: Nagetiere, Maus, Zwerghamster, Hamster,Rennmaus, Ratte, Chinchilla, Degu, Eichhörnchen
Besonderheiten: Kugellager dürfen nicht nass werden | Unter Aufsicht verwenden
Knaagdierwinkel® Aluminium-Laufrad für Nagetiere!
Bewertungen
10 / 10
Maja Dewulf 10 November 2023

Beste looprad die ik heb voor mijn campbelli dwerghamster. Hij is een super gelukkig mee maar ik als baasje ook. 100% geluidsstil, echt zijn geld waard . Nadeel is de prijs is hoog maar echt wel zijn geld waard vergeleken met dat je meer dan 10 houten radjes kan kopen . Echt een aanrader.

10 / 10
Marius Glöckner 08 November 2023

Onze Degoes zijn helemaal gelukkig met dit looprad. Is misschien wel duur in de aanschaf, maar iedere maand 1 van hout kopen is ook geen optie ><. Snelle levering helemaal naar Duitsland, hiervoor onze dank!

10 / 10
Stg. Caviaopvang 't Kuufke 15 Oktober 2023

Super degelijk looprad. Niet kapot te krijgen. Wel prijzig in aanschaf maar snel terug verdient tegenover andere loopwielen.

 • + Degelijk
 • + Zwaar
 • + Goed te reinigen
 • - Prijzig

10 / 10
R. Fokkink 10 Oktober 2023

Dit aluminium rad draait heel stil en soepel. Het enige wat ik af en toe hoor is wanneer er wat bodembedekking in het rad ligt. Zeer aan te raden wanneer je op zoek bent naar een stil loopwiel.

 • + Het rad zelf is zeer stil
 • + Stevig
 • + Makkelijk schoon te maken
 • + Draait soepel
 • - Maakt wel wat lawaai wanneer er bodembedekking in het loopwiel ligt

10 / 10
Thomas 06 Oktober 2023

quiet, runs very well, degus love it.

8 / 10
Anja 29 September 2023

Ze bijten er niet meer op maar maakt wel lawaai en is zwaar.

 • + Mijn radje wordt niet meer opgegeten.
 • - Lawaai en zwaar.

10 / 10
Mariska 28 September 2023

Goeie molens! Heb er inmiddels 3 voor mijn degoes (28), stevige zware molens. En vooral veilig voor mijn jonge degoes.

10 / 10
D.M. 17 August 2023

Ik heb het looprad vandaag ontvangen en hij voelt erg stevig en draait echt geruisloos! (Ik heb inmiddels alle loopradjes wel gehad die er bestaan maar geen eentje is zo stil als deze) Hij staat ook stabiel door het gewicht (ik heb hem op een houten plateau gezet) dus hij beweegt ook niet tijdens het rennen tegen het glas van mijn gerbilarium. Het enige wat ik wel hoor zijn de nageltjes maar dat is alleen als ze beginnen met rennen, als ze eenmaal een vaartje hebben hoor ik gelukkig niks meer. Ik heb (tegen het advies in) de 20/23cm gekocht voor mijn gerbils en deze vind ik ruim genoeg. De gerbils hoor ik ook niet klagen, die zijn weer kilometers aan het maken :-)

10 / 10
A. Lagerweij 17 April 2023

Als het renwiel draait is het heel stil, hoort alleen maar de pootjes van in ons geval de chinchilla. Echter als er een keutel in ligt kan die er niet uit en hoor je de hele tijd geratel van keutels die erin liggen. Door een opstaand randje vallen die er niet snel uit… dat is enige minpuntje maar verder hoor je niks van het rad zelf

10 / 10
Rutgher 17 April 2023

Het enige loopwiel op de markt geschikt voor Degoes!

 • + Onverwoestbaar
 • - geen

10 / 10
Tirsa 27 März 2023

Voldoet aan verwachting. Is stil, stevig en gaat vast heel lang mee.

 • - Prijzig

10 / 10
Rudy Thieleman 28 Februar 2023

jullie zijn zeker aan te raden ik heb het wiel de zondag besteld en de maandag had ik het al gekregen en mijn chinchilla's zijn er dol op nu hebben ze te minste een stevig wiel want ik had er onlangs bij een andere winkel waar je direct er 2 van moest bestellen en heb ze stuk thuis gekregen wel van harde plastic maar het zegwoord zegt altijd goed koop is duur koop maar bij jullie is het heel goed verpakt en het wiel in aluminium is zeker heel erg aan te raden het is TOP

10 / 10
Els 12 November 2022

Het is een heel prijzig wiel, maar wat ben ik er blij mee! Compleet stil kan natuurlijk niet, maar het is zo zacht dat het nauwelijks opvalt. Mijn chinchilla's rennen er dag en nacht in. Het is duidelijk van goede kwaliteit, ik denk dat het nog jaren mee gaat!

10 / 10
ratteneigenaar 23 September 2022

Dit is het enige goede wiel. We hebben alle andere wielen geprobeerd maar dit is het wiel dat stabiel is en stil. De ratjes zijn helemaal gek op dit wiel en toch kunnen we er doorheen slapen! En het is ook meteen duidelijk dat dit heel erg lang mee zal gaan. Bovendien zijn ze er in allerlei maten. Wij hebben voor de ratten een maatje 37. Dat had neit gehoeven maar als ik zie hoe gelukkig ze zijn dan is het het meer dan waard.

 • + zeer stil
 • + duurzaam
 • + makkelijk schoon te vegen
 • - lager mag niet nat worden

10 / 10
Adelien 31 August 2022

Heel stil en niet te slopen. Top wiel voor mijn gerbils.

 • + Stevig
 • + Stil
 • - Prijzig

10 / 10
Peter 09 August 2022

Looprad is vrij prijzig.maar het geld zeker waard. 2degoes rennen de hele dag en geen enkele geluid of sloopsporen

 • + Geweldig degoes zijn er blij mee.
 • - Aan de prijs

10 / 10
MK 29 Juli 2022

All right, fast delivery. Thanks. Alles bestens und schnell geliefert. Danke.

 • + Good and fast.

10 / 10
Marianka de Voogd 07 Mai 2022

Prachtig groot looprad, geschikt voor bv Chinchilla's. Heel stil, ik hoor alleen de voetjes van de Chinchilla's gaan. Mooi afgewerkt, zware kwaliteit en knaagproof ;) Ik heb vanwege de prijs wel even moeten nadenken maar het is het wel waard, hier gaan ze jarenlang veel plezier van hebben!

 • + Kwaliteit is top
 • + Maakt geen geluid tijdens het rennen
 • + Grootste maat is ideaal voor Chinchilla's
 • + Kan staan of opgehangen worden
 • + Vanwege het aluminium; knaagproof
 • - Prijs, ik heb er wel even over moeten denken...

10 / 10
Silke De Langhe 24 Januar 2022

Ik schrijf zeer zelden reviews, maar dit looprad verdient er één. Ik schrok eerst van de prijs, maar gebaseerd op de goede reviews wilde ik het er toch op wagen. Ik dacht dat het een heel stil rad zou zijn en ik dan hopelijk door het geluid heen ging kunnen slapen. Maar het is nog veel beter: dit rad maakt GEEN geluid. Ik kan het nog steeds niet geloven. Het blijkt zijn prijs meer dan waard.

10 / 10
Ruud Runhardt 29 Mai 2021

Wij hebben het rad van 33cm gekocht voor onze 4 jonge degoe's. Ze waren er meteen heel erg blij mee en blijven hollen. Vrijwel geluidloos en zo te horen ook goed voor het onderhoud van hun nageltjes :) Ook waren we heel blij met de snelle levering. Prijzig, maar iedere euro waard. Zeker met diertjes die 8 jaar oud kunnen worden.

10 / 10
Anna 23 Dezember 2020

Zwaar, stevig en absoluut degoeproof! Wat een fijn ding is dit.

8 / 10
Fernand 18 Dezember 2020

Het aluminium looprad is een fijne oplossing voor het nutteloze zoeken naar niets. En het is zeer geruisloos. Bedankt voor de tips die gegeven waren.

10 / 10
Franka 01 Dezember 2020

Perfect ik wou dwt ik het eerder had ontdekt

10 / 10
bjorn 04 August 2020

Zeer duurzaam , en het grootste rad lijkt perfect voor chinchilla's

10 / 10
Kers 16 Mai 2020

Wat een mooie kwaliteit en prachtig rad. 100% geluidloos. Beweegd zeer vloeiend en rustig. Heb hem voor mijn 2 ratjes. Die waren er binnen 10 min aan gewend en ging er direct in rennen. Erg mooi product. Ik heb de 33 cm versie gekocht en die is prima qua maat voor een ratje. Staat zeer stabiel.

8 / 10
kelly 01 Mai 2020

Gemakkelijk te onderhouden, fijn in gebruik. Maakt geen geluid. Beestjes moeten even wennen, omdat het aluminium een gladder oppervlak is om op te lopen. Zeker aan te raden!

10 / 10
Renske 02 März 2020

Prachtig looprad; mooi materiaal, superstil! Eindelijk een degelijke kwaliteit en een geschikte maat voor mijn chinchilla's. Ze hebben een paar weken nodig gehad om te wennen aan het materiaal en de beweging, maar nu sjezen ze vrolijk op volle vaart door het rad! Even slikken bij de prijs, maar dat istie uiteindelijk echt waard! Opknagen kan bij deze niet en ze gaan er heel veel plezier van hebben!

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »