Trixie Kokosfaser-Humus
Kokosfaser-Humus €1,99

Kokosfaser-Humus

€1,99
Auf Lager
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Für 16 Uhr bestellt morgen zu Hause
Haben Sie eine Frage?

Haben Sie eine Frage?

Haben Sie eine Frage zu diesem Produkt? Sprechen Sie uns gerne an, wir helfen Ihnen gerne weiter!

Produktbeschreibung

Trixie Kokosfaser-Humus für Nagetiere und Kaninchen!

Hamsterscaping und Hamsterscape für Nagetiere wie Maus, Zwerghamster, Hamster und Rennmaus Hamsterscaping
Dieser Bodendecker eignet sich sehr gut zur Jagd auf kleine Nagetiere wie Mäuse , Zwerghamster , Hamster und Rennmäuse . Es handelt sich um einen einfach und angenehm zu grabenden Bodendecker, bei dem die Tunnel an Ort und Stelle bleiben.

Der Kokosfaser-Humus ist eine Mischung aus Kokosfaser und Humus. Dieser natürliche Bodendecker ist für kleine Nagetiere geeignet und fördert das natürliche Grabverhalten der Tiere. Die Bodenbedeckung kann sich bis zum 7- bis 8-fachen ihrer eigenen Größe ausdehnen, hat einen pH-Wert zwischen 5,0 und 6,0, ist wärmebehandelt, daher schimmel- und keimfrei und ohne Zusatz von Düngemitteln.

Kann sich bis zum 7- bis 8-fachen seiner eigenen Größe ausdehnen
PH-Wert zwischen 5,0 und 6,0
Wärmebehandelt, daher schimmel- und keimfrei
Ohne Zugabe von Düngemitteln
Ideal für Hamsterscaping und Rennmäuse !

Da es sich bei der Kokosfaser um einen luftigen Bodendecker handelt, eignet sie sich sehr gut zum Graben. Besonders Rennmäuse lieben es! Sie können darin wunderschöne Tunnel graben, die auch stehen bleiben.

Gebrauchsanweisung für Trixie Kokosfaser-Humus

Legen Sie den Block in einen Eimer und geben Sie jeweils etwa 0,5 bis 0,8 Liter/3 bis 4 Liter/20 bis 25 Liter Wasser hinzu. 30 Minuten einwirken lassen. Gut umrühren.

Kokosfaserhumus als Einstreu für kleine Nagetiere (Maus, Zwerghamster, Hamster, Rennmaus)
Die Kokosfaser eignet sich auch als Grundeinstreu für kleine Nagetiere. Der Humus kommt dem natürlichen Lebensraum der Tiere nahe, nämlich dem Graben und Bauen von Tunneln in sandigen Flächen. Die Herausforderung ist jedoch die Belüftung im Gehäuse.

Kokosfaserhumus als Einstreu für größere Nagetiere (Ratte, Meerschweinchen, Kaninchen, Chinchilla, Degu)
Für größere Nagetiere ist diese Einstreu nicht sehr praktisch. Die meisten größeren Nagetiere leben in Gittergehegen, sodass der Humus leicht aus dem Gehege geschleudert werden kann. Allerdings werden Kaninchen das Graben zu schätzen wissen, siehe nächster Punkt unten.

Kokosfaser-Humus für den Kaninchen-Wühleimer
Der Kokosfaser-Humus eignet sich auch sehr gut für Kaninchen, um ihn anstelle von Sand im Grabeimer zu verwenden. Mal etwas anderes an den Beinen!

Kokosfaser-Humus für frische Pflanzen
Auch als Substrat für Frischpflanzen eignet sich die Kokosfaser sehr gut. Diese können darin gut Wurzeln schlagen. Wenn Sie dauerhafte Nagetierpflanzen im Gehege platzieren möchten, ist Kokosfaser ein gutes Substrat dafür. Sehen Sie sich hier alle unsere Frischpflanzen an! Um den Bodenbelag schimmelfrei zu halten, muss die Belüftung innerhalb des Geheges optimal sein.

Die Höhe der unteren Schicht der Einstreu für kleine Nagetiere

Eigenschaften
Material: Kokosfaser, Torf
Liter (ca): 2 Liter | 9 Liter | 60 Liter
Gewicht (ca): 3 - 10 kg
Passend für: Nagetiere, Maus, Zwerghamster, Hamster, Rennmaus, Kaninchen
Besonderheiten: -
Trixie Kokosfaser-Humus
Bewertungen
10 / 10
Chiel van der Werf 06 April 2024

Heerlijk spul voor in de graafbak van mijn ratjes. Moeilijk te verdelen in meerdere stukken.

10 / 10
Liesbeth Dompselaar 27 Januar 2023

Lexie de hamster graaft er graag in. Je kunt er ook (dierveilige) plantjes in planten.

  • + Goed graafbaar

8 / 10
Miranda 04 Dezember 2022

1 ster minder omdat het niet in stukken te krijgen is. Moet in zijn geheel nat gemaakt worden. Een week later is nog niet droog, dus nog niet gebruikt. Is wel mooi in hamsterscaping denk ik,

  • + zacht, mooi
  • - drogen duurt erg lang

10 / 10
Florrie Van Breugel 29 Oktober 2022

De ene hamster vindt dit fijne ondergrond en de andere niet. Het is makkelijk te maken en iets minder makkelijk om een deel ervan te gebruiken. Ook voor een slak ideale grond..

  • + de dieren vinden dit fijne ondergrond
  • - het is lastig om er iets af te krijgen als je niet alles ineens wil gebruiken

10 / 10
Iris 04 August 2022

Heb meteen de 60 liter besteld, de hamsters zijn er dol op!

  • + Lekker verkoelend voor de hamsters

8 / 10
Ginger 06 Mai 2022

Ik heb een pak van 9 liter besteld voor mijn russische dwerghamster, en ze vind het geweldig! Ik geef mijn hamster graag verschillende beddingen om mee te graven, en heb dit zand in een glazen potje gedaan. De eerste dag ging ze al meteen lekker graven! ik vond het wel moeilijk om uit de verpakking een stuk af te schaven, het kostte veel tijd en moeite om het klaar te maken, maar het was het zeker waard!

6 / 10
Charis 18 Dezember 2021

Ik heb het pak van 60 L gekocht. Goed verpakt enz. Het was wel een heel gedoe om een deel van de aarde in een emmer met water te krijgen. Na het een week te hebben gebruikt in mijn terrarium is houtlijm zacht geworden, dus huisjes vallen bijna uit elkaar. Ook is de helft van de bodembedekking al volledig beschimmeld. Is niet wat ik ervan had verwacht. Het ziet er wel mooi en natuurlijk uit en als je het alleen voor een klein gedeelte gebruikt is het prima spul.

6 / 10
Jiska 13 Dezember 2021

Het is super fijne bodembedekking! Ik had het gekocht voor mijn hamster en hij kon er heerlijk in graven, daar is het echt voor geschikt! Alleen tastte het mijn houten huisje aan, de houtlijm werd zacht door het vocht, en mijn huisje viel bijna uit elkaar. De kokos huisjes die ik erin had zogen zich ook helemaal vol met water… Het is een fijne bodembedekking maar het tast houten dingen aan, wilgenbruggen niet maar als het met houtlijm is vastgelijmd wel. Keramiek kan er ook tegen maar je moet wel uitkijken. Ik rad het dus wel aan maar kijk uit met de inrichting. Je zal de inrichting er echt op moeten aanpassen.

10 / 10
Tamara 12 September 2021

Wow wat krijg je hier veel bodembedekking uit! Ik dacht koop maar meteen een pak van 60 liter maar dat is echt heel veel. Ik heb nu dus een mooie grote voorraad haha Ben er wel heel blij mee.Ik gebruik het voor onze Gerbils, ze kunnen er echt goed in graven

10 / 10
Daniela 18 April 2021

Dwerghamster is er heel blij mee en graaft er graag in. 9 liter bestelt en heb er maar 1/8 af gehaald en daarna een heel klein beetje water en daarna eraf gekrabd. Verstop er ook meelwormen in.

10 / 10
Ilse 24 März 2021

Super fijn spul en veel voor de prijs! Heel blij mij. :)

10 / 10
Sanne 11 September 2020

Superspul! Naast carefresh en cotton bodembedekking breng ik hier altijd een dikke laag van aan, omdat mijn dwerghamster het geweldig vind om hier in te graven. Ook ziet het er erg natuurlijk uit en is fijn voor mijn plantjes!

10 / 10
Jennifer 02 Juli 2020

De 9L besteld, ik heb het niet in water gedaan ik heb het zo eraf geschaaft, fijn voor een nieuw en extra textuur voor de hamster pootjes om op te lopen, is ook een leuke toevoeging voor een natuurlijke kooi.

10 / 10
melissa 14 Mai 2020

ik heb de 2l variant besteld om te kijken of mijn hamster het wat vond. nou ze vind het geweldig! ze loopt er lekker in de graven in tegenstelling tot de carefresh.

10 / 10
Imke 01 Mai 2020

Klonk in het begin een beetje vreemd om te gebruiken voor een hamster. Echter is ze er heel erg blij mee; ze kan erg goed graven, het voelt erg natuurlijk aan, omdat het op aarde lijkt en het gaat lang mee voor het aan vervanging toe is. Wij vinden het stukken beter en fijner voor onze hamster dan bijvoorbeeld van het (onnatuurlijke) strooisel of schaafsel.

6 / 10
Charlotte 01 April 2020

Geeft een mooie natuurlijke look! houd tunnels ook goed vast. Heeft alleen een aparte geur en het blijft vochtig aanvoelen zelfs na een paar dagen drogen. Ik zou het wel aanraden want mijn hamster vond het top!

10 / 10
Shaya 06 Oktober 2018

Op de verpakking staat dat je er 0,5 tot 0,8 liter water aan moet toevoegen. Dan verdubbeld het zich ongeveer 7 tot 8x. Het deed me denken aan de moestuintjes waar je aan het aarde ook water aan moet toevoegen.

8 / 10
Shaya 06 Oktober 2018

Ik dacht ook dat het een grote verpakking zou zijn

6 / 10
elsjedevisser 05 August 2018

Ik moest lachen toen ik dit uit de doos haalde..een ieniemieniepakje...samengeperst tot n klein blokje...dom van me. Nu de grotere maar besteld want het is fijn spul. Ook samengeperst maar ik zet t met de open kant van de verpakking op een bakplaat gevuld met water..dat zuigt zich dan vol en dan kun je t makkelijk uit de verpakking brokkelen.

Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? Ja Nein Für weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »