Verzenden & retourneren

Afhalenknaagdieren

Wanneer u een bestelling plaatst kunt u ervoor kiezen om uw bestelling af te halen bij DRD Knaagdierwinkel. U kunt dit aangeven in stap 2 van het bestelproces. U kunt direct via één van de betaalmethodes uw bestelling betalen, maar u kunt er ook voor kiezen om uw bestelling te betalen wanneer u deze komt afhalen. U kunt bij ons contant en met de PIN betalen.

Zodra wij uw bestelling in behandeling hebben genomen ontvangt u van ons bericht wanneer u uw bestelling kunt ophalen.PostNL

Uw bestelling wordt veilig en snel verzonden met Post.nl
Wij maken geen gebruik van andere verzendpartijen. Alle bestellingen worden verzonden met Post.nl

Verzendingen binnen Nederland

 • Levertijd: Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis.
 • Verzendkosten: Bij bestellingen onder de €35,-.
  • 0   - 30 kg € 4,95*
  • 30 - 60 kg € 9,90*

 *Bestellingen boven de €35,- en tot 30 kg worden GRATIS verzonden.

 • Verzendkosten: Bij bestellingen boven de €35,- en boven de 30 kg.
  • 30 - 60 kg € 4,95*
  • 60 - 90 kg € 9,90*
 *Bij bestellingen boven de 30 kg worden verzendkosten gerekend ivm versturen van meerdere zendingen.

Verzendingen naar België en Duitsland (EU)

 • Levertijd: Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis.
 • Verzendkosten: Bij bestellingen onder de €45,-
  • 0  -  30 kg € 6,99,- *
  • 30 - 60 kg € 14,-*

 *Bestellingen boven de €45,- en tot 30 kg worden GRATIS verzonden.

 • Verzendkosten: Bij bestellingen boven de €45,- en boven de 30 kg.
  • 30 - 60 kg € 6,99*
  • 60 - 90 kg € 14,-*

 *Bij bestellingen boven de 30 kg worden verzendkosten gerekend ivm versturen van meerdere zendingen.

PostNL Pakje Gemakknaagdier online

Wacht u op een bestelling? Dan is er weinig vervelender dan na een werkdag thuis komen en een bericht te vinden van de chauffeur met de mededeling dat u niet thuis was op het moment van aflevering.

Zou het niet fijn zijn als u het pakket kunt laten bezorgen op een locatie die u het beste uitkomt? Dat kan! Bij DRD Pets Knaagdierwinkel kunt u kiezen om uw pakket af te halen bij het dichtsbijzijnde PostNL punt. Uw pakket wordt afgeleverd bij het dichtsbijzijnde PostNL punt. Wilt u dat uw pakket op een ander PostNL punt wordt afgeleverd dan kunt dit aangeven tijdens het bestelproces.  De tarieven voor Pakje Gemak zijn hetzelfde als verzending met PostNL.

Zichttermijn                                                                                               

Voor al uw bestellingen geldt een zichttermijn van 14 dagen vanaf het moment dat de bestelling in uw bezit is. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken en beoordelen.

Bent u niet tevreden met het artikel, dan kunt u het retourneren. De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. Dit geldt ook voor actie artikelen en artikelen uit de opruiming. U kunt het artikel retourneren:

 • binnen de zichttermijn van 14 dagen
 • als het artikel compleet is
 • ongebruikt
 • in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking
 • als de retourzending voldoende gefrankeerd is.

Kijk bij “Wat moet ik doen om producten te retourneren?” voor meer informatie.

Retour 

Mijn bestelling is kapot / incompleet aangekomen
In sommige gevallen kan het voorkomen dat uw bestelling niet juist aankomt. U dient de schade binnen 2 werkdagen na ontvangst van uw bestelling te melden bij onze klantenservice. Wij zullen dan ons best doen om tot een passende oplossing te komen. In de meeste gevallen zult u uw bestelling retour kunnen zenden en dan zullen wij de gerepareerde of nieuwe producten zo snel mogelijk kosteloos naar u toe sturen. Hoe u dit moet doen kunt  lezen bij “Wat moet ik doen om producten te retourneren?”

Ik wil graag ruilen
Als u het product dat u hebt ontvangen wilt ruilen dan is dit mogelijk. U kunt contact opnemen met de klantenservice en uw product retour sturen. U draagt zelf de kosten voor uw retourzending.
Wij zullen dan zo snel mogelijk het juiste product kostenloos naar u opsturen. 
U kunt bij “Wat moet ik doen om producten te retourneren?” vinden hoe u dit moet doen. 

Binnen hoeveel dagen kan ik iets terug sturen?
U kunt binnen 14 dagen uw product(en) retour sturen. U draagt zelf de kosten voor deze retourzending. Wij zullen in dit geval binnen 14 dagen het aankoopbedrag inclussief verzendkosten op uw rekening terugstorten. Hoe u dit moet doen kunt u lezen bij “Wat moet ik doen om producten te retourneren?”

Wat moet ik doen om producten te retourneren?
Zoals aangegeven in de algemene voorwaarden, heeft u het recht uw bestelling te herroepen tot 14 dagen na de dag van ontvangst van onze producten. Hieronder wordt uitgewerkt hoe het herroepingproces bij DRD Pets verloopt en welke randvoorwaarden hiervoor gelden.

Wilt u van het herroepingrecht gebruik maken of wilt u ruilen, dient u de volgende stappen te doorlopen:

 • Wanneer u een account bij ons heeft kunt u een retouraanvraag doen via uw account.
 • Wanneer u geen account heeft dan stuurt u een e-mail naar info@drdknaagdierwinkel.nl met uw retouraanvraag.
 • Vermeld uw ordernummer in de e-mail, anders kunnen wij uw retouraanvraag niet in behandeling nemen.
 • U vult het herroepingsformulier of het ruilformulier volledig in en voegt dit bij in de doos.De retour gezonden producten dienen redelijkerwijs mogelijk onbeschadigd, schoon en zonder gebruikssporen op de oorspronkelijke wijze verpakt in onbeschadigde verpakking en compleet met onder andere de bijgeleverde documentatie, accessoires e.d. te worden geretourneerd. Indien retour gezonden producten niet voldoen aan deze eisen, dan kan DRD Knaagdierwinkel.nl hetzij een redelijke vergoeding in mindering brengen op het terug te betalen bedrag voor het weer verkoop geschikt maken van het retour gezonden product (herverpakken, aanvullen met ontbrekende onderdelen).

Indien u de bovenstaande instructies hebt opgevolgd, dan zullen wij zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de teruggezonden goederen de door u betaalde bedragen aan u terugstorten. Hiervoor dient u bij de retourzending uw bank- of girorekeningnummer en de naam van de rekeninghouder te vermelden. Terugbetaling van het aankoopbedrag zal inclusief de verzendkosten van de heenzending zijn. De kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening.

Hoe snel wordt mijn geld teruggestort?
Mocht er na de verwerking van uw retourzending een tegoed ontstaan, dan ontvangt u hierover bericht en streven wij ernaar het bedrag binnen 14 dagen terug te storten op uw rekening.

Garantie

DRD Pets staat in voor de deugdelijkheid en bruikbaarheid van de geboden producten. Op alle producten verkocht door DRD Pets waarvoor geen garantieregeling vanuit de betreffende fabrikant geldt, wordt standaard minimaal 6 maanden garantie gegeven onverminderd de wettelijke rechten omtrent garantie en conformiteit. Uitgesloten van deze garantie regeling zijn normale gebruiksslijtage, gebreken veroorzaakt door verkeerd gebruik, van buiten komend onheil (waterschade, laten vallen, blikseminslag e.d.) of gebruik zonder waarschuwingen en gebruiksinstructies in de betreffende handleidingen in acht te nemen.

Om een beroep te doen op deze garantie regeling, dient u de volgende stappen te doorlopen:

 • Stuur uw verzoek naar info@drdknaagdierwinkel.nl 
 • Vermeld uw ordernummer.
 • Per e-mail ontvangt u van ons binnen 48 uur antwoord op uw vraag

Als een garantie regeling van de betreffende fabrikant geldt voor een besteld product dan wordt deze nader uiteengezet in de garantie documentatie geleverd bij het betreffende product. U kunt zich altijd tot DRD Pets wenden met betrekking tot garantie, ook buiten de door de fabrikant gestelde garantie termijn.

Wat hebben we nodig?

Om uw gaantie zo snel mogeijk in behandeling te kunnen nemen hebben we het volgende nodig:

 • Een duidelijke foto van de schade
 • Een duidelijke foto van de inhoud van de doos/bestelling met zichtbaar verzendlabel erop.

De bovenvermelde garantieregelingen laten uw overige rechten op grond van de wet uiteraard ongemoeid.

Retour Adres

DRD Pet Supplies
Postbus 2108
7900BC HoogeveenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren