Elmato Wilgenbrug
Wilgenbrug €7,99 €9,99

Wilgenbrug

€9,99 €7,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Wilgenbrug voor knaagdieren en konijnen!

De Wilgenbrug is niet weg te denken uit het knaagdierverblijf. Ook deze Wilgenbrug van Elmato is eigenlijk een "must have" item voor bijna elke knaagdierbezitter. Hieronder leggen we graag even in het kort uit wat een Wilgenbrug nou eigenlijk is en wat je er allemaal mee kunt. Deze wilgenbruggen beginnen met een grotere afmeting, namelijk vanaf 32 cm.

100% Natuurlijk onbehandeld wilgenhout
Multifunctioneel en op verschillende manieren te gebruiken voor verschillende knaagdieren
Helpt de tandjes te slijten
Helpt de nageltjes te slijten
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Wat is een Wilgenbrug?

Een Wilgenbrug is een (buigzame) brug gemaakt van wilgenhoutjes. De houtjes zijn 100% natuurlijk en onbehandeld, dus ook veilig om lekker aan te knagen. De houtjes zijn door middel van dik ijzerdraad met elkaar verbonden. Het ijzerdraad is buigzaam waardoor de brug in allerlei vormen gebogen kan worden en dat is echt heel leuk voor de variatie!

Hoe gebruik je de wilgenbrug voor kleine knaagdieren?

De Wilgenbrug is verkrijgbaar in verschillende maten. Afhankelijk van het knaagdier en het doel kan er een bijpassende maat uitgekozen worden. Voor kleine knaagdieren zoals: Muis, Dwerghamster, Hamster en Gerbil is de kleinste Wilgenbrug al bijzonder ruim. Deze kan voor kleine knaagdieren gebruikt worden als royaal slaaphuisje/verstopplek of als brug/opstapje naar een hoger of ander gelegen deel in het verblijf. 

Kan de brug gebruikt worden als muur om bodembedekking tegen te houden?

Ja, dat kan wel, maar wij raden aan om dan de bovenkant van de brug te bedekken met bijvoorbeeld mos. Zodat de dieren niet met hun pootje klem kunnen komen te zitten in de spleten van het mos. 

Hoe kan ik de Wilgenbrug gebruiken voor grotere knaagdieren?

Voor grotere knaagdieren zal de Wilgenbrug vooral als brug gebruikt worden en niet zo vaak als slaaphuisje. Toch vinden veel grotere knaagdieren het wel fijn om onder de Wilgenbrug te schuilen. De grootste konijnen weten zich zelfs onder de Wilgenbrug te proppen, wat soms een komisch gezicht kan zijn. Daarnaast geeft de Wilgenbrug de grotere knaagdieren ook de mogelijkheid om te knagen. Dit is prettig, omdat de dieren dan niet aan onderdelen van het verblijf gaan knagen en zo wordt ongewenst knaaggedrag voorkomen.

Is de wilgenbrug spijkervrij?

Ja de Wilgenbrug is geheel spijkervrij en bevat ook geen nietjes. Het enige wat in de brug verwerkt is, is het ijzerdraad. Het ijzerdraad is echter op een zeer veilige manier verwerkt waardoor de dieren er niet mee in aanraking komen.

Voor welke knaagdieren is de Wilgenbrug geschikt?

In principe is de Wilgenbrug geschikt voor alle knaagdieren en konijnen. Echter is het wel zo dat de doelstelling hier wel meespeelt, zo zal de kleinste Wilgenbrug bijvoorbeeld te klein zijn als schuilplek voor een konijn en zal de grootste te groot zijn als schuilplek voor een muis. Met betrekking tot het knagen mogen alle knaagdieren aan de brug knagen omdat wilg een veilige houtsoort is om aan te knagen voor de dieren.

harsvrij en spijker en nietjesvrij

Specificaties
Materiaal: Wilg
Afmetingen (ca): 27 x 16 cm | 32 x 25 cm | 48 x 35 cm | 40 x 20 cm | 70 x 25 cm
Diameter (ca): -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Bij gebruik als muur, kieren afdekken met mos
Elmato Wilgenbrug
Reviews
10 / 10
Joost 04 December 2022

Prima wilgenbrug. Stevig en toch buigbaar.

10 / 10
Rian 17 Juni 2022

Ik heb verschillende maten, je kunt ze in allerlei bocht buigen, maar ook als trappetje, of als brug prima te gebruiken.

10 / 10
Corrianne 30 Maart 2022

Ideaal voor mijn hamsterscape.

10 / 10
Anoniem 29 Januari 2022

Leuk bruggetje/tunnel voor mijn dwergkonijntjes

10 / 10
Amelie 18 Oktober 2021

Een hele fijne brug! Ik gebruik heb zelf als muur met een dikke laag bodembedekking er achter voor mijn hamster. Staat heel stevig en ik ben er erg blij mee! Aanrader!!

10 / 10
Hannah Hilbert 09 Maart 2021

mijn cavia's zijn hier zot van. Kauwen, knagen of gewoon rondsleuren is zo leuk voor hun. Gaat al maanden mee en is niet makkelijk om stuk te krijgen. Zeker een aanrader!

10 / 10
Chantal 01 Januari 2021

Ratten vinden het fijn om aan te knagen en onder te verstoppen.

10 / 10
Jesse 02 Juni 2020

Topding! Gebruik het zelf voor een tunnel in de hamsterscaping

10 / 10
Veronique 02 Mei 2020

Top product , multifunctioneel .

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »