Vetramil Spoelvloeistof 100 ml
Spoelvloeistof 100 ml €16,95

Spoelvloeistof 100 ml

€16,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Zaterdag besteld, maandag in huis!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Veilig en achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Vetramil Spoelvloeistof 100 ml

Vetramil is een spoelvloeistof op basis van honing en etherische oliën. De basisingrediënten van de vloeistof verzachten de huid en beschermen tegen uitdrogen. Vetramil is een spoelvloeistof met enzymrijke honing voor huidproblemen bij grote en kleine huisdieren. Deze enzymen hebben een antibacteriële werking, waardoor ontstoken wonden snel schoon worden. Door de lage pH-waarde van de honing wordt een herstellend wondmilieu gecreëerd. De natuurzuivere etherische oliën bevorderen het herstel van de geïriteerde huid en versterken de ontsmettende werking. Tevens zorgen deze oliën ervoor dat er geen ongedierte op de hongin afkomt. Vetramil is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Wageningen. Vetramil zalf is een goed smeerbare, verzachtende vloeistof die het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. De vloeistof laat zich makkelijk aanbrengen en mag zo nodig worden afgedekt met een pleister of verbandgaasje. Door de vette samenstelling blijft de vloeistof ook in een natte omgeving goed op zijn plaats. Vetramil beschermt en zuivert de geprikkelde huid.

Honing is sinds de oudheid bekend om de wondhelende en huidverzachtende eigenschappen. Vetramil bevat honing van een zeer hoge kwaliteit, die zuiverend werkt en het herstel van de huid ondersteunt. Door de toevoeging van essentiële oliën aan Vtramil heeft de vloeistof een bittere smaak, waar dieren niet van houden. Dit voorkomt dat dieren de vloeistof oplikken. Ook komen er geen insecten af op de vloeistof, omdat de geur van de vloeistof insectenwerend is. De aanwezigheid van Cardiospermumextract zorgt voor de jeukstillende werking van Vetramil, waardoor de vloeistof ook heel geschikt is voor de behandeling van de geprikkelde huid zoals o.a. bij insectenbeten.

Gebruiksaanwijzing en dosering

Vetramil Spoelvloeistof op basis van honing en propyleenglycol voor lokale toepassing.

Uitwendig behandelprotocol:

  • De aangedane plek volgens normale procedure openen en schoonmaken
  • 1-2 Maal daags behandelen met een adequate hoeveelheid spoelvloeistof afhankelijk van de grootte van de aangedane plek
  • Spoelbehandeling herhalen totdat de aangedane plek schoon blijft
  • De behandeling kan worden gestopt als alle vuilophoping is verwijderd en de aangedane plek tot rust is gekomen


Samenstelling

Mel, Propylene glycol, Aqua purificata, Polysorbate 80 NF. De honing heeft een hoog enzymgehalte en een lage pH. Het enzymglucose oxidase zorgt in een vochtig milieu voor een langzame afgifte van zeer kleine concentraties waterstofperoxide. Lage concentraties waterstofperoxide werken zuiverend en sparen de kwetsbare huid. Door toevoeging van propyleenglycol verspreidt de vloeistof zich goed en geeft het een licht indrogend effect.

Bekijk hier de bijsluiter

Specificaties
Inhoud: 100 ml
Samenstelling: -
Analyse: -
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Vetramil Spoelvloeistof 100 ml
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »