Trixie Keramiekhuis met 3 Ingangen
Keramiekhuis met 3 Ingangen €8,99 €9,99

Keramiekhuis met 3 Ingangen

€9,99 €8,99
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Persoonlijk & deskundig advies
  • Altijd 100% knaagdiervriendelijk
  • Voor 17 uur besteld, morgen in Huis!*
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Keramiekhuis met 3 Ingangen

koel voor knaagdieren tijdens warme dagenHet keramiekhuis met 3 ingangen is een bijzondere verschijning onder de knaagdierhuizen! Ook dit huis ondersteunt op warme dagen de regulering van de lichaamstemperatuur. De zomers kunnen soms erg warm worden, het is daarom goed om kleine knaagdieren een plek in het verblijf te geven waar ze kunnen afkoelen. Een groot voordeel aan een keramiek huisje is de dichte vorm. De dieren kunnen zich erin terug trekken, afkoelen en behouden een gevoel van veiligheid.

Afkoeling tijdens warme dagen
3 ingangen
Knusse slaapplaats

Keramiek is koel in de zomer en warm in de winter!

Gek genoeg is keramiek in de winter weer juist lekker warm als de dieren er hun nestje in maken. Dat komt door de zeer goede isolerende werking van keramiek. Niet voor niets worden tegenwoordig ook huizen gebouwd met keramiek stenen vanwege hun superieure isolatie in zowel winter als zomer.

Zijn de openingen groot genoeg voor de wangzakken?

Ja hoor, zeker! De openingen hebben een diameter van 5 en 7 cm, dat is voor dwerghamsters (Roborovski Dwerghamster, Russische Dwerghamster, Campbelli Dwerghamster, Chinese Dwerghamster) groot genoeg om met volle wangzakken door de opening te lopen. Het is zeer belangrijk dat de openingen van een huis groot genoeg zijn. Als de ingangen van een hamsterhuis te klein zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

Kunnen knaagdieren goed tegen warmte?

Knaagdieren hebben slechts een lage hittetolerantie. In de natuur trekken de dieren zich terug in het verkoelende, ondergrondse hol als het warm is - dit effect kun je nabootsen met een koelhuis. In de zomer biedt een koelhuis een aangename verkoeling.

Wat is keramiek?

Keramiek is geglazuurde aardewerk. Het verschil tussen terracotta en keramiek is dat keramiek geglazuurd is en terracotta is niet geglazuurd. Door de glazuurlaag is keramiek: sterk, waterbestendig, isolerend en eenvoudig te reinigen. Het grootste voordeel voor ons is dat urine niet kan intrekken in het materiaal. Eventuele plasjes kunnen zo afgenomen worden, omdat deze in intrekken.

*De keramiek kan oneffenheden vertonen.

Specificaties
Afmetingen (ca): ø 12 × 10 cm | ø 16 × 12 cm
Openingen (ca): 5 x 5 cm | 7 x 7 cm
Materiaal: Keramiek (Geglazuurd)
Open Bodem: Nee
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: *De keramiek kan oneffenheden vertonen.
Trixie Keramiekhuis met 3 Ingangen
Reviews
10 / 10
Margreth 27 Juli 2022

Ik heb hem nog niet in gebruik weet niet wat mijn hamster er van vindt

10 / 10
D 01 September 2020

Geweldig huisje, mijn hamster zit er graag in. Het is ook leuk in zijn verblijf/scape te verwerken.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »