Trixie Terracotta Knaagdier Tunnel Nagels Slijten
Terracotta Knaagdier Tunnel Nagels Slijten €6,99 €7,99

Terracotta Knaagdier Tunnel Nagels Slijten

€7,99 €6,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Terracotta Knaagdier Tunnel

De Terracotta Tunnel is een mooie grote tunnel die naast schuilmogelijkheden ook helpt bij het slijten van de nageltjes. Terracotta is namelijk vrij ruw en werkt bijna als een nagelvijl voor de dieren. Daarnaast werkt terracotta ook isolerend waardoor het koel in de zomer is en warm in de winter.

Koel in de zomer
Warm in de winter
Helpt de nagels te slijten
Benaderd de natuurlijke leefomgeving
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Een tunnel benaderd de natuurlijke leefomgeving van kleine knaagdieren. Deze leven in het wild ook in tunnels en burchten. De tunnel zorgt er daarnaast voor dat de dieren zich veilig voelen omdat ze beschut zijn. 

Een leuk idee is om de tunnel onder de bodembedekking op de bodem van het verblijf te leggen met de open kant naar de voorkant. Op die manier kun je eenvoudig meekijken met wat de dieren allemaal in de tunnel doen.

Door de tunnel een beetje schuin omhoog te leggen slijten de nageltjes nog beter. De dieren moeten dan namelijk iets omhoog lopen waardoor ze meer druk uitoefenen op de nageltjes.

Wat is terracotta?

Terracotta is Italiaans en afgeleid van het Latijnse terra (aarde), en het Italiaanse cotta (gebakken). Terracotta is ongeglazuurde, hard gebakken aardewerk. Doordat terracotta niet geglazuurd is, is het vrij ruw waardoor de nagels van knaagdieren goed kunnen slijten als de dieren er overheen lopen.

Is terracotta eenvoudig schoon te maken?

Ja hoor, terracotta kan eenvoudig schoongemaakt worden door het af te spoelen onder water bijvoorbeeld. Mocht er een plasje terecht komen op terracotta dan kan dit eenvoudig uitgespoeld worden of behandeld met een urine spray.

Specificaties
Materiaal: Terracotta Keramiek (Ongeglazuurd/Ruw)
Afmetingen (ca): 15 × 7 × 8 cm | 20 × 9 × 10 cm
Diameter (ca): 7,7 x 6,5 cm | 8,1 x 7,6 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Gerbil
Bijzonderheden: -
Trixie Terracotta Knaagdier Tunnel Nagels Slijten
Reviews
10 / 10
Corrianne 08 Mei 2022

Mijn Syrische hamster slaapt hier graag in. Lekker koud voor in de zomer.

8 / 10
Celine Dooren 19 Februari 2022

Fijne tunnel mijn hamster is er heel bij mee. Wel wat scherpe randjes aan de binnenkant maar met een schuurpapiertje is dat zo opgelost. Netjes verpakt en snelle service. Al meerdere keren besteld bij drd en ben erg tevreden

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »