Trixie Solitaire Strategisch Spel
Solitaire Strategisch Spel €9,99 €14,95

Solitaire Strategisch Spel

€14,95 €9,99
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Trixie Solitaire Strategisch Spel

Solitaire Strategisch Spel voor knaagdieren

Knaagdieren zijn intelligente dieren die het leuk vinden om ergens mee bezig te zijn. Denkspelletjes zoals het Solitaire Strategisch Spel zijn in het algemeen heel gezond voor dieren. Het stimuleert en prikkelt de nieuwsgierigheid van dieren en houd ze actief. Het geeft variatie op de dagelijkse routine en gaat verveling en daarmee stereotype gedrag tegen.

Het Solitaire Strategisch Spel bestaat uit de volgende onderdelen:

Kegeltjes waar wat lekkers onder verstopt kan worden. Het dier moet de kegeltjes optillen of omstoten om bij zijn lekkers te komen.

Het Solitaire Strategisch Spel is gemaakt van hard kunststof. Hierdoor is het board knaagvast en eenvoudig schoon te maken. Dankzij de rubberen band aan de onderzijde van het Spel verschuift het niet en kan uw knaagdier plezierig spelen.

 

 

Algemene Tips

1. Speel dit spel samen met uw huisdier en laat hem er niet zonder toezicht mee spelen.
2. Kies een rustige plek uit en train met één huisdier tegelijk.
3. Het dagelijkse droogvoer kan als beloningssnoepjes tijdens het spel gebruikt worden.
4. Het is belangrijk, dat uw huisdier, zeker in het begin, snel succes boekt, zodat hij het spel met iets positiefs associeert en gemotiveerd blijft. U kunt uw huisdier in het begin bijvoorbeeld ook voor het proberen op zich belonen en een snoepje geven. Zodra uw huisdier door heeft, dat het om een "voerspel" gaat, zal hij snel met veel enthousiasme met het spel bezig zijn.
5. Om de aandacht van uw huisdier te trekken, vult u het spel in het begin in zijn bijzijn met belonings­snoepjes. Om de moeilijkheidsgraad op te schroe­ven kunt u dit later ook doen, zonder dat hij erbij is.
6. Begin het spel steeds met een startsein (bijv. "speel") en beëindig het, nadat uw huisdier er alle beloningssnoepjes uitgehaald heeft, met een stopsein (bijv. "klaar"). Als uw huisdier het stopsein heeft opgevolgd, beloont u hem vervolgens met iets lekkers, zodat het spel telkens op een rustige en positieve wijze wordt beëindigd.
7. Mocht uw huisdier een gedeelte van de doelstelling, ook na meerdere pogingen, niet behalen, help hem dan een handje of herhaal eventueel een hem vertrouwde oefening en train in kleine stappen. Probeer uw hond steeds weer te motiver­en door hem te prijzen en te aaien. Schelden en straffen is uit den boze.
8. Korte trainingssessies (max. 10 minuten) met kleine doelstellingen, meermaals per dag zijn én effectiever én voorkomen overbelasting.

Belangrijk: dit spel kent geen "goed" of "fout". Elk huisdier is uniek en zal zijn doel op geheel eigen wijze proberen te bereiken. Het is aan uw huisdier, of hij de opdracht met zijn snuit of poten uitvoert, of hij de onderdelen naar zich toe trekt of van zich af schuift en in welke volgorde hij het spel speelt. Deze handleiding is slechts een suggestie, hoe het spel op een eenvoudige en praktische manier vorm kan worden gegeven. 

Houd het volgende goed in de gaten: sta uw huisdier niet toe, om met het spel weg te lopen of het kapot te maken (vaak een teken van frustratie en/of overvraging).

Specificaties
Materiaal: Kunststof
Afmetingen: 29 x 29 cm
Diameter: ø 29 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla
Bijzonderheden: Alleen onder toezicht aanbieden
Trixie Solitaire Strategisch Spel
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »