Rodipet Meerkamer Huis DaVinci 31 x 28 cm
Meerkamer Huis DaVinci 31 x 28 cm €34,95

Meerkamer Huis DaVinci 31 x 28 cm

€34,95
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Rodipet Meerkamer Huis DaVinci 31 x 28 cm

Het Rodipet Meerkamer Huis DaVinci telt maar liefst 6 kamers en is geschikt voor Hamsters en Dwerghamsters zoals Russische Dwerghamsters. Het huis is gemaakt van onbehandeld berkenhout en heeft openingen van c.a. 6 cm die ideaal zijn voor dwerghamsters en andere knaagdieren van vergelijkbare grootte en een opening van c.a. 7 cm die ideaal is voor Syrische Hamsters (Goudhamsters) en dieren van vergelijkbare grootte. De zes kamers kunnen op veel manieren worden gebruikt - elk dier heeft zijn eigen individuele voorkeuren. Na een tijdje worden bepaalde taken aan elke kamer toegewezen.

Gemaakt van natuurlijk onbehandeld berkenhout
Probleemloze nestcontrole door afneembaar dak
Dak geschikt als dakterras

Een volgroeide dwerghamster kan tot 6 cm breed worden met gevulde wangzakken. Een volgroeide Syrische Hamster (Goudhamster) kan tot 7 cm breed worden met gevulde wangzakken.

Ø 6 cm - Openingen zijn geschikt voor Dwerghamsters en dieren met een vergelijkbare grootte
Ø 7 cm - Openingen zijn geschikt voor Syrische Hamsters (Goudhamsters) en dieren met vergelijkbare grootte.

Als de ingangen van het hamsterhuis te smal zijn, moet de hamster zich er doorheen wurmen. De gehamsterde graankorrels kunnen hierdoor de slijmvliezen van de binnenkant van de wangzakken beschadigen, wat kan leiden tot abcessen van de wangzakken.

harsvrij en spijker en nietjesvrij

Wist je dat?
Veel hamsters de ingangen van het huis zelf afsluiten door er bodembedekking tegen aan te leggen? Dit doen ze in het wild ook!

Voor het Rodipet Meerkamer Huis is topkwaliteit berkenhout gebruikt. De gelaagde structuur van het gebruikte berkenhout voorkomt effectief kromtrekken door vocht of temperatuurschommelingen. Dit is vooral belangrijk bij het dak van het huis. Daarnaast is berkenhout als loofhout uitermate geschikt voor knaagdieren en zorgt het voor een gezonde leefomgeving.

Zoals in de natuur

In de natuur leven kleine knaagdieren in (zelf)gemaakte burchten, waar ze meerdere kamers in maken. De ene kamer fungeert als voorraadkamer waar ze hun voedsel in hamsteren en de andere kamers worden gebruikt als slaapkamers. In het wild komt gevaar meestal van bovenaf en daarom vinden kleine knaagdieren het prettig om zich zo snel mogelijk te kunnen verstoppen. Bij de ontwikkeling van het Rodipet Meerkamer Huis is hier rekening mee gehouden en heeft het dak een opening waardoor de dieren zich vliegensvlug kunnen verstoppen als er gevaar dreigt en dat geeft ze weer een gevoel van veiligheid.

Wist je dat?
De dieren in het wild vaak meerdere voorraadkamers aanleggen. Als er eentje geplunderd is dan hebben ze altijd de andere nog. Een meerkamer huis maakt dit mogelijk en benaderd daardoor het natuurlijke gedrag van de dieren.

De meeste knaagdieren doen hun "zaken" in hoeken

Wij adviseren daarom om een hoektoilet in de hoek te plaatsen waar het dier zijn behoefte doet. Het Rodipet Keramische Toilet is hier heel geschikt voor. Dit zorgt voor een betere hygiëne in het huis.

Voordelen van een afneembaar dak

Omdat kleine knaagdieren hun voedsel gaar mee naar huis nemen is het handig om af en toe even te kunnen kijken hoeveel er is verzameld en of er misschien ouder groenvoer ligt dat verwijderd moet worden. Een afneembaar dak geeft de mogelijkheid om even te kijken zonder het nest te verstoren of kapot te maken.

Rodipet® merkkwaliteit

Onze houtproducten worden met veel liefde voor dieren gemaakt. Dit omvat nauwkeurig vakmanschap en een nette nabewerking. Het hout heeft geen splinters of houtlijmresten. Rodipet® producten gebruiken over het algemeen geen spijkers, nietjes of andere materialen waar de dieren zich aan kunnen bezeren.

Rodipet meerkamer huis knaagdier hamster

Specificaties
Afmetingen: 31 x 28 x 10 cm (lxbxh)
Openingen: Ø 6 cm | Ø 7 cm
Materiaal: Berkenhout
Open Bodem: Ja
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Lemming, Hamster, Gerbil, Degoe
Bijzonderheden: -
Rodipet Meerkamer Huis DaVinci 31 x 28 cm
Reviews
10 / 10
Adinda 09 Januari 2022

Heerlijk ruim en mooi afgewerkt. Ik gebruik ze voor mijn 4 kleurmuizen en zij zijn er onwijs blij mee.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »