Naturals Kapok 2 stuks Geel
Naturals Kapok 2 stuks Geel €3,95 €4,95

Naturals Kapok 2 stuks Geel

€4,95 €3,95
Niet op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Leverbaar vanaf donderdag
Productomschrijving

kapok voor hamsters en dwerghamsters als nestmateriaal

Naturals Kapok nestmateriaal voor kleine knaagdieren!

Kapok is een peulvrucht van de grote Kapok boom, deze bomen kunnen wel 70 meter hoog worden. De vruchten van de boom zijn veilig verstopt in een harde schil en liggen in een bedje van zeer zachte vezeltjes. Juist deze vezeltjes zijn heel geschikt als lekker zacht en fijn nestmateriaal voor kleine knaagdieren.
 
Maar de kapok herbergt nog meer verassingen voor je knaagdier. Naast de zachte katoenachtige inhoud waar een heerlijk nest mee gemaakt kan worden, zitten er ook nog smakelijke zaadjes in die heerlijk zijn om op te eten.

Puur Natuur en duurzaam
Zacht en warm nestmateriaal
Zaadjes zijn rijk aan vitaminen en essentiële oliën

De kapok vezel is een zeer zachte, fijne en vooral breekbare vezel. Door zijn uiterlijk worden deze vezels veelal verward met hamsterwatten, maar dat is geheel onterecht. Qua uiterlijk lijken beide producten wellicht op elkaar, maar qua textuur, samenstelling en materiaal zijn het totaal andere producten die geen enkele eigenschap met elkaar gemeen hebben.

Kapok houdt het nestje droog

De kapok vezel is een water afstotende vezel die vocht buiten het nestje houdt. Op die manier is het nestje altijd lekker droog en zal de luchtvochtigheid niet snel te hoog zijn. Dit is erg prettig tijdens warme dagen. 

Lekker warm tijdens koude dagen

Kapok vezel is heerlijk warm. Als het om nestmateriaal is er geen enkel materiaal die deze kan evenaren als het gaat om warmte. Deze wordt heerlijk geïsoleerd en behoudt zijn temperatuur. De dieren ervaren dit als zeer aangenaam. Het is leuk om te weten dat kleine knaagdieren hun nest temperatuur zelf regelen. Als het te warm wordt dan verwijderen ze nestmateriaal uit het nest om zo te temperatuur te verlagen.

Gebruiksaanwijzing Kapok

Zelf aanbieden aan de dieren
De schil van de kapok is vrij hard en moet om die reden open gemaakt voor de dieren. In één kapok vrucht zit heel veel nestmateriaal. Dit lijkt op het eerste oog niet zo als de kapok wordt opengemaakt. De vezels zijn namelijk zeer compact om de zaden geperst. Hierdoor lijkt het vrij weinig, maar zodra de vezels eruit worden gehaald en hun volume aannemen dan is het erg veel! 

De dieren het werk laten doen
Het is ook mogelijk de helft van de kapok in schil aan de dieren aan te bieden. Ze zullen er graag mee aan de slag gaan en gretig de vezels uit de kapok halen om deze vervolgens in hun nestje aan te brengen. De zaadjes worden ondertussen opgegeten en meegenomen naar het nest.

Zaden in de kapok eten
De zaden die zich in de kapok bevinden zijn veilig om te eten voor de dieren. Deze kleine zaadjes zitten in hun eigen bescherm schilletje, welke op een professionele manier door de dieren wordt opengemaakt zodat de inhoud kan worden opgesmikkeld. Kleine knaagdieren zijn voornamelijk zaadeters waardoor deze zaadjes heel erg in de smaak vallen. 

kleine knaagdierenKapok is eigenlijk alleen geschikt voor kleine knaagdieren die nestjes maken zoals Muizen, Dwerghamsters, Hamsters en Gerbils. De zaadjes die in kapok te vinden zijn worden ook graag door de dieren gegeten. Voor de grotere knaagdieren heeft kapok eigenlijk geen functie.

Specificaties
Inhoud: 2 stuks
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: -
Naturals Kapok 2 stuks Geel
Reviews
9.5 / 10
(15)
10 / 10
Paula Roza 08 Januari 2021

Hamsters zijn er gek op. Slepen al het katoen naar hun huisjes en eten de zaadjes op. Goede prijs en ideaal dat het per 2 gaat

10 / 10
twan 13 September 2020

Leuke activiteit voor de hamster. De zaden vindt hij erg lekker en het is zeer geschikt om nestjes van te maken.

10 / 10
Mariëlle 01 September 2020

Mijn hamsters vinden dit geweldig. Het is diervriendelijk en in de wintermaanden zijn zie hier lekker mee in de weer. Ook fijn dat er twee stuks in 1 verpakking zitten!

10 / 10
Rianne 01 November 2019

Super spul! De hamsters maken er graag gebruik van en is nog natuurlijk ook. Zeker aan te raden.

6 / 10
WdL 19 Oktober 2019

We hadden een aantal pakjes besteld. Het ene pakje was prima en daar heeft de hamster lekker mee gespeeld en zijn nest mee gevuld. Het andere pakje zaten twee verrotte vruchten in. Aan de buitenkant van de schillen zaten donkere gaatjes en de binnenkanten waren bruin-zwart.

10 / 10
Tibbe 08 Augustus 2019

Voor de gerbils bij mij thuis hoef ik geen begin te maken! En het spul wat erin zit is echt heel zacht . Wil je toch iets anders kopen vanwege de prijs? Koop GEEN hamsterwatten

10 / 10
Sander 01 April 2019

Super katoen, dwerg hamsters zijn er helemaal gek op!

10 / 10
Wendy 09 November 2018

Mijn hamster vindt dit spul helemaal fantastisch!

10 / 10
Sander 01 November 2018

Hamsters vinden dit helemaal te gek!

10 / 10
Brigit 01 Oktober 2018

Onze goudhamsters vinden het geweldig om er een nest van te bouwen!

10 / 10
Irma 02 September 2018

Lekker zacht nestmateriaal voor mijn hamsters.
Voldoet aan mijn verwachting al heb ik wel zelf het kapok er uitgehaald.
De verpakking is vrij hard en ruw

6 / 10
elsjedevisser 05 Augustus 2018

Wat een geweldig mooi natuurlijk product. Ik had er in mn enthousiasme ook n aantal gekocht. Maar mn hamstertje was bij haar fokster en de dierenwinkel waar ik haar gekocht heb..gewend om n nestje te maken van versnipperd papier...dus ze raakt het niet aan. Maar als de winter er straks aankomt dan ga ik het nog ns proberen want het lijkt me heerlijk warm..te warm voor nu ..in deze bloedhete zomer..maar voor de winter lijkt t me heerlijk voor haar vooral omdat het swinters wel n beetje fris is op de kamer waar haar hok staat.

10 / 10
Mirjam 01 Augustus 2018

Mooi product. Hamster vindt het erg leuk! :)

10 / 10
sandra Haaring 29 November 2017

onze 2 dwerghamsters zijn er helemaal blij mee! ze slepen het mee om een lekker nestje mee te maken.

10 / 10
Manon H. 04 November 2017

Verrassend hoeveel er in zit. Mijn hamster sleept het de hele kooi door en heeft nu meerdere plekjes gemaakt waar ze lekker zacht kan liggen. Aanrader!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »