Hempflax Mini Hemp Soft Hennep Mat 20 x 40 cm
Mini Hemp Soft Hennep Mat 20 x 40 cm €2,99 €3,99

Mini Hemp Soft Hennep Mat 20 x 40 cm

€3,99 €2,99
Op voorraad
 • Gratis verzending binnen Nederland vanaf €35,-
 • Gratis verzending naar België vanaf €45,-
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Veilig en achteraf betalen
 • Op werkdagen voor 16 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Informatie

Mini Hemp Soft Hennep Mat 20 x 40 cm voor knaagdieren!

Deze zachte ligstromatten voor kleine huisdieren zijn gemaakt van tot vierkantjes gecomprimeerde hennepvezels. Volledig natuurlijk dus! De matten zijn zeer hygiënisch en stofvrij en ze beschermen kleinere huisdieren tegen kou en tocht. Bovendien stimuleren ze de dieren tot natuurlijk nestelgedrag en spelplezier en gaan ze kooiknagen uit verveling tegen. Voor blije en gezonde huisdieren!

Mini-Hemp Soft Matras bestaat uit onbehandelde hennepvezels. Daardoor is het product hygiënisch en uitermate geschikt voor het bouwen van een nest, of als bodembedekking voor dierverblijven. Huisdieren kunnen hun eigen nestmateriaal uit het matras halen en zo zelf een nestje bouwen: een activiteit waar ze heel blij van worden. Voor huisdiereigenaren biedt de Mini-Hemp Soft Matras ook veel voordelen: hij absorbeert geurtjes en vocht, is 100% composteerbaar, houdt het verblijf én dierentanden schoon en is vrij van ongedierte.

 • absorbeert geurtjes
 • absorbeert vocht
 • volledig composteerbaar
 • ook voor de kattenbak
 • houdt het dierenverblijf schoon
 • vrij van ongedierte
 • reinigt de tanden
 • activity toy
 • nestmateriaal

 

HENNEP MAT GEBRUIKEN ALS BODEMBEDEKKING

De hennep mat is ideaal als bodembedekking voor bijna alle knaagdieren. Voor knaagdieren die houden van graven zoals Hamsters, kan de hennep mat als bescherming van de onderbak worden geplaatst. Voor grotere knaagdieren zoals Ratten, Chinchilla's en Konijnen kan de mat eenvoudig op maat geknipt worden en op de bodem gelegd worden. De dieren kunnen hierdoor ook vrij eenvoudig zindelijk gemaakt worden. Plaats een toilet in de hoek en gooi alle keuteltjes in het toilet, na een poosje zullen de dieren zelf naar het toilet gaan om daar hun behoefte te doen in plaats van op de mat. De mat gaat vrij lang mee en houd urine en luchtjes goed vast. Zodra de mat verzadigd is en gaat ruiken dient deze vervangen te worden voor een nieuwe.

HENNEP MAT GEBRUIKEN ALS NESTMATERIAAL

De hennep mat is ook heel geschikt als nestmateriaal. Vooral hamsters kunnen hier erg leuk mee aan de slag gaan. Knip een stukje van de hennep mat af en leg deze in het verblijf. De hamsters zullen het snel meenemen naar hun nestje en helemaal verpluizen totdat er een nestje ontstaat. Erg leuk om te zien en ook nog eens extra bezigheid voor de dieren!

Specificaties
Materiaal: Hennep
Afmetingen: 20 x 40 cm
Diameter: 10 mm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Hempflax Mini Hemp Soft Hennep Mat 20 x 40 cm
Reviews
9 / 10
(4)
10 / 10
Marike 05 April 2019

Persoonlijk vind ik 'm niet zo interessant. Maar mijn gerbil? Geweldig! Zacht, makkelijk uit elkaar te halen en goed nest materiaal.

8 / 10
JMJ 01 April 2019

Handig om op houten plateaus te leggen. Mijn hamsters spelen er mee.

10 / 10
Heidi 01 Februari 2019

Prima voor boven op men hamsters hun doolhof huis. Super

8 / 10
Jimmy 04 September 2018

Goede maat, mooi spul. Heb het huisje op het matje gelegd en ze liggen er wel lekker op geloof ik. Alleen voedsel blijft wel erg in het hennep kleven.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »