Hempflax Mini Hemp Soft Hennep Mat 50 x 120 cm
Mini Hemp Soft Hennep Mat 50 x 120 cm €9,95 €12,99

Mini Hemp Soft Hennep Mat 50 x 120 cm

€12,99 €9,95
Op voorraad
 • Gratis verzending binnen Nederland vanaf €35,-
 • Gratis verzending naar België vanaf €45,-
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Veilig en achteraf betalen
 • Op werkdagen voor 16 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Informatie

Mini Hemp Soft Hennep Mat 20 x 40 cm voor knaagdieren!

Deze zachte ligstromatten voor kleine huisdieren zijn gemaakt van tot vierkantjes gecomprimeerde hennepvezels. Volledig natuurlijk dus! De matten zijn zeer hygiënisch en stofvrij en ze beschermen kleinere huisdieren tegen kou en tocht. Bovendien stimuleren ze de dieren tot natuurlijk nestelgedrag en spelplezier en gaan ze kooiknagen uit verveling tegen. Voor blije en gezonde huisdieren!

Mini-Hemp Soft Matras bestaat uit onbehandelde hennepvezels. Daardoor is het product hygiënisch en uitermate geschikt voor het bouwen van een nest, of als bodembedekking voor dierverblijven. Huisdieren kunnen hun eigen nestmateriaal uit het matras halen en zo zelf een nestje bouwen: een activiteit waar ze heel blij van worden. Voor huisdiereigenaren biedt de Mini-Hemp Soft Matras ook veel voordelen: hij absorbeert geurtjes en vocht, is 100% composteerbaar, houdt het verblijf én dierentanden schoon en is vrij van ongedierte.

 • absorbeert geurtjes
 • absorbeert vocht
 • volledig composteerbaar
 • ook voor de kattenbak
 • houdt het dierenverblijf schoon
 • vrij van ongedierte
 • reinigt de tanden
 • activity toy
 • nestmateriaal


HENNEP MAT GEBRUIKEN ALS BODEMBEDEKKING

De hennep mat is ideaal als bodembedekking voor bijna alle knaagdieren. Voor knaagdieren die houden van graven zoals Hamsters, kan de hennep mat als bescherming van de onderbak worden geplaatst. Voor grotere knaagdieren zoals Ratten, Chinchilla's en Konijnen kan de mat eenvoudig op maat geknipt worden en op de bodem gelegd worden. De dieren kunnen hierdoor ook vrij eenvoudig zindelijk gemaakt worden. Plaats een toilet in de hoek en gooi alle keuteltjes in het toilet, na een poosje zullen de dieren zelf naar het toilet gaan om daar hun behoefte te doen in plaats van op de mat. De mat gaat vrij lang mee en houd urine en luchtjes goed vast. Zodra de mat verzadigd is en gaat ruiken dient deze vervangen te worden voor een nieuwe.

HENNEP MAT GEBRUIKEN ALS NESTMATERIAAL

De hennep mat is ook heel geschikt als nestmateriaal. Vooral hamsters kunnen hier erg leuk mee aan de slag gaan. Knip een stukje van de hennep mat af en leg deze in het verblijf. De hamsters zullen het snel meenemen naar hun nestje en helemaal verpluizen totdat er een nestje ontstaat. Erg leuk om te zien en ook nog eens extra bezigheid voor de dieren!

Specificaties
Materiaal: Hennep
Afmetingen: 50 x 120 cm
Diameter: 10 mm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Hempflax Mini Hemp Soft Hennep Mat 50 x 120 cm
Reviews
10 / 10
(4)
10 / 10
Anne Holterman 29 December 2018

Gebruik het voor mijn ratjes, omdat de kooi een tralie bodem heeft. En ik doe er altijd een laagje grove kokos overheen en doe hier anderhalve maand mee met 2 vrouwelijke ratjes! Het ruikt lekker en de ratjes kunnen hier ook stukjes afhalen om hier een nestje van te bouwen!

10 / 10
elsjedevisser 27 Augustus 2018

De mat inmiddels in gebruikt. Ruikt superlekker. Het leuke is dat de mat op n gegeven moment n beetje wollig wordt. Er komen plukjes los die weer als nestmateriaal gebruikt kunnen worden.

10 / 10
elsjedevisser 27 Augustus 2018

De mat inmiddels in gebruikt. Ruikt superlekker. Het leuke is dat de mat op n gegeven moment n beetje wollig wordt. Er komen plukjes los die weer als nestmateriaal gebruikt kunnen worden.

10 / 10
elsjedevisser 05 Augustus 2018

Dit ga ik zeker bestellen...precies waar ik naar op zoek was. Ik heb n houten hok en bij de naden loopt er wel ns wat zand en dergelijke uit. Dit ga ik op de bodem leggen..lekker royaal zodat t een beetje omhoog tegen de wanden ligt dan is dat probleem eindelijk opgelost.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »