Trixie Kurktunnel S
Kurktunnel S €4,99 €5,99

Kurktunnel S

€5,99 €4,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
  • Klantenservice van 10:00 tot 17:00
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

Trixie Kurktunnel S voor kleine knaagdieren!

Kurktunnels van Trixie zijn natuurlijk en uniek. Elke kurktunnel heeft zijn eigen vorm en dat maakt ze zo mooi om te gebruiken voor bij het hamsterscapen bijvoorbeeld. De kurktunnel stimuleert natuurlijk gedrag bij kleine knaagdieren, omdat het een tunnelvorm heeft. Kleine knaagdieren zoals Muizen en Dwerghamsters leven in het wild ook in tunnels en holletjes, daarom voelen ze zich helemaal thuis rondom een kurktunnel!

Gemaakt van 100% natuurlijk, onbehandelde kurkschors
Hoge kwaliteit kurk (gemaakt van een stuk kurkschors van de kurkeik)
Stimuleert natuurlijk gedrag
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

Kurktunnels bieden niet alleen een verstopplekje, maar geven de dieren ook de mogelijkheid om een beetje te klimmen. Voor muisjes is een kurktunnel absoluut geen uitdaging, omdat muisjes geweldige klimmers zijn, maar voor dwerghamsters is dat al een ander verhaal. Dwerghamsters zijn van nature slechte klimmers, maar wat zullen ze trots op zichzelf zijn als ze een kurktunnel trotseren!

Gebruik meerdere tunnels om dromerige landschappen te creëren waar de dieren in kunnen klimmen, verstoppen en spelen.

Worden de nagels verzorgd door de kurktunnel?

Dankzij de grillige vormen van de kurktunnel, worden inderdaad de nageltjes voorzichtig verzorgt als de dieren er overheen klauteren. De kurktunnel heeft echter geen slijtende eigenschappen, het is meer een kleine pedicure.

Hoe kan ik de kurktunnel uitdagend opstellen?

Wij zijn van mening dat de kurktunnel ook gebruikt kan worden als een vorm van uitdaging voor de dieren. Dankzij de grillige vorm van de schors, kunnen in ieder geval muisjes er prima grip op krijgen. Plaats de tunnel voor muisjes bijvoorbeeld een beetje schuin omhoog naar een hogere verdieping of gebruik de tunnel als een vorm van brug van het ene deel naar het andere. Doe dit echter niet bij dwerghamsters, omdat dwerghamsters niet goed kunnen klimmen en geen diepte zien. Voor dwerghamsters kan de tunnel bijvoorbeeld ingegraven worden in de bodembedekking, zodat de dieren een tunnel hebben. 

Kun je snacks verstoppen in de schors van de kurktunnel? 

Ja! Wij hebben uitgevonden dat de kurktunnel geweldig leuk gebruik kan worden als snack-verstop-plek. Plaats eenvoudig iets lekkers tussen de grillige kieren van de schors en laat de dieren ernaar zoeken en vervolgens proberen erbij te komen. Wat een geweldige bezigheid! Net als in het wild!

Is de kurktunnel groot genoeg om doorheen te lopen?

De binnen diameter van deze kurktunnels ligt tussen de 3 en 5 cm. Voor hele kleine knaagdieren zoals dwergmuisjes en/of jonge muisjes en dwerghamsters kan dit genoeg zijn om doorheen te lopen, maar voor de meeste kleine knaagdieren zal deze tunnel te klein zijn om doorheen te lopen en kunnen de dieren deze kleine S tunnel het beste gebruiken om overheen te lopen. 

kurk tunnel knaagdieren en hamsterscaping

De schors is niet in de fabriek gemaakt, maar is afkomstig van de kurkboom. De schors wordt verwijderd van de boom met al zijn natuurlijke elementen in takt, zoals mos, natuurlijke schimmels, worteltjes, takjes, blaadjes etc. Deze natuurlijke elementen kunt u eenvoudig van de schors afborstelen.

Specificaties
Materiaal: Kurk
Afmetingen (ca): tot c.a. 40 cm
Diameter (ca): c.a. ø 3 - 5 cm
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil | Decoratie
Bijzonderheden: Omdat het een natuurproduct is kunnen afmetingen afwijken, de diameter is niet altijd geschikt om doorheen te lopen en kunnen delen anders zijn dan op de afbeelding te zien is.
Trixie Kurktunnel S
Reviews
6 / 10
harrythehamster___ 16 Augustus 2020

Het ziet er prachtig uit en ook een mooie maat qua lengte, maar bij mij was de binnenkant helemaal dicht dus mijn hamster kan er niet doorheen wat ik heel jammer vind, ik heb geprobeerd de binnenkant open te maken wat heel lastig ging. maar het lukte me niet om de binnenkant helemaal open te krijgen, nu maar hopen of mijn hamster het weg kan knagen..

10 / 10
Anouschka 08 Mei 2020

Geweldig! Mijn muisjes zitten er altijd in, ook hebben ze gaten geknaagd zodat ze op meedere plekken er in en uit kunnen en dit ziet er dan nog leuker uit vind ik.

10 / 10
Marije 06 Maart 2019

Ik twijfelde eerst nog om een grote maat te nemen voor mijn rusje, maar ik ben blij dat ik dit niet gedaan heb want hij is groter dan verwacht. erg fijn materiaal en genoeg grip voor het beestje

6 / 10
Samantha 01 Oktober 2018

Groter dan dat ik had verwacht. Met name de diameter

10 / 10
Mariska 02 April 2018

Mooi maatje voor dwerghamsters of muizen! De muizen hier vinden het erg leuk.

8 / 10
Marion 01 April 2018

Mooi vormgegeven. Ziet er heel natuurlijk uit. Voor de zekerheid gebruik ik hem niet voor mijn rusje maar voor mijn een van mijn roborovski hamsters. Ik heb me verkeken op de openingen. Als het goed bevalt bestel ik er zeker nog een. Lekker snelle levering bij jullie trouwens.

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »