Bunny Nature KonijnenDroom Winter Outdoor 1,5 kg
KonijnenDroom Winter Outdoor 1,5 kg €12,99

KonijnenDroom Winter Outdoor 1,5 kg

€12,99
Nu 1 artikelen nog op voorraad
 • Zaterdag besteld, maandag in huis!
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Veilig en achteraf betalen
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Bunny Nature KonijnenDroom Winter Outdoor 1,5 kg

Bunny Nature KonijnenDroom Winter Outdoor is compleet voer voor konijnen die 's winters buiten worden gehouden. Versterking van het immuunsysteem dankzij extra vitaminen & eiwitten, Ondersteuning van de luchtwegen met behulp van Anijszaad, Smalle weegbree & Kamillebloesems. Met toevoeging van Lijnzaad & zink voor een volle en dichte wintervacht.

 • Versterking van het immuunsysteem
  Een plus aan vitaminen & einwitten
 • Ondersteuning van de luchtwegen
  Anijszaad, Smalle weegbree & Camillebloesems
 • Dichte vacht
  Lijnzaad & zink


Sommige konijnen en cavia's blijven ook bij nat weer buiten in de frisse lucht, terwijl anderen terug naar binnen gaan. In beide gevallen beginnen de dieren zich op het koude seizoen voor te bereiden. En wij kunnen ze daarbij helpen!

Enkel gezonde en volwassen dieren zijn geschikt om buiten te leven. Senioren (konijnen vanaf 6 jaar, cavia's vanaf 5 jaar) alsook zieke, zwakke, zwangere en jonge dieren hebben een zwakker immuunsysteem. Zij blijven beter binnen.

Als konijnen tijdens de koude periode van het jaar van de tuin naar binnen verhuizen, raden wij aan om dit al vroeg te doen (best in het begin van de herfst). Anders beginnen ze hun zomervacht al af te werpen om hun wintervacht te ontwikkelen. Binnenshuis is deze verharing niet nodig en zouden ze het te warm krijgen.

Rex-konijnen en langharige rassen zijn niet geschikt om buiten te leven wegens hun vacht.

 • Gebalanceerde Long-Life-receptuur
  Alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd
 • 3-Vezel-Mix
  3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora
 • Optimale verhouding ruwvezel-zetmeel
  Beschermt tegen vervetting

 

Een verharing kan voor een konijn zeer stressvol zijn. Hij moet zijn vacht vaak schoonmaken om zijn oude vacht kwijt te geraken. Daardoor kan het soms gebeuren dat het konijn zijn vacht inslikt. Dat kan leiden tot haarballen en zo ook tot spijsverteringsproblemen.

Ook bij konijnen die binnen leven kan verharing natuurlijk niet helemaal worden vermeden. Hun biologische klok vertelt hen wanneer het tijd is om te verharen. Een goede vachtverzorging en de juiste voeding zijn in deze periode zeer belangrijk.

Voor de vachtverzorging is er in de dierenwinkel een groot aanbod van kammen en borstels beschikbaar. Het is belangrijk dat deze zacht zijn en geen verwondingen bij het dier kunnen veroorzaken. Tijdens het kammen neem je het dier best op met een hand onder de borst en het bekken en zet je het op jouw schoot. Vooral bij langharige konijnen moet je zeker de vacht verzorgen tijdens de verharingsperiode om klitten te vermijden. Bij deze rassen raden we zelfs aan om ze dagelijks te borstelen en te kammen.

Om de verharing te ondersteunen en de gewenning aan de weersverandering te bevorderen, raden wij aan om bunny proFIT balance te voeren

in aanvulling op het basis voer (zowel voor dieren die binnen als buiten leven).

bunny proFIT balance bevat biergist dat op zijn beurt vitamine B1, B2 en B6 bevat. Samen met vitamine A en zink wordt daardoor het metabolisme van de huid ondersteund en wordt de verharing gestimuleerd.

proFIT balance is beschikbaar voor alle foli-/herbivoren (planteneters) en ook voor granivoren (graaneters). Aangezien niet enkel konijnen verharen, raden wij ook voor alle andere kleine zoogdieren aan om ze met proFIT te ondersteunen.

Op hun menu mag ook hoogwaardig hooi, zoals ons bunny Vers Gras Hooi of het bunny hooi van natuurbeschermde weiden, niet ontbreken. Dat is vooral belangrijk voor de spijsvertering.

Bunny Nature KonijnenDroom Winter Outdoor ondersteund buiten konijnen in alle opzichten!

Specificaties
Inhoud: 1,5 kg
Samenstelling: Aanplant van blijvend grasland (doddegras, zwenkgras, grote vossenstaart, engels raaigras, roodzwenkgras, veldbeemdgras, kropaar, honinggras, eenjarig beemdgras, wit struisgras, reukgras, kweek, smeel, rietgras, witte klaver, rode klaver, paardebloemb
Analyse: Vit. A 11.000 IE ∙ Vit. D3 770 IE ∙ Vit. E / alle rac-alpha-tocoferylacetaat 66 mg ∙ Koper als koper(II)-sulfaat, pentahydraat 6,6 mg ∙ Jodium als calciumjodaat, hexahydraat 1 mg ∙ IJzer als ijzer(II)sulfaat, monohydraat 55 mg ∙ Zink als zinkoxide 66 mg,
Geschikt voor: Knaagdieren, Konijn
Bunny Nature KonijnenDroom Winter Outdoor 1,5 kg
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe Facebook Instagram
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »