Diabetes bij knaagdieren

Bij onze kleine knaagdier vrienden is het een terugkomend probleem "diabetes". Met name Campbelli Dwerghamsters zijn er erg gevoelig voor, maar ook bij de Russische Dwerghamster, Chinese Dwerghamst
Lees meer

DIABETES BIJ KNAAGDIEREN

Bij onze kleine knaagdier vrienden is het een terugkomend probleem "diabetes". Met name Campbelli Dwerghamsters zijn er erg gevoelig voor, maar ook bij de Russische Dwerghamster, Chinese Dwerghamster, Muizen, Cavia's en Degoes zien we dat diabetes frequent voorkomt.

DE ONTWIKKELINGEN RONDOM DIABETES

Al jaren volgen wij de ontwikkelingen rondom deze problematiek. Het lijkt de laatste tijd te zijn toegenomen. Specialisten denken dat het te maken kan hebben met fok dichtheid en een te geringe genen diversiteit binnen Nederland. Belangrijke taak is hier dan ook voor de fokkers weggelegd. Daarnaast


KWALITEIT VAN KNAAGDIERVOEDING GEWAARBORGD

Wij zijn van mening dat knaagdier voeding altijd in samenwerking met een dierenarts tot stand moet komen, in een laboratorium onderzocht moet worden en onder de meest optimale condities verpakt moet worden. Gebeurd dit niet dan kan de kwaliteit van de voeding niet 100% gewaarborgd worden. Vitamines zijn vluchtig of UV gevoelig. Een verpakking dient dan ook nooit transparant te zijn. Daarnaast moet een verpakking onder speciale condities verpakt worden anders kunnen essentiële voedingsstoffen verloren gaan. De weg die een natuurlijk bestanddeel aflegt moet ook zo kort mogelijk zijn om een absolute versheid te garanderen.

diabetes bij knaagdieren, muis, dwerghamster, muis, gerbil, degoe

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »