JR Farm Knaaghout Brandnetel Oogst
Knaaghout Brandnetel Oogst €3,99 €4,99

Knaaghout Brandnetel Oogst

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

JR Farm Brandnetel Oogst voor Knaagdieren & Konijnen!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe JR Farm Brandnetel (urtica dioca) is één van de bekendste wilde planten. De brandnetel behoort dan ook tot de natuurlijke voeding van veel knaagdieren. In het wild gebruiken de dieren de medicinale eigenschappen van de brandnetel in hun voordeel.

Puur Natuur Rechtstreeks van de boer!
Rijk aan vezels en werkt reinigend
Ondersteunt de spijsvertering en de darmflora
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!
x Niet gebruiken bij drachtige en zogende dieren

Brandnetel helpt bij huidproblemen en gaat een vette huid en vacht tegen. Dat komt met name door een hoog gehalte aan foliumzuur of B11, B2(riboflavine), B5(pantthatheenzuur), calcium, zink, silicium en zwavel. De brandnetel is een zeer rijke plant hierdoor kan deze ook goed gebruikt worden om aan te sterken bij anemie of bloedarmoede, mineraaltekorten, zwakte of ouderdomszwakte. De brandnetel werkt Het werkt remineraliserend omdat het ijzer, silicium, calcium, kalium, natrium, koper, magnesium, zink, zwavel, mangaan, chroom en nitraten bevat. Daarnaast helpt het urinezuur uit het lichaam te verwijderen en is daardoor een geneesmiddel tegen jicht, artrose en artritis.

Brandnetel is een van de bekendere kruiden omdat het zo breed toepasbaar is. Brandnetelbladen ondersteunen de vochthuishouding en stimuleren de stofwisseling.

De brandnetel oogst kan gebruikt worden als natuurlijke (knaag) snack, maar is ook nog eens leuk voor in een natuurlijk knaagdier verblijf! Voor de grotere knaagdieren kunnen de brandnetel takken in het verblijf gelegd worden als knaag en knabbel materiaal, maar in het kleine knaagdier verblijf kunnen de takjes ook als decoratie dienen. Vooral erg leuk bij het hamsterscapen!

De oogst is 100% natuurlijk, onbehandeld en komt rechtstreeks van de boer. Om die reden kan er nog biodiversiteit in voorkomen.

Prikken de Brandnetel bladeren?

Nee, absoluut niet. De bladeren zijn gedroogd en hebben hun beschermende functie verloren.

Is de Brandnetel Oogst geschikt voor Hamsterscaping?

Jazeker! Het is erg leuk om te gebruiken voor bij het Hamsterscapen, niet alleen als natuurlijke decoratie, maar ook als gezonde en natuurlijk knaagmateriaal om de tanden van de dieren te slijten. Het is eigenlijk een zeer natuurlijk benadering van hoe de dieren in het wild ook hun tanden slijten, dit doet ze door op verschillende soorten takken te knagen, dus in die zin spreekt de Brandnetel oogst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen aan!

Vinden alle Knaagdieren en Konijnen de Brandnetel Oogst lekker?

Ja hoor zeker! De Brandnetel Oogst valt onder de oogst met kruiden, dat is weer anders dan oogst met zaden of oogst met bladeren. De oogst met kruiden is als voeding het beste geschikt voor de herbivore (plant etende) knaagdieren (cavia, chinchilla, degoe) en konijn. Deze dieren eten de blaadjes graag op als vezelbron en knabbelen vervolgens aan de takken met als extra functie de tandjes te slijten.

De granivore (zaad etende) knaagdieren, zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil en rat eten de bladeren minder snel, dit doen ze enkel als ze behoefte hebben aan extra vezels. De Brandnetel oogst zal voornamelijk gebruikt worden als extra vezelbron en als gezond knaagmateriaal bij deze dieren.

Is Knaaghout belangrijk voor knaagdieren?

Sommige knaagdieren knagen heel actief aan hout en andere helemaal niet. Het is enerzijds een kwestie van smaak, maar anderzijds een kwestie van behoefte. Als een knaagdier geen knaagbehoefte heeft omdat de tanden goed op lengte blijven door het voer, hooi of andere knabbels, dan zal hij minder aan hout gaan knagen. Het is wel goed om altijd natuurlijk knaagmateriaal aan te bieden zodat de dieren altijd kunnen knagen als ze knaagbehoefte hebben.

Knaaghout wordt door knaagdieren gebruikt om hun tanden te slijten. Omdat de tanden van knaagdieren altijd doorgroeien moeten deze regelmatig wat te knagen hebben zodat ze niet te lang worden en scheef gaan groeien.

Hoe lang gaat de Brandnetel Oogst mee?

Dat verschilt heel erg voor welk dier je het gebruikt en wat de knaagbehoefte is van de dieren. Hebben ze een grote knaagbehoefte en is het hard nodig dat de tanden geslepen worden dan zal de oogst snel opgeknabbeld worden, maar in de praktijk zien wij eigenlijk dat dieren er regelmatig aan knabbelen en dat de oogst meerdere verschoonbeurten mee gaat.

Heeft de oogst altijd zulke mooie groene blaadjes?

Helaas is dat niet altijd het geval. De oogst wordt gedroogd waardoor ook de blaadjes gedroogd zijn. Net als in de natuur laten de blaadjes snel los als ze droog zijn. Naast het droogproces heeft ook de natuur invloed op de vorm en rijkheid van dit natuurproduct en kan deze beduidend afwijken van de oogst op de getoonde foto.

Wat is de functie van Brandnetel Oogst?

In eerste instantie heeft de JR Farm Brandnetel oogst de functie van knaaghout om de tanden te slijten. De droge blaadjes die aan de takjes of in de verpakking meereizen zijn een extra vezelbron voor de dieren of kunnen gebruikt worden als groene decoratie voor bij het hamsterscapen. Tot slot kan de Brandnetel oogst als decoratie gebruikt worden bij hamsterscaping.

Hoe wordt de Brandnetel Oogst bij ons bewaard?

Het is leuk om te weten dat wij deze oogst rechtstreeks van de fabrikant ontvangen en daardoor een zeer goede versheid kunnen bieden. In ons magazijn wordt de oogst koel, droog en UV-vrij bewaard. Dit laatste is belangrijk om afbraak van voedingsstoffen door UV licht te voorkomen. Wij raden daarom aan om de oogst altijd donker, koel en droog te bewaren.

jr farm knaagdier snacks en voeding voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 40 gram
Samenstelling: Brandnetel
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Hamster, Gerbil, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Natuurproduct waardoor kleur hoeveelheid blad/bloem aanzienlijk kunnen afwijken van de getoonde afbeelding. Breekbaar waardoor takjes gebroken kunnen zijn. Gebundeld waardoor takjes verstrengeld kunnen zijn.
JR Farm Knaaghout Brandnetel Oogst
Reviews
10 / 10
Mandy 01 Juli 2020

Goed gedroogd. Precies zoals verwacht. Hamsters zijn er dol op

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »