JR Farm Knaaghout Beuken Oogst
Knaaghout Beuken Oogst €3,99 €4,99

Knaaghout Beuken Oogst

€4,99 €3,99
Op voorraad
  • GROOTSTE Knaagdierwinkel van Europa
  • ALLE producten 100% knaagdiervriendelijk!
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Vraag over dit product?

Vraag over dit product?

Heeft u een vraag over dit product? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Productomschrijving

JR Farm Knaaghout Beuken Oogst voor Knaagdieren & Konijnen!

knaagdier kruiden vriendelijk voor bijen en vlindersDe JR Farm Beuken Oogst (Fagus sylvatica) behoort tot de natuurlijke voeding van veel knaagdieren. Ze komen beuken in het wild overal tegen en knabbelen graag aan de schors, de takjes en de blaadjes van deze boom. Beuken bladeren bevatten flavonolglycosiden, looistoffen of tanninen en vitamine C. De blaadjes hebben dan ook een bevorderende werking op de spijsvertering en wekken de eetlust op. De schors wordt onder andere medicinaal ingezet bij darmparasieten, diarree en huidziekten.

De beuken oogst kan gebruikt worden als natuurlijke (knaag) snack, maar is ook nog eens leuk voor in een natuurlijk knaagdier verblijf! Voor de grotere knaagdieren kunnen de beuken takken in het verblijf gelegd worden als knaag en knabbel materiaal, maar in het kleine knaagdier verblijf kunnen de takjes ook als decoratie dienen. Vooral erg leuk bij het hamsterscapen!

De takken en blaadjes zijn een bron van vezels, maar helpen ook bij het slijten van de tandjes. Een voordeel aan natuurlijk knaagmateriaal is dat de dieren er alleen aan knagen als ze echt knaagbehoefte hebben of een behoefte aan vezels.

Puur Natuur Rechtstreeks van de boer!
Rijk aan vezels en vitamine C
Ondersteunt de spijsvertering en de darmflora
Ideaal voor Hamsterscaping & Gerbilscaping!

De oogst is 100% natuurlijk, onbehandeld en komt rechtstreeks van de boer. Om die reden kan er nog biodiversiteit in voorkomen. 

Is de Beuken Oogst geschikt voor Hamsterscaping?

Jazeker! Het is erg leuk om deze te gebruiken voor Hamsterscaping, niet alleen als natuurlijke decoratie, maar ook als gezonde en natuurlijk knaagmateriaal om de tanden van de dieren te slijten. Het is eigenlijk een zeer natuurlijk benadering van hoe de dieren in het wild ook hun tanden slijten, dit doet ze door op verschillende soorten takken te knagen, dus in die zin spreekt de Beuken oogst het natuurlijke gedrag van knaagdieren en konijnen aan!

Vinden alle Knaagdieren en Konijnen de Beuken Oogst lekker?

Ja hoor zeker! De Beuken Oogst valt onder de oogst met bladeren, dat is weer anders dan oogst met zaden of oogst met kruiden. De oogst met bladeren is als voeding het beste geschikt voor de herbivore (plant etende) knaagdieren (cavia, chinchilla, degoe) en konijn. Deze dieren eten de blaadjes graag op als vezelbron en knabbelen vervolgens aan de takken met als extra functie de tandjes te slijten.

De granivore (zaad etende) knaagdieren, zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil en rat eten de bladeren minder snel, dit doen ze enkel als ze behoefte hebben aan extra vezels. De Beuken oogst zal voornamelijk gebruikt worden als extra vezelbron en als gezond knaagmateriaal bij deze dieren.

Is Knaaghout belangrijk voor knaagdieren?

Sommige knaagdieren knagen heel actief aan hout en andere helemaal niet. Het is enerzijds een kwestie van smaak, maar anderzijds een kwestie van behoefte. Als een knaagdier geen knaagbehoefte heeft omdat de tanden goed op lengte blijven door het voer, hooi of andere knabbels, dan zal hij minder aan hout gaan knagen. Het is wel goed om altijd natuurlijk knaagmateriaal aan te bieden zodat de dieren altijd kunnen knagen als ze knaagbehoefte hebben.

Knaaghout wordt door knaagdieren gebruikt om hun tanden te slijten. Omdat de tanden van knaagdieren altijd doorgroeien moeten deze regelmatig wat te knagen hebben zodat ze niet te lang worden en scheef gaan groeien.

Hoe lang gaat de Beuken Oogst mee?

Dat verschilt heel erg voor welk dier je het gebruikt en wat de knaagbehoefte is van de dieren. Hebben ze een grote knaagbehoefte en is het hard nodig dat de tanden geslepen worden dan zal de oogst snel opgeknabbeld worden, maar in de praktijk zien wij eigenlijk dat dieren er regelmatig aan knabbelen en dat de oogst meerdere verschoonbeurten mee gaat.

Heeft de oogst altijd zulke mooie groene blaadjes?

Helaas is dat niet altijd het geval. De oogst wordt gedroogd waardoor ook de blaadjes gedroogd zijn. Net als in de natuur laten de blaadjes snel los als ze droog zijn. Naast het droogproces heeft ook de natuur invloed op de vorm en rijkheid van dit natuurproduct en kan deze beduidend afwijken van de oogst op de getoonde foto.

Wat is de functie van Beuken Oogst?

In eerste instantie heeft de JR Farm Beuken oogst de functie van knaaghout om de tanden te slijten. De droge blaadjes die aan de takjes of in de verpakking meereizen zijn een extra vezelbron voor de dieren of kunnen gebruikt worden als groene decoratie voor bij het hamsterscapen. Tot slot kan de Beuken oogst als decoratie gebruikt worden bij hamsterscaping.

Hoe wordt de Beuken Oogst bij ons bewaard?

Het is leuk om te weten dat wij deze oogst rechtstreeks van de fabrikant ontvangen en daardoor een zeer goede versheid kunnen bieden. In ons magazijn wordt de oogst koel, droog en UV-vrij bewaard. Dit laatste is belangrijk om afbraak van voedingsstoffen door UV licht te voorkomen. Wij raden daarom aan om de oogst altijd donker, koel en droog te bewaren.

jr farm knaagdier snacks en voeding voor knaagdieren en konijnen

Specificaties
Inhoud (ca): 40 gram
Samenstelling: Beuken oogst
Analyse: -
Bevordert Foerageren: Ja, door rond te strooien
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil, Rat, Cavia, Konijn, Chinchilla, Degoe
Bijzonderheden: Natuurproduct waardoor kleur hoeveelheid blad/bloem aanzienlijk kunnen afwijken van de getoonde afbeelding. Breekbaar waardoor takjes gebroken kunnen zijn. Gebundeld waardoor takjes verstrengeld kunnen zijn.
JR Farm Knaaghout Beuken Oogst
Reviews
6 / 10
Corrianne 30 Maart 2022

Er zaten bijna geen blaadjes meer aan de takjes.

4 / 10
Yo Lien Van Audenhove 25 Maart 2022

Alle blaadjes waren verkruimeld en er zat geen enkel blaadje nog op de steeltjes, jammer want dit was de reden dat ik deze bestelde.

8 / 10
Isolde 21 Augustus 2019

Je krijgt erg veel en het staat mooi in de kooi. Ook knabbelt de hamster er soms aan. Ik vind alleen wel dat de blaadjes bij mij veel bruiner zijn dan op het plaatje.

8 / 10
Kiki 03 Februari 2019

Het staat super leuk in een hamsterkooi en mijn hamster vindt het geweldig, ze knabbelt eraan en soms neemt ze blaadjes mee in haar nestje.

10 / 10
bente 01 December 2018

Super! De hamsters knagen eraan, lopen ertussendoor en spelen ermee

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »