Forest Hamstermolen 30 cm
Forest Hamstermolen 30 cm €19,95 €22,95

Forest Hamstermolen 30 cm

€22,95 €19,95
Op voorraad
  • Zaterdag besteld, maandag in huis!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Veilig en achteraf betalen
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Forest Hamstermolen 30 cm

Dit schitterende houten looprad uit de forest collectie is gemaakt van onbehandeld natuurhout. Deze Hamstermolen heeft een zeer prettige natuurlijke uitstraling dankzij het hout. Het looprad staat op een stevige standaard zodat het niet om kan vallen en u het overal in het knaagdierverblijf kunt plaatsen.

Houten loopradjes draaien in het algemeen zwaarder dan kunststof loopradjes. Dieren die een kunststof looprad gewend zijn moeten soms wennen aan een houten looprad omdat ze meer moeite moeten doen om deze rond te krijgen. Het ene hamstertje heeft hier meer doorzettingsvermogen voor dan de andere, wij kunnen om die reden niet garanderen dat alle hamstertjes dit loopradje rond kunnen krijgen.

Het loopvlak van deze loopradjes bestaat uit losse houtjes die aan elkaar gelijmd zijn. Er zitten dus spleetjes tussen de houtjes. Ook bevatten de houtjes van nature oogjes zoals deze voorkomen in hout. Het looprad is ruw afgewerkt.

Pluspunten Forest Hamstermolen 30 cm

Gemaakt van onbehandeld natuurhout
Het looprad draait stil en soepel dankzij de kogellager
Staat stevig en stabiel dankzij de brede voet
De nageltjes van de knaagdieren slijten beter in een houten loopradje

Minpunten Forest Hamstermolen 30 cm

Houten loopradjes zijn minder makkelijk schoon te maken dan kunststof of aluminium loopradjes. Hier kan bijvoorbeeld een speciale Urine Spray voor gebruikt worden
Draaien zwaar, sommige hamsters krijgen het looprad niet voorruit hierdoor
 Hout is een natuurproduct dat werkt. Het looprad is niet uitgebalanceerd en heeft een ruwe afwerking (niet glad geschuurd).

loopradjes voor knaagdieren zoals muis, dwerghamster, hamster, gerbil, rat, chinchilla, degoe

Hamsterscaping tip

Heb je een oud houten looprad? Niet weggooien! We laten je graag zien wat je er nog mee kunt doen ;) In een eerdere blog lieten we al zien hoe je er een reuzenrad met snacks van maakt. Nu laten we je zien dat je er ook een geweldige zandbak van kunt maken.

ZANDBAK MAKEN VAN EEN HOUTEN LOOPRAD

Houten loopradjes zijn niet alleen leuk om in te rennen, maar ook ideaal om lekker in te badderen. Eenmaal omgetoverd tot een heerlijke zandbak zijn de loopradjes nog heel lang te gebruiken.

EVEN SLOPEN EN KLAAR IS KEES!

Het maken van een zandbak van je oude looprad is eigenlijk vrij eenvoudig. De kunst is om de houten voet aan de achterzijde te slopen. Dus het ronde loopdeel moet van de standaard afgetrokken worden. Het is wel belangrijk dat er geen gaten of scheuren in het looprad komen anders loopt het zand eruit.

DE JUISTE MAAT HEB JE AL!

ls het goed is heb je de juiste maat al. Het looprad waar je knager in kan lopen, daar kan hij ook in badderen. In de regel zullen de maten als volgt zijn:

  • vanaf 20 cm voor Muis, Dwerghamster
  • vanaf 25 cm voor Hamster, Gerbil
  • vanaf 30 cm voor Hamsters en Ratten

forest looprad hamsterscaping zandbak

BewarenBewaren

Bewaren

Specificaties
Diameter: ø 30 cm
Afmetingen: -
Materiaal: Hout
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster, Gerbil
Bijzonderheden: De producten zijn gemaakt uit naaldhoutsoorten zonder harskanalen. De door ons gebruikte houtsoorten produceren geen hars en worden langdurig gedroogd. De lijm die wij gebruiken is eveneens niet giftig voor dieren en bestaat uit een mengsel cellulose.
Forest Hamstermolen 30 cm
Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »