Ferplast FPI 4662 Drinky Drinkfles 300 ml
FPI 4662 Drinky Drinkfles 300 ml €4,95 €5,95

FPI 4662 Drinky Drinkfles 300 ml

€5,95 €4,95
Nu 1 artikelen nog op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Ferplast FPI 4662 Drinky Cavia Drinkfles 300 ml

De Ferplast Drinky Cavia Drinkfles staat voor gemak en kwaliteit. Het heeft een professioneel roestvrij stalen ventiel, dat een uitstekende afsluiting garandeert. Uitgerust met een kunststof schroef om aan de tralies te bevestigen.

Eenvoudig te bevestigen aan de tralies
Verkrijgbaar in verschillende kleuren
Altijd vers drinkwater

Een drinkfles geeft dieren gedoseerd water. De dieren moeten tegen het kogeltje aandrukken om water te krijgen. Elke drinkfles geeft op een andere manier water. De ene drinkfles geeft heel makkelijk water waardoor deze kan druppelen/lekken en de andere drinkfles geeft minder snel water. Deze product eigenschappen zijn verschillend per drinkfles.

Sociale knaagdieren die in een groep leven kunnen het beste meerdere drinkflessen hebben, zodat voor alle dieren voldoende water beschikbaar is. Dominante dieren kunnen een drinkfles claimen waardoor andere dieren niet kunnen drinken.

Jonge dieren kunnen het beste naast een drinkfles ook een waterbakje krijgen, zodat ze altijd water hebben totdat ze gewend zijn aan het drinken uit een drinkfles.

Bij elke verandering van drinkfles is het aan te raden ook een waterbakje neer te zetten voor de dieren totdat ze gewend zijn aan de nieuwe drinkfles. Als de dieren gewend zijn aan een drinkfles die makkelijk water geeft kunnen ze moeite hebben met een drinkfles die minder makkelijk water geeft.

Willen of kunnen de dieren niet uit de drinkfles drinken, probeer dan een andere die wel bij de dieren past. Elk knaagdier is anders en heeft som zijn eigen voorkeuren.

Vul de drinkfles altijd totdat deze vol is en tik tegen het tuitje aan om er zeker van te zijn dat er geen luchtbelletje achter is gebleven. Als er een luchtbel in het tuitje achterblijft komt er geen water uit de drinkfles. Hang de drinkfles vervolgens recht op en tik met uw vinger tegen het water kogeltje totdat de fles water geeft en uw vinger nat is. Nu weet u zeker dat de fles water geeft en de dieren kunnen drinken.

Specificaties
Inhoud: 300 ml
Samenstelling: -
Analyse: -
Geschikt voor: Knaagdieren
Bijzonderheden: -
Ferplast FPI 4662 Drinky Drinkfles 300 ml
Knaagdier pakketten
Reviews
2 / 10
Lindy Ottens 17 April 2020

Voor mij werkte de houder goed, fles bleef er altijd goed in hangen. Dat is ook het enige positieve vrees ik. Helaas is het kwaliteit van het plastic vrij dun, goedkoop zelfs te noemen. Wat mij ook opviel is dat er rondom de metalen tuit een doorzichtig plastic laagje zit. Mijn cavia's voelen zich op de een of andere manier bijzonder tot aangetrokken tot plastic en vonden het dan klaarblijkelijk nodig dit dusdanig aan te knagen, dat de metalen tuit eruit viel. En dan is de fles meteen zo goed als onbruikbaar. Wat zonde is, van het geld, gezien men al snel 5-6 euro kwijt is voor een fles die misschien twee weken mee gaat. Nou ja, ik kan in ieder geval de houder nog gebruiken.
Toch maar terug naar de klassieke 'Classic' flessen.

10 / 10
Jolanda K. 01 Februari 2018

Koper heeft geen omschrijving achtergelaten.

4 / 10
ElloEllo 16 Januari 2018

Ik was erg enthousiast over deze flesjes. Maar nadat ik ze een maand of 3 in gebruik heb gehad vielen me een aantal dingen op.
De fles zelf blijft niet langer meer goed in de houder zitten. Soms is de houder niet goed op te hangen aan ge tralies. Ook de metalen tuit is hier bij 3 van de 4 flessen die ik had eruit gevallen en viel niet meer goed te maken. Alleen bij een van mijn hamsters werkt de fles goed, dus misschien voor kleine dieren oké?
Kwaliteit van het plastic is ook niet het best te noemen. De houder als ie eenmaal hangt is dan wel weer fijn, mits je hem niet te vaak wilt verhangen.

daarom 2 sterren

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »