EHBO Doos Konijn
EHBO Doos Konijn €49,95 €59,95

EHBO Doos Konijn

€59,95 €49,95
Op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

EHBO Doos Konijn

Natuurlijk hopen we dat onze konijnen altijd blij en gezond blijven, maar helaas kunnen ze ook een keer ziek worden. Wanneer een dier ziek is, is het belangrijk dat wij dit als eigenaar herkennen. Plotselinge gedragsafwijkingen kunnen een aanwijzing zijn dat het dier zich niet zo lekker voelt. Bij ziekte is het belangrijk om direct een dierenarts te raadplegen. Deze kan het beste advies geven en inschatten of u langs moet komen. Soms is het niet direct nodig om bij de dierenarts langs te gaan, maar kunnen we wel in overleg met de dierenarts zelf iets doen. Wij hebben daarvoor de belangrijkste benodigdheden samengevoegd in een EHBO-doos.

De inhoud van de EHBO-doos is als volgt:

Kam
De fijne kam kan gebruikt worden om vieze plekken uit de vacht te kammen en om eventueel aanwezige beestjes in de vacht op te sporen.

Wondzalf
Wondzalf kan gebruikt worden om het herstel van oppervlakkige verwondingen te ondersteunen. De wond moet voor het aanbrengen van de zalf worden schoongemaakt met lauwwarm water. De wondzalf kan twee tot 4 keer per dag op de wond worden aangebracht totdat de huid weer hersteld is.

Vachtschaar
De vachtschaar kan gebruikt worden om eventuele klitten weg te knippen die niet met de kam zijn de verwijderen. Ook is het soms nodig om de vacht rondom een wond weg te knippen.

Oogzalf
Als er viezigheid in het oog komt kan het oog al snel ontstoken raken. Ook kan door een verwonding aan het oog beschadiging optreden. Dit is voor het konijn pijnlijk en vervelend. Alvorens het oog te zalven moet deze schoon worden gemaakt met een doekje met afgekoeld gekookt water. Na het schoonmaken kan de oogzalf op de rand van het ooglid aangebracht worden. Door te knipperen/knijpen met de ogen verspreid de zalf zich op het oog. De oogzalf mag één keer per dag aangebracht worden.

Nagelschaar
Indien het konijn onvoldoende mogelijkheid heeft om de nageltjes te slijten zullen deze regelmatige geknipt moeten worden. Dit kun je als eigenaar zelf doen, maar je kunt het ook door de dierenarts laten doen. Het is belangrijk om te weten hoe ver het leven loopt, zodat je hier niet per ongelijk in knipt. Een konijn kan door een trauma een kapotte/afgebroken nagel oplopen. Het losse gedeelte kan dan worden weggeknipt met een nagelschaartje.

Dwangvoer + spuitje
Een konijn moet altijd blijven eten. Een konijn dat niet eet is ziek en moet door een dierenarts gezien worden. Het is voor een konijn erg gevaarlijk als de spijsvertering stil komt te liggen. Daarom is het soms noodzakelijk om dwangvoeding te gebruiken. Het dwangvoer moet met water worden aangemaakt om er een papje van te maken. Dit papje moet in het spuitje worden opgezogen. Met het spuitje kan het papje rustig in de mond van het konijn gespoten worden. Doe dit wel altijd in overleg met een dierenarts.

Thermometer
Als je het idee hebt dat je konijn zich niet zo lekker voelt kan het raadzaam zijn om zijn temperatuur op te meten. Wanneer deze afwijkt is dit een extra bevestiging dat er iets aan de hand is. Dit is ook ontzettend goede informatie voor een dierenarts. De normale lichaamstemperatuur van een konijn hoort tussen de 38 en 39,5 graden te zijn.

Reviews
Geen reviews gevonden
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
Muis Hamster Gerbil Rat Cavia Konijn Chinchilla Degoe
We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »