Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad
Aluminium Looprad €179,95 €196,95

Aluminium Looprad

€196,95 €179,95
Nu 3 artikelen nog op voorraad
  • Zaterdag verzending!
  • Altijd 14 dagen bedenktijd
  • Getest op geschiktheid
  • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

DRD Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad voor knaagdieren!

Het DRD Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad is een 100% stil, knaagvast en soepel looprad voor knaagdieren. Het looprad is gemaakt van 1e klas hoogwaardig aluminium, vakkundig afgewerkt en heeft maar liefst twee hoogwaardige kogellagers.

Het loopvlak heeft een lichte en prettige structuur, voor goede grip. Het oppervlak is verder glad, zodat het eenvoudig te reinigen is.

De standaard is groot en zeer stabiel. Ook is het mogelijk om de standaard door middel van een schroef vast te zetten in een houten boden. Dit kan handig zijn als het looprad op een houten plateau bevestigd moet worden.

Het aluminium looprad heeft een bijzonder lange levensduur met twee jaar garantie op de kogellagers. Daarnaast zijn kogellagers ook los verkrijgbaar. In principe gaat het looprad een leven lang mee.

Het looprad heeft een bijzonder hoge en zware kwaliteit en is niet te vergelijken met standaard loopradjes. Met name een absolute uitkomst voor Gerbils, Degoes en Chinchilla's!

Aluminium Loopradjes v/s Houten loopradjes

We kijken naar de aanschafkosten van loopradjes in een tijdsbestek van 2 jaar. Bij een hamster gaan we er vanuit dat een looprad en levensduur heeft van maximaal 6 maanden. Bij een Gerbil geven we een houten looprad maximaal 2 maanden en voor een Chinchilla is een houten looprad in zijn geheel af te raden en zou het toch gebruikt worden dan lopen de vervangkosten de spuigaten uit, gezien de levensverwachting van een chinchilla. Dit zelfde geldt eigenlijk ook voor de Degoes.Hamster
Gerbil
Chinchilla
Degoe

Hout

€60
€240
€2000
€1000

Alu

€75
€90
€165
€119

Zoals in de vergelijking te zien is, is een aluminium looprad in veel gevallen een betere investering dan een houten looprad. Voor een enkele hamster is een aluminium looprad niet altijd gunstiger, maar in de praktijk zien we dat hamster eigenaren na een afscheid toch vaak weer een nieuwe bewoner verwelkomen en dan loont een aluminium looprad wel.

loopradjes afmeting knaagdieren

Afmetingen per looprad

Aluminium Looprad 20 cm

Loopvlak: Ø 20,50 x 7,60 cm (DxB)
Totaal: 23 x 10 x 28 cm (LxBxH)
Gewicht: 1,5 kg

Aluminium Looprad 30 cm

Loopvlak: Ø 27,5 x 11,6 cm (DxB)
Totaal: 30 x 15 x 36 cm (LxBxH)
Gewicht: 3 kg

Aluminium Looprad 33 cm

Loopvlak: Ø 33,5 x 11,6 cm (DxB)
Totaal: 36 x 12,2 x 42 cm (LxBxH)
Gewicht: 3,5 kg

Aluminium Looprad 37 cm

Loopvlak: Ø 37,5 x 11,6 cm (DxB)
Totaal: 40 x 15 x 45 cm (LxBxH)
Gewicht: 4 kg

Aluminium Looprad 46 cm

Loopvlak: Ø 46,5 x 15,6 cm (DxB)
Totaal: 49 x 20 x 55 cm (LxBxH)
Gewicht: 6,5 kg

Reiniging van het Aluminium Looprad

Aluminium roest niet, maar moet wel op een zachte manier gereinigd worden. De reiniging is zeer eenvoudig door het gladde oppervlak. De loopradjes hebben een zachte reiniging nodig. Het beste is deze te reinigen met een bio aluminium reiniger. Licht insprayen, even laten zitten en vervolgens met een licht vochtige zachte doek afnemen. Nooit onder water houden, de kogellagers zijn niet waterdicht. Als er water bij de kogellagers komt worden deze stroef.

looprad aluminium knaagdieren degoe, chinchilla en gerbil

Specificaties
Diameter: Zie artikel omschrijving
Afmetingen: Zie artikel omschrijving
Materiaal: Hoogwaardig Aluminium
Geschikt voor: Knaagdieren, Muis, Dwerghamster, Hamster,Gerbil, Rat, Chinchilla, Degoe, Eekhoorn
Bijzonderheden: Kogellager mag niet nat worden
Knaagdierwinkel® Aluminium Looprad
Reviews
10 / 10
Ruud Runhardt 29 Mei 2021

Wij hebben het rad van 33cm gekocht voor onze 4 jonge degoe's. Ze waren er meteen heel erg blij mee en blijven hollen. Vrijwel geluidloos en zo te horen ook goed voor het onderhoud van hun nageltjes :) Ook waren we heel blij met de snelle levering. Prijzig, maar iedere euro waard. Zeker met diertjes die 8 jaar oud kunnen worden.

10 / 10
Anna 23 December 2020

Zwaar, stevig en absoluut degoeproof! Wat een fijn ding is dit.

8 / 10
Fernand 18 December 2020

Het aluminium looprad is een fijne oplossing voor het nutteloze zoeken naar niets. En het is zeer geruisloos. Bedankt voor de tips die gegeven waren.

10 / 10
Franka 01 December 2020

Perfect ik wou dwt ik het eerder had ontdekt

10 / 10
bjorn 04 Augustus 2020

Zeer duurzaam , en het grootste rad lijkt perfect voor chinchilla's

10 / 10
Kers 16 Mei 2020

Wat een mooie kwaliteit en prachtig rad. 100% geluidloos. Beweegd zeer vloeiend en rustig. Heb hem voor mijn 2 ratjes. Die waren er binnen 10 min aan gewend en ging er direct in rennen. Erg mooi product. Ik heb de 33 cm versie gekocht en die is prima qua maat voor een ratje. Staat zeer stabiel.

8 / 10
kelly 01 Mei 2020

Gemakkelijk te onderhouden, fijn in gebruik. Maakt geen geluid. Beestjes moeten even wennen, omdat het aluminium een gladder oppervlak is om op te lopen.

Zeker aan te raden!

10 / 10
Renske 02 Maart 2020

Prachtig looprad; mooi materiaal, superstil! Eindelijk een degelijke kwaliteit en een geschikte maat voor mijn chinchilla's. Ze hebben een paar weken nodig gehad om te wennen aan het materiaal en de beweging, maar nu sjezen ze vrolijk op volle vaart door het rad!
Even slikken bij de prijs, maar dat istie uiteindelijk echt waard! Opknagen kan bij deze niet en ze gaan er heel veel plezier van hebben!

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »