Bunny Nature ChinchillaDroom Basic 600 gram
ChinchillaDroom Basic 600 gram €8,25

ChinchillaDroom Basic 600 gram

€8,25
Nu 4 artikelen nog op voorraad
 • Zaterdag verzending!
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Getest op geschiktheid
 • Op werkdagen voor 17 uur besteld, zelfde dag verzonden!
Productomschrijving

Bunny Nature ChinchillaDroom Basic 600 gram

Chinchilla‘s leven in hun oorspronkelijke geboortestreek – het Hoogland van zuid-amerika – van plantaardig voedsel. ze zijn in staat om de beschikbare planten optimaal te verwerken. De natuurlijke habitat en de natuurlijke knaagbehoefte waren voor - beelden voor de nieuwe samenstelling van bunny ChinchillaDroom.

Bunny ChinchillaDroom Basic is een volledige voeding voor chinchilla's. De voedingsbehoefte van chinchilla's en de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken stonden centraal bij de ontwikkeling van Bunny ChinchillaDroom Basic. Deze natuurlijke voedingsmix bestaat uit maar liefst 69 Componenten!

"Deze voeding is geschikt voor diabetes gevoelige Chinchilla's"

De samenstelling is optimaal op de natuurlijke voedingsbehoefte van cavia's afgestemd. De aanwezige inhoudsstoffen zijn gebaseerd op de natuurlijke omgeving van cavia's. Bunny heeft echt gekeken naar de oorspronkelijke voeding van cavia's zoals deze in de natuurlijk is.

 • Biodivers
  42 verschillende planten van onbehandelde weilanden
 • Plus appelhakker
  Dental Care & bezigheid
 • Plus groente & bloesems
  Actieve vitale stoffen
 • Gebalanceerde Long-Life-receptuur
  Alle componenten zijn belangrijk en juist gedoseerd
  3-Vezel-Mix
  3 verschillende vezellengtes voor het afwrijven van het gebit en een gezonde darmflora
 • Met planten uit het oorsprongsland van de chinchilla's
  Amarant, maca & Topinamboer


Voedingsadvies Bunny Nature ChinchillaDroom Basic

Vul de voerbak met ChinchillaDroom BASIC en wacht tot al het voer is opgegeten, vóór het weer opnieuw te vullen. Geef dagelijks hoogwaardig bunny hooi en vers, handwarm water.

De Bunny Nature Geluksformule

Gelukkig zijn begint met de juiste, evenwichtige voeding. Dat is het startpunt. Knaagdieren die afgestemde voeding krijgen, zijn gelukkig en gezond. En knaagdieren die zich geen zorgen moeten maken over hun volgende maaltijd, zijn bijzonder gelukkig en gezond. Dat brengt ons meteen tot de Bunny Nature geluksformule. De Bunny recepturen is altijd gebaseerd op de absolute belangen van de knaagdieren. Bunny weet dat het wegens nutritionele redenen noodzakelijk is om het voer ad libitum ter beschikking te stellen voor de dieren. zo kunnen ze telkens hun behoeften vervullen zonder zich te overeten of overgewicht te krijgen. Bunny Nature biedt met de unieke bunny recepturen optimaal uitgebalanceerd voer, de meest hoogwaardige ingrediënten en een bijzonder gecontroleerde productie...om de nutritionele behoeften van uw knaagdier te dekken. zoals de natuur ons aantoont. En dat gebeurt natuurlijk zonder het gebruik van conserveringsmiddelen, smaakversterkers, toegevoegde suikers, kleurstoffen & aroma‘s.

Bunny over de Chinchilla

Chinchilla's zijn kleine, folivore /herbivore (plantenetende) zoogdieren en behoren tot de orde van de knaagdieren. Ze zijn overwegend in de schemering en 's nachts actief, zeer sociaal en leven in de natuur in familieverband als één paar en hun vrouwelijke nakomelingen. Ook als ze als huisdier gehouden worden, mogen ze best niet alleen zitten. Als paar of in een groep (een gecasteerd mannetje en een of meerdere vrouwtjes) voelen ze zich goed. Een chinchilla kan tot 20 jaar oud worden en bereikt daarbij een lichaamslengte van ca. 26cm en een gewicht van 400 tot 600 g.

Chinchilla's komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wonen daar in rotsachtige berghellingen nabij de kust. Hun voortbestaan is sterk bedreigd en tegenwoordig leven er nog maar 2 kleine restpopulaties in het noorden van Centraal-Chili.

De vegetatie in hun land van herkomst varieert en vertoont vaak een woestijnachtig karakter. Ze verkiezen vooral droog en spaarzaam begroeide hellingen met een losse vegetatie bestaande uit cactussen, bromelia en kleine struiken. Hun holen maken ze in rotsspleten.

Chinchilla's voeden zich met plantaardig voedsel en zijn in staat om deze optimaal te verwerken.

Chinchilla's hebben heel eigen nutritionele behoeften.

Het spijsverteringsstelsel is belangrijk voor een gezond en vitaal leven.

bunny chinchilladroom voor chinchillavoerTanden
Er bevinden zich in de boven- en onderkaak telkens twee snijtanden, die net zoals de kiezen levenslang blijven groeien. Een ruwe vezelstructuur in de voeding is voor de tandslijtage noodzakelijk.

Maag
De maag is slechts matig gespierd en kan daarom niet zelfstandig de voedingsbrei naar het volgende gedeelte van de darm transporteren. De navolgende voedingsporties nemen die taak over.

Blindedarm
In de volumineuze blindedarm komen fijne voedingsvezels terecht, die door speciale bacteriën in eiwitten, vitamine B complex en vitamine K worden omgezet. Daarom noemt men de blindedarm ook wel de gistkamer. De gevormde blindedarmkeutels worden door chinchilla's terug opgenomen.

Verhouding Ruw vezel en zetmeel

Ruwe vezels: Ruwe vezels zijn erg belangrijk voor de gezondheid. Zij ondersteunen de vertering, de blindedarm en met hun ruwe vezelstructuur de tandslijtage.

Zetmeel: Zetmeel is hoofdzakelijk een energieleverancier en moet beperkt in het voer aanwezig zijn.

Een verschuiving van de verhouding ruwe vezels-zetmeel kan op lange termijn tot gezondheidsschade leiden: 

 • Te weinig ruwe vezels leidt tot darmtraagheid, verandering van de darmflora en verstoorde werking van de blindedarm.
 • Te veel zetmeel leidt tot vreetpauzes, veranderingen van de darmflora, zwellingen, diarree, gisting, adipositas.

Daarom raden dierenartsen minimaal een ruwe vezels-zetmeelverhouding van 3:1 aan.

Hoe weet ik eigenlijk hoeveel zetmeel mijn voer bevat?
Daarbij is de samenstelling erg nuttig: hele graankorrels (met zetmeelhoudend meellichaam), veldbonen, aardappelen of erwten zijn een aanwijzing dat er met een hoger zetmeelgehalte moet rekening worden gehouden.

bunny nature knaagdiervoer

Specificaties
Inhoud: 600 gram
Samenstelling: Aanplant van blijvend grasland (doddegras, zwenkgras, grote vossenstaart, engels raaigras, roodzwenkgras, veldbeemdgras, kropaar, honinggras, eenjarig beemdgras, wit struisgras, reukgras, kweek, smeel, rietgras, witte klaver, rode klaver, paardebloemb
Analyse: Ruwe proteïne 13,7% · Ruwe oliën en vetten 2,7% · Ruwe celstof 20,5% · Sterkte 6,4% · As 8,5% · Calcium 0,65% · Fosfor 0,4% ,Vit. A 10.800 IE ∙ Vit. D3 750 IE ∙ Vit. E / alle rac-alpha-tocoferylacetaat 65 mg ∙ Koper als koper(II)-sulfaat, pentahydraat
Geschikt voor: Knaagdieren, Chinchilla
Bijzonderheden: -
Bunny Nature ChinchillaDroom Basic 600 gram
Reviews
10 / 10
Marina 01 September 2019

Gewoonweg super!....Mijn chinchillas zijn er helemaal weg van! Een echte aanrader! Spijtig dat er geen grotere pakken beschikbaar zijn!
Marina

We hebben verschillende koekies voor knaagdieren, maar we hebben ook cookies die de website verbeteren! Vindt u dat goed? Ja Nee Meer over cookies »